UE trebuie să investească 200 milioane euro pe an pentru a sprijini producţia internă de magneţi din pământuri rare
01 Octombrie 2021
AgerpresCompaniilor trebuie să le fie acordate facilităţi fiscale ca parte a planului UE de a produce o cincime din cererea pentru magneţi din pământuri rare până în 2030, informează ERMA.
Uniunea Europeană ar trebui să investească până la 200 de milioane de euro pe an pentru a sprijini producţia internă de magneţi din pământuri rare, vitali pentru vehiculele electrice, roboţi şi turbinele eoliene, şi pentru a-şi reduce dependenţa de China, a anunţat Alianţa europeană pentru materii prime (ERMA), un organism finanţat de UE. transmite Reuters.
Companiilor trebuie să le fie acordate facilităţi fiscale ca parte a planului UE de a produce o cincime din cererea pentru magneţi din pământuri rare până în 2030, informează ERMA.
În UE, în prezent 95% din magneţii permanenţi din pământuri rare sunt importaţi din China.
UE, alături de Statele Unite şi Marea Britanie, vrea să dezvolte mineritul şi procesarea de pământuri rare pentru îndeplinirea ţintelor de reducere a emisiilor de carbon. Cererea pentru magneţii permanenţi ar urma să crească de zece ori până în 2050, când UE şi Marea Britanie s-au angajat să-şi reducă la zero emisiile nete de gaze cu efect de seră.
Certificarea de mediu şi achiziţiile susţinute de stat se numără printre propunerile ERMA, care susţine că sectorul magneţilor din pământuri rare trebuie să fie o prioritate strategică.
"Trebuie să acţionăm rapid. Deficitul faţă de China se extinde şi cererea pe plan global este în creştere. Avem dovezi că va exista un risc major de întrerupere a lanţului de aprovizionare, cu implicaţii pentru întreaga industrie europeană", a avertizat Bernd Schäfer, director general al EIT Raw Materials, care gestionează ERMA.
Propunerea cheie este lansarea unui "Fond punte" de 150-200 milioane de euro pe an pentru a ajuta la finanţarea proiectelor.
Companiile au depus la ERMA 14 proiecte, în valoare de 1,7 miliarde de euro, care ar permite blocului comunitar să majoreze producţia de magneţi permanenţi la 7.000 tone până în 2030, de la 500 tone în prezent.
Firmele din Europa susţin că nu pot concura acum cu producătorii chinezi, care obţin subvenţii în valoare de aproximativ o cincime din costurile lor cu materiile prime, ceea ce-i ajută să furnizeze magneţi pe 90% din piaţa globală.
Anul trecut, UE a lansat Alianţa europeană pentru materii prime (ERMA), pentru a se asigura că blocul comunitar are mineralele necesare pentru tranziţia ecologică, şi acordă prioritate pământurilor rare.
Obiectivul este crearea unei industriei locale de extragere a pământurilor rare şi de procesare a magneţilor, pentru reducerea dependenţei de furnizorii chinezi.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 11339 / 18033 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Mergermarket - League Tables of Legal Advisors (Q3 2024) | Piața de M&A a continuat să se redreseze în primele nouă luni și a înregistrat creșteri de 18,8% la nivel global și de 23% în Europa. CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Schoenherr și Wolf Theiss, număr mare de tranzacții asistate în Europa Centrală și de Est
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
UniCredit Bank a încheiat cu succes cea mai mare emisiune a sa pe piaţa locală de obligațiuni corporative negarantate, în valoare de 750 mil. lei. Clifford Chance Badea a asigurat consultanța juridică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Laura Rudnyanszky, Global Regulatory Lead – Accenture, profesionist al Dreptului antrenat în proiecte complexe, care coordonează azi o echipă de avocați în reglementări globale: ”În carieră, îmi respect clienții și echipa, tratând fiecare provocare cu profesionalism și empatie. Aspirația mea este să ocup o poziție de conducere în cadrul unei organizații care valorizează inovația și responsabilitatea socială, unde să pot influența pozitiv modul în care se practică dreptul și cum se integrează tehnologia în procesele juridice”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Andreea Zvâc, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Wolf Theiss, despre mediul în care s-a împlinit profesional, implicare și valori: “În avocatură ai posibilitatea de a fi creativ și nu te plictisești niciodată. Pentru o evoluție sustenabilă și coerentă a unui avocat, munca și pasiunea ar trebui să fie pe primul loc”
(VIDEO) INTERVIURI ESENȚIALE | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: ”Am avut privilegiul de a fi implicați în câteva dintre tranzacțiile esențiale din economie. Cifrele arată foarte bine, am învățat ce trebuie să facem pentru a merge odată cu curentul, dar și împotriva acestuia, când este cazul”
BeeFast primește o nouă finanțare în valoare de 450.000 USD pentru extinderea internațională și dezvoltare. Avocații Baciu Partners, în tranzacție, cu o echipă coordonată de Corina Roman (Partener)
LegiTeam | MITEL & ASOCIAȚII recrutează avocat cu experiență (Real Estate)
LegiTeam: Voicu & Asociații is looking for business lawyers
2024 a fost un an aglomerat pentru Departamentul juridic al Farmexim & Help Net | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director despre actele normative cu impact în activitatea companiei, modificările legislative așteptate și proiectele interesante în care a fost implicată echipa de avocați interni
GDPR | Echipa Mitel & Asociații a fost implicată în mai multe proiecte complexe, printre cele mai solicitante fiind cele legate de tranzacții de tip M&A, dezvoltarea unor aplicații și implementarea unor soluții de conformitate la scară largă, în industrii cu volume mari de date cu caracter personal. Mădălina Mitel, Partener: ”Anticipăm o creștere semnificativă a cererii pentru servicii de consultanță în domenii emergente precum AI, procese automatizate și date biometrice, pe măsură ce reglementările devin mai stricte și aplicarea normelor devine mai riguroasă”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Iulian Gânju, Head of Legal - Iulius Group: „Mi-a plăcut foarte mult această zonă de ‘in-house’ deoarece presupune o centrare pe respectarea legislației și corectitudine în procesele de business, idee care rezonează foarte mult și cu principiile și valorile la care mă raportez în fiecare zi”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...