ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CEC Bank şi EximBank finanţează RAAL - grup industrial din Bistriţa

22 Iunie 2022   |   Agerpres

Finanţarea a fost acordată în cadrul schemei de ajutor de stat COVID 19, care acoperă 90% din credit, potrivit unui comunicat al băncii.

 
 
CEC Bank a acordat grupului industrial RAAL din Bistriţa, unicul producător de sisteme de răcire local şi unul dintre principalii exportatori români, o finanţare de 5 milioane de euro pentru susţinerea activităţii curente, cu garanţie emisă de EximBank.
 
Finanţarea a fost acordată în cadrul schemei de ajutor de stat COVID 19, care acoperă 90% din credit, potrivit unui comunicat al băncii.
 
"Suntem mândri să susţinem business-uri industriale din România care au o lungă tradiţiei şi continuă să se dezvolte şi să inoveze în domenii care generează valoare adăugată pentru economie. Schimbătoarele de căldură sunt folosite în soluţii de încălzire şi răcire a bateriilor auto pentru maşini electrice, maşinilor agricole, echipamentelor industriale pentru aer comprimat, trenuri, maşini pentru construcţii şi multe altele. Este un domeniu cu un mare potenţial în contextul actual al relocării activităţilor industriale cât mai aproape de utilizatorii finali, în contextul preocupărilor la nivel global pentru reducerea amprentei de carbon", a declarat Bogdan Neacşu, director general CEC Bank.
 
Cu o tradiţie de 40 de ani în domeniul producţiei de schimbătoare de căldură şi privatizat în 1995, grupul RAAL are în prezent peste 2.300 de angajaţi, o cifră de afaceri de circa 325 de milioane de lei şi două facilităţi de producţie în România.
 
"Susţinerea companiilor care contribuie prin activitatea lor la creşterea eficienţei energetice reprezintă o direcţie strategică pentru EximBank, mai ales în contextul unui interes crescut pentru implementarea de soluţii smart care să permită reducerea consumului de energie. Vom continua să mobilizăm resurse financiare în condiţii avantajoase pentru antreprenorii care dezvoltă tehnologii pentru utilizarea eficientă a resurselor şi vom sprijini iniţiativele firmelor care contribuie la susţinerea atingerii obiectivelor naţionale de mediu contribuind astfel la o dezvoltare economică durabilă şi asigurarea competitivităţii pe termen lung a economiei româneşti", a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.
 
Grupul RAAL are propria echipă de cercetare şi dezvoltare, iar peste 99% din producţie este destinată exportului. Printre clienţii grupului se numără John Deere - unul dintre cei mai cunoscuţi producători de utilaje agricole, Class sau Samsung. RAAL produce schimbătoare de căldură folosite în instalaţii industriale şi în industria auto - un domeniu cu un potenţial foarte mare de creştere în contextul în care tehnologia schimbătoarelor de căldură poate fi utilizată şi pentru creşterea eficienţei energetice şi reducerea consumului şi a cheltuielilor de energie.
 
CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de peste 50,4 de miliarde lei, la sfârşitul primului trimestru din 2022.
 
EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate şi pot fi accesate în condiţii avantajoase de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, fie derulează tranzacţii internaţionale ori se adresează pieţei interne. Companiile au la dispoziţie şi un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance şi factoring, care întregesc oferta de finanţare şi garantare.
 
Totodată, pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa de garanţii şi asigurări, EximBank este unul dintre canalele prin care fondurile publice, puse la dispoziţie de statul român, se distribuie în economie.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2206 / 8445
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Mușat & Asociații a obținut rejudecarea cererii de revizuire în cazul torționarilor lui Gheorghe Ursu
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Filip & Company a asistat Mozaik Investments la vânzarea unui pachet minoritar din acțiunile 5 to go către Invenio Partners și ACP
Mușat & Asociații își actualizează identitatea vizuală și lansează un nou website
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...