Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
12 Iulie 2024
R. T.Procesul a constat în două etape – prima, în care acționarii existenți au subscris pe baza drepturilor de preferință, și a doua, în care noi investitori instituționali locali și internaționali au subscris în cadrul unui plasament privat.
Casa de avocatură Filip & Company a acordat consultanță juridică AROBS Transilvania Software, un furnizor global de soluții IT și software personalizat și totodată cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, cu privire la operațiunea de majorare a capitalului social prin intermediul căreia a atras 28,7 milioane de euro. Această operațiune reprezintă cea mai mare majorare de capital social pentru o companie listată din sectorul IT din România. Procesul a constat în două etape – prima, în care acționarii existenți au subscris pe baza drepturilor de preferință, și a doua, în care noi investitori instituționali locali și internaționali au subscris în cadrul unui plasament privat.
„AROBS se numără printre cei mai dinamici actori din sectorul IT din România. Operațiunea de majorare a capitalului social nu doar că subliniază angajamentul lor față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital. Suntem încântați că am avut oportunitatea de a colabora cu AROBS în acest proiect important și le mulțumim pe această cale pentru încrederea acordată, precum și pentru colaborarea excelentă”, spune Olga Niță, partener în cadrul departamentului de Fuziuni, achiziții și piețe de capital al Filip & Company.
„AROBS se numără printre cei mai dinamici actori din sectorul IT din România. Operațiunea de majorare a capitalului social nu doar că subliniază angajamentul lor față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital. Suntem încântați că am avut oportunitatea de a colabora cu AROBS în acest proiect important și le mulțumim pe această cale pentru încrederea acordată, precum și pentru colaborarea excelentă”, spune Olga Niță, partener în cadrul departamentului de Fuziuni, achiziții și piețe de capital al Filip & Company.
Echipa Filip & Company care a asistat AROBS Transilvania Software în acest proiect a fost coordonată de către Olga Niță (partener) și i-a inclus pe Alexandru Bîrsan (partener și coordonator al departamentului de Fuziuni, achiziții și piețe de capital al Filip & Company), Roxana Diaconu (senior associate), Monica Popa (associate), Bianca Gheorghe (associate), Isabela Dogaru (associate) și Geogiana Lazăr (associate).
„Suntem încântați de succesul acestei majorări de capital, care ne permite să continuăm strategia noastră ambițioasă de creștere, prin M&A și prin expansiune internațională. Interesul ridicat din partea investitorilor instituționali demonstrează încrederea acestora în viziunea și capacitatea noastră de a dezvolta și consolida poziția AROBS pe piețele globale. Sectorul în care activăm, IT&C, joacă un rol crucial în transformarea și modernizarea industriilor la nivel global și cred cu tărie că AROBS este bine poziționată să facă parte din această schimbare. Astfel, fondurile atrase vor contribui la derularea în continuare a investițiilor noastre în cercetare și dezvoltare, prin care vizăm introducerea în piață de soluții inovatoare care să îmbunătățească eficiența și să stimuleze creșterea afacerilor. Echipele noastre sunt pregătite să valorifice oportunitățile oferite de noile tehnologii emergente, precum și prin intermediul parteneriatelor strategice pe care le avem în vedere la nivel global. Suntem încrezători că, prin viziunea noastră și cu sprijinul investitorilor, vom continua să creștem și să inovăm, aducând valoare adăugată", a declarat Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS.
Datorită interesului semnificativ din partea investitorilor instituționali în cadrul plasamentului privat, oferta a fost suplimentată cu acțiuni existente. Astfel, pe parcursul ofertei, au fost vândute un total de 174.258.721 de acțiuni noi, împreună cu 56.546.000 de acțiuni existente oferite spre vânzare de acționarul majoritar, Voicu Oprean, direct și prin Cabrio Investments. Această suplimentare a ofertei cu acțiuni existente a fost realizată și pentru a crește free-float-ul companiei.
Majorarea de capital a AROBS a atras 8 investitori instituționali locali și internaționali, care au subscris peste 96% din acțiunile oferite în cadrul operațiunii. În urma acestei tranzacții, Voicu Oprean deține direct 50,6329% din capitalul social al companiei.
Capitalul atras va sprijini continuarea strategiei de creștere a AROBS prin achiziții de noi companii și creștere organică. Astfel, sumele atrase în cadrul majorării de capital, împreună cu alte surse potențiale de finanțare, vor fi utilizate pentru dezvoltarea și consolidarea grupului.
AROBS va utiliza fondurile atrase pentru a achiziționa companii care demonstrează existența unor sinergii și sunt ușor de integrat în cultura sa, cu un portofoliu robust de clienți și un indicator EBITDA solid, și pentru a se extinde în Europa, America de Nord și Asia. O mică parte din fonduri va fi folosită pentru capital de lucru, în vederea susținerii creșterii organice, dar și pentru a genera noi produse/soluții de tip greenfield, a comunicat compania.
AROBS analizează în prezent mai multe ținte potențiale de achiziție, cu o cifră de afaceri agregată de aproximativ 18,4 milioane de euro și o marjă EBITDA aproximată pentru 2023 în linie cu cea a grupului. Companiile țintă operează în servicii software, produse software de management al flotelor și soluții de business. Zonele geografice vizate sunt România, Germania, Austria, Elveția, Turcia, Marea Britanie și Serbia.
În ultimii ani, Filip & Company s-a implicat cu succes în multe dintre tranzacțiile de referință pe piața de capital din România, atât oferte de acțiuni, cât și obligațiuni, precum și în toate emisiunile de obligațiuni ale statului român pe piețele externe. Avocații Filip & Company sunt clasați pe primul loc în cele mai prestigioase directoare internaționale Chambers and Partners, Legal 500 și IFLR în practica de Piețe de capital atât la nivel de echipă cât și individual, iar Alexandru Bîrsan este clasat în „Hall of fame” în această arie de practică de către Legal 500.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 344 / 8455 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Bondoc și Asociații obține o clarificare importantă la ÎCCJ cu privire la stabilirea competenței pentru soluționarea litigiilor în legătură cu încheierea contractelor finanțate din fonduri alocate prin PNRR, de către beneficiari privați care nu au obligația aplicării procedurilor de achiziție publică
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...