
UniCredit raportează un profit peste aşteptări în trimestrul trei din 2023
24 Octombrie 2023
AgerpresSingura bancă de importanţă sistemică din Italia a raportat un profit net de 2,3 miliarde de euro în trimestrul trei din 2023, în timp ce analiştii estimau 1,9 miliarde de euro. De asemenea, veniturile nete au urcat cu 23,7%, la 6 miliarde de euro, în timp ce veniturile nete din dobânzi au crescut cu 45%, la 3,6 miliarde de euro.
UniCredit a raportat, marţi, o creştere anuală peste aşteptări, de 36%, a profitului în trimestrul trei din 2023, ratele mai ridicate ale dobânzilor continuând să majoreze veniturile din creditare, în timp ce presiunile asupra debitorilor sunt încă modeste, transmit DPA şi Reuters.
De asemenea, capitalul de bază s-a consolidat peste aşteptări, ajungând la 17,2% din activele ponderate la risc la 30 septembrie 2023, în creştere de la 16,6% la 30 iunie 2023.
Singura bancă de importanţă sistemică din Italia a raportat un profit net de 2,3 miliarde de euro în trimestrul trei din 2023, în timp ce analiştii estimau 1,9 miliarde de euro. De asemenea, veniturile nete au urcat cu 23,7%, la 6 miliarde de euro, în timp ce veniturile nete din dobânzi au crescut cu 45%, la 3,6 miliarde de euro.
UniCredit şi-a îmbunătăţit estimările pentru 2023, când ar urma să înregistreze venituri nete din dobânzi de cel puţin 13,7 miliarde de euro şi venituri nete de peste 22,2 miliarde de euro.
UniCredit se aşteaptă în prezent la un profit net de cel puţin 7,25 miliarde de euro în 2023. Grupul bancar a conformat obiectivul de a menţine anul viitor profitabilitatea în linie sau peste nivelul din acest an şi să returneze cel puţin 6,5 miliarde de euro investitorilor.
Deşi a confirmat obiectivele pe 2023 privind profitul şi recompensarea investitorilor, UniCredit a precizat că acum marja netă a dobânzilor în 2023 totalizează cel puţin 13,7 miliarde de euro, ceea ce reprezintă o uşoară revizuire în creştere a previziunilor.
După ce a şocat investitorii în băncile italiene cu surprinzătoarea taxă pe profiturile suplimentare ale băncilor, autorităţile de la Roma au făcut un pas înapoi, dând creditorilor opţiunea de a pune deoparte bani ca rezerve, în loc să plătească taxa.
UniCredit a decis să pună deoparte ca rezerve 1,1 miliarde de euro.
Majoritatea băncilor italiene, inclusiv liderul pieţei, Intesa Sanpaolo SpA, ar urma să renunţe la plata taxei, care ar putea afecta investitorii, şi în schimb să-şi consolideze capitalul, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
În septembrie, acţiunile UniCredit au ajuns la cel mai ridicat nivel din ianuarie 2016, consolidând poziţia de vârf în rândul băncilor din zona euro cu cele mai bune performanţe ale titlurilor în 2023.
Evoluţia a fost impulsionată de anunţul că UniCredit va merge înainte cu răscumpărarea de acţiuni de până la 2,5 miliarde de euro în 2023 şi o va demara după obţinerea aprobărilor de la autorităţile de supervizare şi de la acţionari.
"Această decizie era în mare măsură neaşteptată şi trimite un mesaj de încredere către acţionari privind următoarele luni, în pofida perspectivelor incerte: ne aşteptăm ca banca să aibă evoluţii peste aşteptări pe termen scurt spre mediu", au apreciat analiştii de la Deutsche Bank.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 4441 / 19540 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat ROCA la vânzarea participației sale în Artesana. Echipa de proiect, coordonată de Alina Stăvaru (Partner)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...