Bittnet Group convoacă acționarii să aprobe noi tranzacții de M&A în valoare totală de până la 200 mil. lei
31 Iulie 2021
BizLawyerGrupul își va consolida poziția în divizia de dezvoltare software, pătrunzând totodată în sectorul inteligenței artificiale.
Bittnet (BNET), un grup de companii IT listate pe piața principală a Bursei de Valori București, anunță o nouă rundă de tranzacții M&A care vor consolida poziția Grupului pe piețele de training IT, securitate cibernetică și dezvoltare software. Compania convoacă acționarii pe 7 septembrie pentru a aproba cinci investiții potențiale în valoare totală de 16,9 milioane de lei, precum și pentru a vota mandatarea Consiliului de Administrație în realizarea de tranzacții M&A pe piața locală și regională cu o valoare cumulată totală de 200 milioane de lei.
„Anunțăm astăzi noi achiziții strategice pentru Bittnet Group, care ne vor consolida poziția pe piețele de training, securitate cibernetică și dezvoltare de software la nivel local și extern. Suntem entuziasmați că vom avea alături de noi echipe proaspete și vom deveni parteneri cu fondatori care au aceeași viziune pentru piața IT din România. Astăzi, Bittnet Group este un jucător important pe piața românească, investind puternic în dezvoltarea companiilor și continuând să își crească anual cota de piață. Din acest motiv, am devenit un partener atractiv pentru companiile dornice să își consolideze poziția pe piață, unele dintre ele fiind competitorii noștri din trecut. Cu noile investiții ne apropiem și mai mult de ținta de a avea o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro, un obiectiv pe care l-am promis acționarilor noștri că îl vom atinge până în 2025”, a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group.
Bittnet Group le propune acționarilor achiziționarea unei participații de 61% în dezvoltatorul de software Nenos Software SRL și 60% în Nonlinear SRL, 70% în compania de securitate cibernetică ISEC Associates SRL, precum și achiziționarea a 100% din compania de training IT&C, Computer Learning Center SRL. În urma tranzacțiilor propuse, Divizia de Tehnologie va crește atât ca amprentă geografică, dar și ca tipologie de soluții oferite de Bittnet Group.
Prin preluarea participațiilor majoritate ale Nenos Software SRL și Nonlinear SRL de la Toader Toporau, Grupul își va consolida poziția în divizia de dezvoltare software, pătrunzând totodată în sectorul inteligenței artificiale. În urma tranzacției, Bittnet va deține 61% din Nenos Software, precum și 60% din Nonlinear SRL. În ambele companii, participațiile rămase vor fi deținute de către fondatorul Toader Toporau. Valoarea tranzacției este de 4,85 milioane de lei, jumătate din sumă va fi plătită în numerar și jumătate în acțiuni BNET. Nenos Software are peste 7 ani de experiență în dezvoltarea de software, iar compania oferă clienților B2B o gamă largă de soluții construite folosind inteligența umană și artificială. Aceste companii vor întări polul de software development al Grupului, care a fost înființat în decembrie 2020 prin achiziționarea a 25% din acțiunile Softbinator Technologies SA.
„Suntem încântați să ne alăturăm Bittnet Group, deoarece credem cu adevărat că împreună vom fi mai puternici. Sub aceeași umbrelă, împreună cu echipele noastre, ne vom putea concentra pe ceea ce știm cel mai bine - dezvoltarea de software și livrarea celor mai bune soluții de inteligență artificială clienților noștri. Ținta noastră pentru anul viitor este una ambițioasă - dublarea cifrei de afaceri și dublarea numărului de colegi. De asemenea, ne dorim să ne implicăm activ în dezvoltarea pieței soluțiilor de inteligență artificială, prin informarea companiilor despre oportunitățile pe care inteligența artificială le poate aduce în desfășurarea activității acestora,” a declarat Toader Toporau, fondator și CEO Nenos Software.
Bittnet va prelua, de asemenea, două firme din cadrul Provision Group, o companie cu servicii de securitate cibernetică - ISEC Associates și una de training IT - Computer Learning Center. ISEC Associates este o companie fondată în 2003, specializată în servicii complete de audit de securitate, consultanță și testare. ISEC ajută companiile să identifice, evalueze, securizeze și gestioneze securitatea informațiilor. Prin achiziționarea ISEC, Bittnet intenționează să își dezvolte poziția pe piața securității cibernetice. Compania nu exclude posibilitatea unor alte achiziții în acest sector pe viitor. În urma tranzacției în valoare de 295.000 lei, sumă care va fi plătită în numerar, Bittnet va deține o participație de 70% în ISEC, în timp ce restul de 30% va fi deținută de fondator, Alexandru Andriescu. De asemenea, Bittnet intenționează, sub rezerva aprobării de către acționari, să acorde împrumuturi către ISEC sau garanții pentru accesarea de credite în valoare totală de 241.000 euro în următorii doi ani.
Divizia de Educație se va extinde cu două companii: Computer Learning Center și Datascript SRO. Computer Learning Center este un jucător important specializat în furnizarea de cursuri în domeniul securității informațiilor, auditului și managementului serviciilor IT. Prețul de achiziție pentru CLC este de 225.000 lei, sumă care va fi plătită integral în numerar în schimbul întregii companii. În plus, Bittnet va acorda CLC un împrumut sau garanții pentru accesarea de credite în valoare de 420.000 euro în următorii doi ani. Prin achiziționarea CLC, un fost competitor, Bittnet Group își va consolida divizia de formare, și își va extinde portofoliul de certificări, în special în sectorul securității cibernetice.
Acționarii vor aproba, de asemenea, tranzacția anunțată în iunie 2021, achiziția a 20% din acțiunile companiei Datascript SRO din Cehia, acordarea de împrumuturi de până la 500.000 euro către Datascript, precum și ratificarea investiției Bittnet Group în plasamentul privat al Arctic Stream SA, companie care a fost listată recent pe piața AeRO. Mai mult, acționarilor le va fi supusă spre aprobare mandatarea Consiliului de Administrație al Grupului Bittnet privind încheierea de noi tranzacții de M&A pentru o sumă totală cumulată de 200 de milioane de lei până la sfârșitul anului 2025.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 3817 / 8449 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Mușat & Asociații a obținut rejudecarea cererii de revizuire în cazul torționarilor lui Gheorghe Ursu
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Filip & Company a asistat Mozaik Investments la vânzarea unui pachet minoritar din acțiunile 5 to go către Invenio Partners și ACP
Mușat & Asociații își actualizează identitatea vizuală și lansează un nou website
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...