ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

BEI a împrumutat cu 150 milioane euro producătorul de anvelope Nokian Tyres, pentru o fabrică ecologică la Oradea

31 Iulie 2024   |   Agerpres

Fabrica de la Oradea, prevăzută să fie finalizată în 2027, va crea aproximativ 500 de locuri de muncă cu normă întreagă şi va ajuta la combaterea declinului demografic din regiune, precizează sursa citată.

 
 
Banca Europeană de Investiţii (BEI) a acordat Nokian Tyres un împrumut de 150 de milioane de euro pentru construirea în România a primei fabrici din lume care va produce anvelope de autoturism, fără emisii de dioxid de carbon (CO2), a anunţat instituţia financiară internaţională, printr-un comunicat.

"Finanţarea companiei finlandeze are drept scop construirea unei fabrici de ultimă generaţie în nord-vestul României, la Oradea. Acest sprijin reafirmă angajamentul BEI faţă de acţiunile climatice, precum şi faţă de dezvoltarea regională şi coeziunea socială în Uniunea Europeană", se arată în comunicatul BEI.

Fabrica de la Oradea, prevăzută să fie finalizată în 2027, va crea aproximativ 500 de locuri de muncă cu normă întreagă şi va ajuta la combaterea declinului demografic din regiune, precizează sursa citată.


"Colaborarea noastră cu Nokian Tyres va contribui semnificativ la dezvoltarea zonei de nord-vest a României. De asemenea, va face regiunea mai atrăgătoare pentru alţi posibili investitori", a declarat vicepreşedintele BEI, Ioannis Tsakiris, citat în comunicat.

Fabrica va avea aproximativ 100.000 de metri pătraţi şi se va baza pe energie verde obţinută din surse cu zero emisii CO2, inclusiv energie verde produsă local, precum şi pe tehnologii avansate, pentru a preveni emisiile de CO2.

Uzina va produce până la 6 milioane de anvelope anual, odată ce va atinge capacitatea maximă în 2027. Operaţiunile comerciale vor începe în prima parte a anului 2025 iar capacitatea se va mări gradual în 2026. Amplasamentul va include şi un depozit pentru distribuţia de anvelope.

"Fabrica noastră din România va fi un reper în industria de profil şi va avea o abordare holistică a durabilităţii, ceea ce va include utilizarea doar de surse de energie fără emisii de CO2 şi de procese extrem de automatizate, eficiente din punct de vedere energetic. BEI este un partener important în proiectul nostru de investiţii, iar acordul de finanţare ne permite să dezvoltăm şi mai mult durabilitatea industriei de anvelope", a declarat Leena Kaipainen, vicepreşedintă şi trezorieră a grupului Nokian Tyres.

Potrivit comunicatului citat, acordul de împrumut se aliniază cu obiectivele BEI privind acţiunile climatice şi durabilitatea mediului, şi aderă la principiile Acordului de la Paris. Pe lângă acţiunile climatice, acest proiect vizează şi câteva obiective de dezvoltare durabilă, inclusiv condiţii de muncă decente şi creştere economică, industrie, inovare şi infrastructură, consum şi producţie responsabile şi politici climatice.

Banca Europeană de Investiţii (BEI) este instituţia de creditare pe termen lung a Uniunii Europene deţinută de statele membre ale acesteia.

"Toate proiectele finanţate de Grupul BEI sunt în conformitate cu Acordul de la Paris privind schimbările climatice. Grupul BEI nu finanţează investiţii în combustibili fosili. Suntem pe drumul cel bun pentru a ne atinge obiectivul de a mobiliza 1.000 de miliarde de euro pentru a sprijini investiţiile în durabilitatea climei şi a mediului în deceniul până în 2030, aşa cum ne-am angajat în Foaia de parcurs a băncii climatice", se arată în document.

Nokian Tyres dezvoltă şi produce anvelope premium iar în 2023 a raportat vânzări nete în valoare totală de 1,17 miliarde de euro. La sfârşitul lui 2023, compania avea peste 3.400 de angajaţi. Nokian Tyres este listată pe bursa Nasdaq Helsinki.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1 / 8151
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Organizatorii Transylvania Open au cumpărat licența turneului WTA de la Associazione Sportiva Dilettantistica Country Time Club. PNSA a fost alături de cumpărător, cu o echipă coordonată de partenerul Bogdan C. Stoica
RTPR, alături de Innova Capital la vânzarea Optical Investment Group. Echipa de proiect a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Andrei Toșa (Managing Associate)
Avocații din practica de Energie & Resurse Naturale de la Wolf Theiss lucrează în proiectele Doicești și Cernavodă, cele mai mari din domeniul energiei nucleare. Adina Aurel (Counsel): ”Ceea ce ne-a atras la aceste proiecte este în primul rând inovaţia tehnologică în domeniul energiei nucleare” | Cele mai multe solicitări au fost pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile, dar volume de muncă mari au avut și mandatele din alte segmente ale practicii
LegiTeam | We are looking for a corporate ̸ M&A lawyer (5-7 years of experience) to join RTPR
Voicu & Asociații is looking for business lawyers (maximum 5 years from Bar admission)
LegiTeam | We are looking for a competition lawyer (2-5 years of experience) to join RTPR
LegiTeam | We are looking for corporate ̸ M&A lawyers (2-4 years of experience) to join RTPR
RTPR, consultant local pentru Aramco în tranzacția condusă de A&O Shearman privind investiția Aramco în HORSE Powertrain Limited, joint venture-ul înființat de Renault Group și Geely. Costin Taracilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate) au coordonat echipa
Titlurile știintifice sunt irevocabile, indiferent de forma în care au intrat în circuitul civil | Decizie de referință a ICCJ, obținută de avocații ZRVP. Alexandru Iorgulescu (partener) și Alina Munteanu (senior associate), în prim plan
Cariere în Drept | Cum a perceput Vasile Țurcan, român din Basarabia, învățământul juridic românesc pe care l-a absolvit cu 9,85 și care au fost primele impresii după: ”Raportat la obligativitatea celor doi ani de stagiu, găsirea unui coordonator este o activitate extrem de anevoioasă, dacă ai niște așteptări minime de la această colaborare: să fii plătit măcar cu minimul pe economie conform Statutului profesiei, să ai o minimă libertate și acces la clienți proprii sau să beneficiezi de o îndrumare efectivă, nu doar expusă în contract”
Departamentul de Dispute Resolution contribuie cu peste 80% la cifra de afaceri a firmei Șerban & Asociații și este de așteptat ca veniturile să crească anul acesta. Casa de avocați este în discuții pentru preluarea unor mandate de arbitraj internațional | Radu Șerban (Partener): ”Volumul de muncă a fost unul intens, atât pe latura de penal a departamentului, cât și pe cea de civil, iar gradul de sofisticare este unul foarte ridicat”
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...