
ECITIM a finalizat 13 parcuri fotovoltaice într-un an, în urma unei investiţii de peste 6 milioane de euro
24 Octombrie 2023
AgerpresCele 13 parcuri fotovoltaice au fost dezvoltate în urma unei investiţii de peste 6 milioane de euro, în colaborare şi cu aportul a peste 500 de parteneri şi investitori, informează marţi compania.
ECITIM, un start-up românesc în domeniul energiei, a finalizat 13 parcuri fotovoltaice în decursul ultimului an, acestea fiind complet funcţionale şi conectate la reţeaua naţională de electricitate.
Cele 13 parcuri fotovoltaice au fost dezvoltate în urma unei investiţii de peste 6 milioane de euro, în colaborare şi cu aportul a peste 500 de parteneri şi investitori, informează marţi compania.
Înfiinţată în aprilie 2022, ECITIM devine, astfel, una dintre cele mai dinamice companii din industria locală de energie, strategia de dezvoltare vizând păstrarea ritmului accelerat de realizare şi conectare de noi parcuri fotovoltaice.
Puterea instalată combinată a parcurilor fotovoltaice depăşeşte 6 MW şi plasează proiectul ECITIM în topul celor mai mari investiţii colective în domeniul energiei din România. Parcurile fotovoltaice înglobează cele mai noi tehnologii în domeniu şi sunt amplasate în zone special alese pentru a asigura un randament ridicat în producţia de energie.
Până la finalul anului, ECITIM estimează finalizarea unui nou parc fotovoltaic. Următoarea lansare programată este Corlăţel Solar Lake, la începutul lunii noiembrie, cu o putere instalată de 400 de KW, acesta fiind şi ultimul care se vinde în stadiu de proiect, celelalte parcuri fotovoltaice urmând a fi vândute după finalizare şi conectare la reţea.
"Investiţiile finalizate şi obiectivele ECITIM pentru dezvoltare subliniază angajamentul nostru de a contribui la diversificarea mixului energetic al României şi de a facilita investiţiile în energie românilor de rând. Cu 13 parcuri solare deja conectate la reţea şi alte proiecte în derulare, ne aliniem la obiectivele naţionale de tranziţie energetică, oferind totodată oportunităţi tangibile de investiţii publicului larg într-un sector cu un impact pozitiv asupra comunităţilor şi mediului", a declarat Stelian Muscalu, director de dezvoltare la ECITIM.
Pentru 2024, planurile ECITIM vizează obţinerea statutului de producător, demersurile pentru obţinerea licenţei fiind deja demarate. De asemenea, strategia de dezvoltare a companiei ia în calcul adăugarea a încă opt parcuri fotovoltaice la portofoliu, lucru care îi permite extinderea capacităţii de producţie şi a ofertei, concomitent cu consolidarea poziţiei în piaţă.
ECITIM, prima companie din România care a permis românilor de rând să investească în energie solară, militează pentru democratizarea accesului la investiţiile în energie şi prin platforma EnergiePentruToţi.ro facilitează colaborarea între entităţi diferite pentru construirea parcurilor fotovoltaice, permiţând persoanelor fizice şi juridice deopotrivă să deţină participaţii în proiectele ECITIM.
Compania ECITIM, prin platforma EnergiePentruToti.ro, oferă un management end-to-end pentru investiţiile în energie solară, garantând transparenţă şi flexibilitate prin detalii clare despre contracte, simplifică achiziţia de pachete energetice, asigură plăţi facile şi conformitate legală.
Utilizatorii beneficiază de monitorizare în timp real a producţiei, garanţii extinse şi încasări transparente, cu calcul clar al veniturilor. Opţiunile de reziliere sau vânzare, alături de interesele aliniate, unde compania prosperă doar dacă sistemul produce energie, subliniază angajamentul ECITIM de a maximiza rentabilitatea şi a minimiza riscurile pentru investitori, se mai spune în comunicat.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 1258 / 8828 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Lawyer - Tax Controversy and Tax Litigation | Reff & Associates
Filip & Company a asistat ENGIE Romania în obținerea unui împrumut de 90 milioane de euro de la BERD. Tranzacție coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Camelia Ianțuc (senior associate)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank la finalizarea vânzării către Vista Bank România a societăților Alpha Leasing România IFN și Alpha Insurance Brokers. Ce avocați au fost implicați în proiect
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...