ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”

12 Iulie 2024   |   R. T.

Procesul a constat în două etape – prima, în care acționarii existenți au subscris pe baza drepturilor de preferință, și a doua, în care noi investitori instituționali locali și internaționali au subscris în cadrul unui plasament privat.

 
 
Casa de avocatură Filip & Company a acordat consultanță juridică AROBS Transilvania Software, un furnizor global de soluții IT și software personalizat și totodată cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, cu privire la operațiunea de majorare a capitalului social prin intermediul căreia a atras 28,7 milioane de euro. Această operațiune reprezintă cea mai mare majorare de capital social pentru o companie listată din sectorul IT din România. Procesul a constat în două etape – prima, în care acționarii existenți au subscris pe baza drepturilor de preferință, și a doua, în care noi investitori instituționali locali și internaționali au subscris în cadrul unui plasament privat.

„AROBS se numără printre cei mai dinamici actori din sectorul IT din România. Operațiunea de majorare a capitalului social nu doar că subliniază angajamentul lor față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital. Suntem încântați că am avut oportunitatea de a colabora cu AROBS în acest proiect important și le mulțumim pe această cale pentru încrederea acordată, precum și pentru colaborarea excelentă”, spune Olga Niță, partener în cadrul departamentului de Fuziuni, achiziții și piețe de capital al Filip & Company.


Echipa Filip & Company care a asistat AROBS Transilvania Software în acest proiect a fost coordonată de către Olga Niță (partener) și i-a inclus pe Alexandru Bîrsan (partener și coordonator al departamentului de Fuziuni, achiziții și piețe de capital al Filip & Company), Roxana Diaconu (senior associate), Monica Popa (associate), Bianca Gheorghe (associate), Isabela Dogaru (associate) și Geogiana Lazăr (associate).

„Suntem încântați de succesul acestei majorări de capital, care ne permite să continuăm strategia noastră ambițioasă de creștere, prin M&A și prin expansiune internațională. Interesul ridicat din partea investitorilor instituționali demonstrează încrederea acestora în viziunea și capacitatea noastră de a dezvolta și consolida poziția AROBS pe piețele globale. Sectorul în care activăm, IT&C, joacă un rol crucial în transformarea și modernizarea industriilor la nivel global și cred cu tărie că AROBS este bine poziționată să facă parte din această schimbare. Astfel, fondurile atrase vor contribui la derularea în continuare a investițiilor noastre în cercetare și dezvoltare, prin care vizăm introducerea în piață de soluții inovatoare care să îmbunătățească eficiența și să stimuleze creșterea afacerilor. Echipele noastre sunt pregătite să valorifice oportunitățile oferite de noile tehnologii emergente, precum și prin intermediul parteneriatelor strategice pe care le avem în vedere la nivel global. Suntem încrezători că, prin viziunea noastră și cu sprijinul investitorilor, vom continua să creștem și să inovăm, aducând valoare adăugată", a declarat Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS.

Datorită interesului semnificativ din partea investitorilor instituționali în cadrul plasamentului privat, oferta a fost suplimentată cu acțiuni existente. Astfel, pe parcursul ofertei, au fost vândute un total de 174.258.721 de acțiuni noi, împreună cu 56.546.000 de acțiuni existente oferite spre vânzare de acționarul majoritar, Voicu Oprean, direct și prin Cabrio Investments. Această suplimentare a ofertei cu acțiuni existente a fost realizată și pentru a crește free-float-ul companiei.

Majorarea de capital a AROBS a atras 8 investitori instituționali locali și internaționali, care au subscris peste 96% din acțiunile oferite în cadrul operațiunii. În urma acestei tranzacții, Voicu Oprean deține direct 50,6329% din capitalul social al companiei.

Capitalul atras va sprijini continuarea strategiei de creștere a AROBS prin achiziții de noi companii și creștere organică. Astfel, sumele atrase în cadrul majorării de capital, împreună cu alte surse potențiale de finanțare, vor fi utilizate pentru dezvoltarea și consolidarea grupului.

AROBS va utiliza fondurile atrase pentru a achiziționa companii care demonstrează existența unor sinergii și sunt ușor de integrat în cultura sa, cu un portofoliu robust de clienți și un indicator EBITDA solid, și pentru a se extinde în Europa, America de Nord și Asia. O mică parte din fonduri va fi folosită pentru capital de lucru, în vederea susținerii creșterii organice, dar și pentru a genera noi produse/soluții de tip greenfield, a comunicat compania.

AROBS analizează în prezent mai multe ținte potențiale de achiziție, cu o cifră de afaceri agregată de aproximativ 18,4 milioane de euro și o marjă EBITDA aproximată pentru 2023 în linie cu cea a grupului. Companiile țintă operează în servicii software, produse software de management al flotelor și soluții de business. Zonele geografice vizate sunt România, Germania, Austria, Elveția, Turcia, Marea Britanie și Serbia.

În ultimii ani, Filip & Company s-a implicat cu succes în multe dintre tranzacțiile de referință pe piața de capital din România, atât oferte de acțiuni, cât și obligațiuni, precum și în toate emisiunile de obligațiuni ale statului român pe piețele externe. Avocații Filip & Company sunt clasați pe primul loc în cele mai prestigioase directoare internaționale Chambers and Partners, Legal 500 și IFLR în practica de Piețe de capital atât la nivel de echipă cât și individual, iar Alexandru Bîrsan este clasat în „Hall of fame” în această arie de practică de către Legal 500.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3 / 8114
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Totul despre admiterea la Facultatea de Drept a Universitații București | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății, despre examen: ”În elaborarea subiectelor se va proceda, ca în fiecare an, la câteva inovații de format menite să asigure selectarea candidaților care și-au însușit substanțial materiile concursului, fără a se limita la rutina formatului de subiecte practicat în anii precedenți. În ultimii ani s-a urcat de la 3,8 candidați pe loc spre 5 candidați pe loc cu finanțare publică și sperăm ca în acest an să menținem tendința de creștere a numărului de candidați și implicit a concurenței”
Vectr Realty achiziționează clădirea de birouri The Landmark. RTPR și Wolf Theiss, în tranzacție
Industria farmaceutică, o ramură strategică pentru reindustrializarea României, este sprijintă prin implicarea moleculară a avocaților de la Bulboacă & Asociații în tranzacțiile de finanțare și refinanțare a unui lider din domeniul farmaceutic
Filip & Company a asistat grupul Digi Spania la încheierea a două contracte semnificative cu Telefónica Móviles España | Alexandru Bîrsan, partener: ”Aceasta este cea de-a patra tranzacție importantă pe care Digi o încheie în Spania în ultimele 15 luni”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...