
Emisiunea de obligaţiuni verzi Raiffeisen Bank intră vineri la tranzacţionare pe Piaţa Reglementată a BVB
02 Iulie 2021
AgerpresPotrivit unui comunicat la Bursei de Valori Bucureşti, fondurile obţinute vor fi direcţionate pentru finanţarea proiectelor eligibile ale Raiffeisen Bank care să asigure tranziţia către o economie sustenabilă şi durabilă.
Cea de-a doua emisiune de obligaţiuni verzi Raiffeisen Bank intră vineri la tranzacţionare pe Piaţa Reglementată a BVB, sub simbolul bursier RBRO28. Raiffeisen Bank a atras în luna iunie 2021, la momentul derulării emisiunii de obligaţiuni, peste 1,2 miliarde lei, fiind cea mai mare emisiune de obligaţiuni corporative în lei a unui emitent din România şi prima emisiune de obligaţiuni senior nepreferenţiale a băncii.
Potrivit unui comunicat la Bursei de Valori Bucureşti, fondurile obţinute vor fi direcţionate pentru finanţarea proiectelor eligibile ale Raiffeisen Bank care să asigure tranziţia către o economie sustenabilă şi durabilă.
"Prin cea de-a doua emisiune de obligaţiuni verzi din piaţa locală, reconfirmăm angajamentul nostru de a mobiliza resursele financiare în scopuri sustenabile şi de a integra aspectele sociale şi de mediu în gestionarea riscurilor, pentru a asigura o decarbonizare progresivă a portofoliului nostru de credite", a spus Steven van Groningen, preşedinte şi CEO la Raiffeisen Bank.
"Apetitul investitorilor pentru instrumentele financiare verzi, dovedit prin valoarea emisiunii de obligaţiuni verzi Raiffeisen Bank care se listează azi, de 1,2 miliarde de lei, este un semnal de bun augur pentru toţi actorii din piaţa de capital. Trendul din ultimii ani la nivel global, de orientare spre finanţări verzi, ajunge astfel treptat şi în România. Ne bucurăm că noi, la Bursa de Valori Bucureşti, putem să le oferim investitorilor noi opţiuni de investiţii, precum cele verzi. Vom continua dezvoltarea acestui sector în linie cu strategia emitenţilor care iau în calcul finanţarea prin instrumente financiare verzi", a spus Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.
A doua emisiune de obligaţiuni verzi derulată de Raiffeisen Bank pe piaţa locală a fost adresată investitorilor instituţionali
şi a atras 1.207,5 milioane lei. Obligaţiunile au o maturitate de 7 ani, cu un cupon anual fix de 3.793%, aproximativ 0,8 p.p. peste randamentul titlurilor de stat în lei de referinţă cu aceeaşi maturitate. Cu o cerere totală de 1,35 miliarde lei, emisiunea a fost suprasubscrisă de 1,35 ori, faţă de suma anunţată iniţial în deschiderea plasamentului privat.
Obligaţiunile urmează să fie incluse în baza de fonduri proprii şi datorii eligibile ale băncii, după confirmarea prealabilă
a eligibilităţii de către Banca Naţională a României.
"Pe 27 mai anul acesta sunam clopoţelul bursei pentru a marca listarea primei emisiuni de obligaţiuni verzi. Raiffeisen
Bank dovedeşte astăzi, prin listarea celei de-a doua emisiuni de obligaţiuni verzi, consecvenţă în acest nou drum pe care şi l-au propus. Este impresionant că vorbim deja despre o emisiune de obligaţiuni verzi ca fiind cea mai mare finanţare obligatară a unui emitent din sectorul privat din România, iar acest lucru spune multe despre potenţialul acestui segment. Ne dorim să ne poziţionăm ca un principal canal de finanţare pentru investiţiile verzi în România şi suntem încrezători că se vor lista noi astfel de emisiuni în următoarea perioadă", a spus Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti.
Raiffeisen Bank este la a cincea emisiune de obligaţiuni listată la Bursa de Valori Bucureşti. Alături de obligaţiunile care
au intrat astăzi la tranzacţionare, listate de asemenea şi la Bursa de Valori din Luxemburg, investitorii au posibilitatea de a investi şi în obligaţiunile verzi Raiffeisen Bank listate în 27 mai 2021, simbolul bursier RBRO26, emisiune cu o valoare de 400,575 milioane lei şi maturitate 5 ani, precum şi în cele listate în 14 mai 2020, simbolul bursier RBRO29, emisiune cu o valoare de 480 milioane lei şi maturitate de 9 ani. Primele două emisiuni de obligaţiuni Raiffeisen Bank, din 2013 şi 2014, au ajuns la scadenţă.
Cu peste 20 de ani de activitate pe piaţa bancară din România, Raiffeisen Bank are peste 2,2 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are de asemenea peste 4.800 de angajaţi, peste 300 de agenţii în toată ţara, aproximativ 700 de ATM-uri, 400 de maşini multifuncţionale (MFM-uri) şi o reţea de peste 24.500 de POS-uri.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 4165 / 8647 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
NNDKP a asistat MedLife cu privire la majorarea limitei unui credit sindicalizat cu 50 milioane EUR. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Schoenherr a asistat Verbund cu privire la achiziția unui proiect eolian de 272 MW de la Monsson. Echipa a fost coordonată de Monica Cojocaru (partner)
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari (București)
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...