ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Acţionarul majoritar al TMK-Artrom vrea să lanseze o ofertă publică secundară pentru 59,4% din acţiuni

24 Aprilie 2019   |   AGERPRES

Potrivit unui comunicat remis BVB, Raiffeisen Bank S.A., Raiffeisen Centrobank AG si WOOD & Company Financial Services, a.s. au fost desemnaţi Coordonatori Globali Comuni şi Deţinători Comuni ai Registrului de Subscriere al ofertei. BT Capital Partners S.A. a fost desemnat Agent Retail al ofertei, iar Renaissance Securities (Cyprus) Limited a fost desemnat Co-Manager al ofertei.

 
 
TMK Europe GmbH, acţionarul majoritar al TMK-Artrom, intenţionează să lanseze o ofertă publică secundară pentru aproximativ 59,39% din capitalul social al societăţii, se arată într-un comunicat al companiei.

"Colegii mei şi cu mine suntem foarte entuziasmaţi cu privire la această nouă oportunitate, care, în acelaşi timp, reprezintă şi o provocare. Sunt de asemenea, mândru că marea noastră familie profesională este pregătită să facă faţă viitorului şi să poziţioneze TMK-Artrom ca favorit în cursa pentru poziţia de lider pe piaţa internaţională a producţiei de ţevi. Scopul nostru este să devenim liderii industriei în ceea ce priveşte valoarea, calitatea, seviciile şi invoţia şi să devenim furnizorul favorit de soluţii tubulare", a declarat Adrian Popescu, preşedintele Comitetului Director şi CEO al TMK-Artrom.


Potrivit unui comunicat remis BVB, Raiffeisen Bank S.A., Raiffeisen Centrobank AG si WOOD & Company Financial Services, a.s. au fost desemnaţi Coordonatori Globali Comuni şi Deţinători Comuni ai Registrului de Subscriere al ofertei. BT Capital Partners S.A. a fost desemnat Agent Retail al ofertei, iar Renaissance Securities (Cyprus) Limited a fost desemnat Co-Manager al ofertei.

Potrivit documentului, societatea nu va încasa direct fondurile obţinute din ofertă. Cu toate acestea, se aşteaptă că acţionarul vânzător va subscrie, din încasările nete rezultate în urma ofertei, o sumă reprezentând echivalentul în lei a 62,3 milioane euro, calculată la cursul de schimb leu/euro publicat de către Banca Naţională a României la data decontării ofertei, într-o majorare de capital social subsecventă autorizată şi aprobată de Adunarea Generală extraordinară a societăţii din 5 aprilie 2019. Pentru a scădea gradul de îndatorare al societăţii, suma care urmează a fi colectată în majorarea de capital va fi utilizată, în principal, pentru plata de către societate a preţului achiziţiei din data de 21 decembrie 2018, de la acţionarul vânzător, de acţiuni în capitalul social al TMK-Reşita.

Grupul TMK este unul dintre puţinii producători de ţevi de oţel din Europa care este integrat vertical având propria uzină de producţie a ţaglelor din oţel şi reţele de vânzare şi marketing pentru a vinde ţevile industriale fără sudură din oţel ale grupului.

Grupul valorifică integrarea pe verticală, care îi permite ca, prin intermediul uzinei din Reşita, să producă ţagle de înaltă calitate, care apoi sunt transformate în ţevi industriale din oţel fără sudură la uzina grupului din Slatina, România şi, ulterior, vândute în întreaga lume prin intermediul societăţilor sale specializate în vânzări. La 31 decembrie 2018, capacitatea anuală a grupului privind producţia ţevilor din oţel fără sudura se ridica la 200.000 de tone.

În anul încheiat la 31 decembrie 2018 grupul a obţinut un profit înainte de impozitare de 79,6 milioane lei şi a avut în medie un număr de 2.249 angajaţi, desfăşurându-şi activitatea pe cele două segmente principale, şi anume segmentul de ţevi şi ţagle. În primele trei luni ale anului 2019, veniturile totale ale grupului au totalizat 336,1 milioane lei, iar profitul net a fost de 304.000 lei.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8188 / 8667
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Leroy și Asociații a asistat ENGIE Romania în achiziția unui proiect eolian în județul Constanța. Ce avocați au fost în prima linie
Filip & Company a asistat Amstar Management în vânzarea hotelurilor Duke Romană și Duke Armenească din București. Ioana Roman (partener) a coordonat echipa
Cum lucrează avocații firmei Țuca Zbârcea & Asociații în proiectele de obținere și implementare a ajutoarelor de stat și cum îi pot ajuta pe clienții care solicită asistență | Șansele unui proiect depind de caracteristicile sale intrinseci, de îndeplinirea criteriilor de eligibilitate și de corectitudinea cu care sunt colectate documentele necesare depunerii dosarului. De vorbă cu Raluca Vasilache (Partener) și Andreea Oprișan (Partener) despre pașii care trebuie urmați și aspectele sensibile de care companiile trebuie să țină cont
RTPR, avocații băncilor în finanțarea sindicalizată de 3,1 miliarde lei acordată Electrica. Cosmin Tilea (Partner) și Andreea Nedeloiu (Counsel) au coordonat echipa
Women Lawyers | De vorbă cu Angela Porumb (Partener Mușat & Asociații), avocat o carieră de peste 20 de ani în avocatura de business, care a ales această firmă din dorința clară de a evolua: ”Pasul spre Mușat & Asociații a fost definitoriu pentru maturizarea și împlinirea mea ca avocat. Am avut în acest fel avantajul de a intra în dosare complexe, cu rezonanță juridică, cauze ce, dincolo de pregătirea teoretică, au implicat creativitate maximă și obligatoriu efort de echipă”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
Filip & Company a asistat BT Pensii în preluarea fondului BRD Medio, care devine Pensia Mea Plus. Vânzătorii au lucrat cu avocații PNSA
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...