ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Clifford Chance Badea a asistat J.C. Flowers & Co. la finalizarea cu succes a vânzării First Bank către grupul Intesa. Daniel Badea, Managing Partner: Continuăm să fim alături de marii investitori care cred în potențialul pieței din România și contribuie la dezvoltarea economiei locale

03 Iunie 2024   |   B. A.

Tranzacția pentru vânzarea First Bank a fost semnată la finalul lunii octombrie, dar finalizarea ei a fost condiționată de aprobarea Băncii Naționale a României, a Băncii Centrale Europene și a Consiliului Concurenței.

 
 
Clifford Chance Badea, biroul de la București al firmei globale de avocatură Clifford Chance, a asistat J.C. Flowers & Co. la finalizarea vânzării First Bank către grupul italian Intesa, marcând astfel exitul fondului american de private equity din România.

Mandatul de asistență sell-side aduce la final o colaborare excelentă care a început în urmă cu mai bine de 6 ani, când avocații coordonați de Daniel Badea (Managing Partner) și Loredana Ralea (Counsel) au asistat J.C. Flowers & Co. la tranzacția de debut pe piața bancară locală. La acel moment, preluarea Piraeus Bank a reprezentat o premieră pentru România, J.C. Flowers & Co. fiind primul fond de investiții care a devenit acționar într-o bancă locală, cu aprobarea Băncii Naționale a României. Ulterior, în 2019, First Bank, deținută de J.C. Flowers & Co., a preluat Leumi Bank România.


Counsel Loredana Ralea spune: „Astăzi se încheie un capitol important pentru clienții noștri, care au încheiat un ciclu investițional de mare succes. Mulțumim echipei J.C. Flowers pentru încrederea acordată. Am fost onorați să le fim alături pe parcursul prezenței lor în România, timp în care au dezvoltat un business solid și relevant pentru industria bancară locală. De asemenea, mulțumim echipei First Bank pentru profesionalismul desăvârșit și contribuția la finalizarea cu succes a procesului de vânzare”.

Daniel Badea, Managing Partner al biroului Clifford Chance de la București, adaugă: „Succesul colaborării noastre îndelungate cu unul dintre cele mai importante fonduri americane de investiții reflectă angajamentul și capacitatea avocaților Clifford Chance de a oferi partenerilor noștri excelență profesională și know-how la standarde internaționale. Continuăm să fim alături de marii investitori care cred în potențialul pieței din România și contribuie la dezvoltarea economiei locale”.

Tranzacția pentru vânzarea First Bank a fost semnată la finalul lunii octombrie, dar finalizarea ei a fost condiționată de aprobarea Băncii Naționale a României, a Băncii Centrale Europene și a Consiliului Concurenței.

Echipa Clifford Chance Badea a fost formată din avocați cu experiență pe tranzacții M&A în industria serviciilor financiare și a fondurilor de investiții, contribuții importante având Radu Costin (Senior Associate), Maria Moga (Associate), Eleonora Udroiu (Of Counsel), Ștefan Dinu (Counsel) și Roxana Barboi (Associate). Aspectele de lege engleză au fost acoperite de Alex Cook, partener M&A din biroul Clifford Chance Praga.

Portofoliul Clifford Chance Badea de tranzacții recente de Private Equity și în domeniul serviciilor financiare include, printre altele, proiecte recente precum:
1.    Asistență acordată PIB Group Europa, susținută de firmele globale de private equity Apax Funds și The Carlyle Group, în legătură cu achiziția Stein Bestasig Insurance Broker, care a marcat debutul companiei britanice pe piața de asigurări din România;

2.    Asistență Actis, fondul global de investiții în infrastructură sustenabilă, cu privire la achiziția unei participații majoritare în două proiecte de energie regenerabilă din România, în curs de dezvoltare, cu o capacitate instalată estimată de aproximativ 1.000 MW, de la compania britanică de investiții Low Carbon;

3.    Asistență acordată Rezolv Energy, platforma regională de energie regenerabilă a fondului Actis, la preluarea parcului fotovoltaic cu o putere instalată de 1.044 MW din județul Arad de la Monsson Group;

4.    Asistență acordată Crédit Agricole S.A. în tranzacția privind vânzarea subsidiarei Crédit Agricole Bank România către Vista Bank România;

5.    Asistență acordată CVC Capital Partners, lider global de private equity, privind achiziția activității de asigurări Ethniki, prezentă în Grecia, Cipru și România (inclusiv prin Garanta Asigurări) de la NBG;

6.    Asistență acordată BNP Paribas Leasing în preluarea acțiunilor a două societăți românești de profil deținute de grupul german IKB, care se retrage de pe piața locală.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 57 / 8086
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for junior ̸ mid-level associates
CNAIR a plătit anul trecut onorarii în cuantum de 282.565,5 lei caselor de avocatură care îi asigură reprezentarea în arbitrajele comerciale în care este implicată instituția. Firme din Italia, Grecia, Franța și Spania, adversare la ICC Paris și CCIR
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Elena Iacob, promovată anul acesta pe poziția de CEE Regional Senior Legal Counsel în cadrul Alliance Healthcare România: “Cred foarte mult în oameni și în cuvântul „împreună”. Fiecare poate face lucruri extraordinare individual, însă împreună suntem un ocean”
Filip & Company a asistat BayWa r.e. România în achiziția parcului fotovoltaic White Gate din județul Constanța. Echipa de proiect a fost coordonată de Ioana Roman (partener)
CMS asistă Alcedo cu privire la achiziția Naturevo. Echipa, condusă de Horea Popescu (Managing Partner) și Mircea Moraru (Counsel)
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
Creștere constantă în practica de Litigii de la GNP, prin preluarea unor proiecte ale clienților existenți sau atragerea unor clienți noi, inclusiv ca urmare a expunerii dobândite prin aderarea la o alianță internațională | Octavian Adam, Partener coordonator al practicii: “Procentul ridicat al dosarelor complexe este consecința domeniilor în care societatea noastră de avocatură activează cu preponderență și de noutatea problematicilor supuse controlului instanțelor”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Insolvency | Litigation
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Maria Teodora Busuioc, a noua pe listă anul trecut: ”Este o onoare pentru mine să am ocazia să întâlnesc persoanele care se află în miezul vieții juridice din România, care scriu nu numai doctrină, ci și legislație”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...