ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Exim Banca Românească a finanţat cu 5,2 milioane de lei dezvoltarea grupului Sophia din Iaşi

02 Octombrie 2023   |   Agerpres

Potrivit unui comunicat al băncii, fondurile au susţinut investiţia într-un nou nou sediu în Iaşi ce include depozitele, fabrica de textile, showroomul şi zona de birouri, în contextul extinderii accelerate a reţelei de magazine.

 
 
Exim Banca Românească a acordat grupului de firme Sophia din Iaşi o finanţare în valoare totală de 5,2 milioane de lei în cadrul programului IMM Invest.
 
Potrivit unui comunicat al băncii, fondurile au susţinut investiţia într-un nou nou sediu în Iaşi ce include depozitele, fabrica de textile, showroomul şi zona de birouri, în contextul extinderii accelerate a reţelei de magazine.
 
Brandul Sophia a fost fondat în 2004 de Anamaria Ştefan Georgescu din dorinţa de a crea un concept de business unic în România: extinderea unei reţele de francize la nivel naţional şi internaţional în domeniul decoraţiunilor interioare, ce oferă produse personalizate făcute pe comandă şi consultanţă, cu accent pe perdele şi draperii de lux. În anul 2005 compania a deschis primul magazin în sistem franciză, iar, în prezent, brandul deţine o reţea de 30 de francize în România şi una în Miami, Statele Unite ale Americii, precum şi distribuitori în marile oraşe din lume.
 
"Strategia noastră din ultimii ani s-a concentrat pe dezvoltarea reţelei de magazine în sistem franciză, iar extinderea rapidă ne-a determinat să regândim procesul de logistică şi de producţie pentru a avea un timp de livrare optim şi a acoperi cererea pentru noastră de magazine în care avem desfacere. Suntem încântaţi că am reuşit, cu sprijinul Exim Banca Românească, să beneficiem de finanţări în cadrul programului IMM Invest, facilităţi care ne-au permis să ne derulăm activitatea în cele mai bune condiţii, dar şi să inauguram noul sediu. Având finanţarea asigurată, ne putem concentra pe atingerea obiectivelor stategice pe care ni le-am stabilit, respectiv consolidarea poziţiei pe piaţa de profil şi dezvoltarea activităţii de distribuţie atât pe plan local, cât şi în afara ţării", a declarat Anamaria Ştefan Georgescu.
 
Pe lângă comerţ, o parte importantă din activitatea companiei constă în realizarea decoraţiunilor textile pe comandă - perdele, draperii, cuverturi pentru pat, feţe de masă etc. - în cele trei ateliere de creaţie din Bucureşti, Iaşi şi Moţca. Fiecare produs este customizat după cerinţele clienţilor, astfel că în portofoliul firmei figurează proiecte atât pentru locuinţele private, cât şi pentru HoReCa - precum hoteluri din Cassis (Les Roches Blanches) din Franţa, sau castelele din provincia Languedoc, precum Château Saint Pierre de Serjac, şi instituţii de cultură - Muzeul Unirii din Iaşi, Palatul Alexandru Ioan Cuza din Ruginoasa, Muzeul Mihail Kogălniceanu, Teatrul Naţional Vasile Alecsandri din Iaşi, Muzeul Regina Maria sau Ateneul Român.
 
Prin implicarea în programul guvernamental IMM Invest Plus, Exim Banca Românească oferă companiilor posibilitatea de a accesa finanţări care să asigure lichidităţile necesare pentru derularea activităţii curente sau pentru investiţii în condiţii speciale. Valoarea maximă a creditelor poate fi de până la 10 milioane de lei pentru investiţii şi până la 5 milioane de lei pentru capital de lucru, finanţările putând fi accesate cu garanţii de stat care acoperă în proporţie de maximum 90% creditele acordate pentru realizarea investiţiilor şi/sau pentru susţinerea activităţii curente.
 
Exim Banca Românească, o bancă universală 100% românească aflată în top 10 cele mai mari instituţii de credit după active, operează o reţea naţională de distribuţie de 83 de sucursale şi 26 de Centre de Afaceri, acestea din urmă fiind dedicate exclusiv companiilor. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1116 / 8655
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cum văd anul 2025 avocații considerați Leading Lawyers în M&A de către ghidurile juridice internaționale | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA, evidențiat de Legal 500 în categoria Leading Partners în practica de fuziuni și achiziții: ”Apariția unui nou val de antreprenori care se maturizează de la an al an, apariția unui numar record de fonduri de investiții ̸ private-equity și faptul că acestea cred în existența unor ținte de achiziție, sunt de natură să dea încredere”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...