ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CEC Bank şi EximBank finanţează RAAL - grup industrial din Bistriţa

22 Iunie 2022   |   Agerpres

Finanţarea a fost acordată în cadrul schemei de ajutor de stat COVID 19, care acoperă 90% din credit, potrivit unui comunicat al băncii.

 
 
CEC Bank a acordat grupului industrial RAAL din Bistriţa, unicul producător de sisteme de răcire local şi unul dintre principalii exportatori români, o finanţare de 5 milioane de euro pentru susţinerea activităţii curente, cu garanţie emisă de EximBank.
 
Finanţarea a fost acordată în cadrul schemei de ajutor de stat COVID 19, care acoperă 90% din credit, potrivit unui comunicat al băncii.
 
"Suntem mândri să susţinem business-uri industriale din România care au o lungă tradiţiei şi continuă să se dezvolte şi să inoveze în domenii care generează valoare adăugată pentru economie. Schimbătoarele de căldură sunt folosite în soluţii de încălzire şi răcire a bateriilor auto pentru maşini electrice, maşinilor agricole, echipamentelor industriale pentru aer comprimat, trenuri, maşini pentru construcţii şi multe altele. Este un domeniu cu un mare potenţial în contextul actual al relocării activităţilor industriale cât mai aproape de utilizatorii finali, în contextul preocupărilor la nivel global pentru reducerea amprentei de carbon", a declarat Bogdan Neacşu, director general CEC Bank.
 
Cu o tradiţie de 40 de ani în domeniul producţiei de schimbătoare de căldură şi privatizat în 1995, grupul RAAL are în prezent peste 2.300 de angajaţi, o cifră de afaceri de circa 325 de milioane de lei şi două facilităţi de producţie în România.
 
"Susţinerea companiilor care contribuie prin activitatea lor la creşterea eficienţei energetice reprezintă o direcţie strategică pentru EximBank, mai ales în contextul unui interes crescut pentru implementarea de soluţii smart care să permită reducerea consumului de energie. Vom continua să mobilizăm resurse financiare în condiţii avantajoase pentru antreprenorii care dezvoltă tehnologii pentru utilizarea eficientă a resurselor şi vom sprijini iniţiativele firmelor care contribuie la susţinerea atingerii obiectivelor naţionale de mediu contribuind astfel la o dezvoltare economică durabilă şi asigurarea competitivităţii pe termen lung a economiei româneşti", a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.
 
Grupul RAAL are propria echipă de cercetare şi dezvoltare, iar peste 99% din producţie este destinată exportului. Printre clienţii grupului se numără John Deere - unul dintre cei mai cunoscuţi producători de utilaje agricole, Class sau Samsung. RAAL produce schimbătoare de căldură folosite în instalaţii industriale şi în industria auto - un domeniu cu un potenţial foarte mare de creştere în contextul în care tehnologia schimbătoarelor de căldură poate fi utilizată şi pentru creşterea eficienţei energetice şi reducerea consumului şi a cheltuielilor de energie.
 
CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de peste 50,4 de miliarde lei, la sfârşitul primului trimestru din 2022.
 
EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate şi pot fi accesate în condiţii avantajoase de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, fie derulează tranzacţii internaţionale ori se adresează pieţei interne. Companiile au la dispoziţie şi un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance şi factoring, care întregesc oferta de finanţare şi garantare.
 
Totodată, pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa de garanţii şi asigurări, EximBank este unul dintre canalele prin care fondurile publice, puse la dispoziţie de statul român, se distribuie în economie.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1886 / 8125
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
SCA Bondoc si Asociații anunță cu mare tristețe trecerea în neființă a colegului și prietenului avocat Horațiu Dumitru
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...