ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Filip & Company a asistat Banca Transilvania în lansarea unei emisiuni de obligațiuni verzi în valoare 700 mil. €. Ce avocați au fost în echipa de proiect

30 Septembrie 2024   |   R. T.

În ultimii ani, Filip & Company s-a implicat cu succes în multe dintre tranzacțiile de referință pe piața de capital din România, atât oferte de acțiuni, cât și obligațiuni, precum și în toate emisiunile de obligațiuni ale statului român pe piețele externe.

Alexandru Bîrsan, partener si coordonatorul departamentului de Corporate, M&A si Capital Markets din cadrul Filip & Company

 
 
Filip & Company a acordat asistență Băncii Transilvania cu privire la lansarea unei emisiuni de obligațiuni sustenabile, prin care a atras de pe piețele internaționale 700 de milioane de euro. Fondurile atrase vor fi utilizate pentru finanțarea unor proiecte sustenabile, conform criteriilor de eligibilitate din Cadrul de finanțare durabilă adoptat de Banca Transilvania.

Vânzarea obligațiunilor a fost coordonată de aranjorii J.P. Morgan, Morgan Stanley, Nomura şi ING Bank (acesta având și rolul de consultant ESG), iar BT Capital Partners a fost co-manager. Obligaţiunile au maturitatea în 2030, urmând să fie listate la Bursa din Dublin şi sunt eligibile pentru cerinţa minimă de fonduri proprii şi pasive eligibile (MREL).


“Banca Transilvania este unul dintre cei mai apreciați emitenți români pe piețele internaționale de capital, iar această nouă emisiune reflectă succesul eforturilor lor din ultimii ani, demonstrând un interes puternic din partea investitorilor pentru produsele oferite. Capacitatea de a echilibra randamentele atractive, atragerea unui număr mare de investitori și gestionarea unor tranzacții de amploare subliniază relevanța Băncii Transilvania pe piață, redefinind așteptările în ceea ce privește performanța și impactul pe termen lung. În plus, orientarea către produse sustenabile nu doar că răspunde cererii pieței, dar continuă tradiția băncii de susținere a proiectelor ESG. Suntem bucuroși că am avut ocazia să colaborăm din nou și le mulțumim pentru încrederea acordată și pentru colaborarea excelentă”, spune Alexandru Bîrsan, partener si coordonatorul departamentului de Corporate, M&A și Capital Markets din cadrul Filip & Company.

Echipa Filip & Company care a asistat Banca Transilvania în acest proiect a fost formată în principal din Alexandru Bîrsan (partener), Olga Niță (partener), Roxana Diaconu (senior associate), Anca Bădescu (associate), Bianca Gheorghe (associate), Mihnea Niculescu (senior associate), Raluca Biță (associate) și Georgiana Lazăr (associate).

În ultimii ani, Filip & Company s-a implicat cu succes în multe dintre tranzacțiile de referință pe piața de capital din România, atât oferte de acțiuni, cât și obligațiuni, precum și în toate emisiunile de obligațiuni ale statului român pe piețele externe. Avocații Filip & Company sunt clasați pe primul loc în cele mai prestigioase directoare internaționale Chambers and partners, Legal 500 și IFLR în practica de Piețe de capital atât la nivel de echipă cât și individual, iar Alexandru Bîrsan este clasat în „Hall of fame” în această arie de practică de către Legal 500.

                           Citește și



→   Banca Transilvania a atras 700 mil. € de pe pieţele internaţionale. Filip & Company și Clifford Chance Badea, consultanți în emisiunea de obligațiuni

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1 / 8267
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în lansarea unei emisiuni de obligațiuni verzi în valoare 700 mil. €. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Tranzacțiile în arbitraj (Powered by ZRVP)
Bohâlțeanu & Asociații a asistat Emma Lambda în achiziția Stratum Energy Romania, într-un mandat complex, desfășurat pe parcursul ultimilor 2 ani. Echipă multidisciplinară, formată din profesioniști specializați în Corporate ̸ M&A, Energy și Real Estate | Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner): ”Un proiect de mare anvergură pentru echipa noastră, având în vedere specificul domeniului, gradul complex de structurare a tranzacției și jurisdicțiile implicate”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Baciu Partners, Mușat & Asociaţii și Răzvan Dincă & Asociaţii, pe lista scurtă pentru distincția de ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2024, desfășurată la Londra. Ce spun ghidurile juridice despre activitatea firmelor
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Imobiliar)
Cariere în Drept | De vorbă cu Maria Stanca, unul dintre mai buni studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității din București - promoția 2023, care a ales profesia de notar: ”Pentru cei care își doresc o profesie juridică, într-adevăr, Facultatea de Drept nu se parcurge cu lejeritate, volumul de studiu și cerințele fiind considerabile. Îmi place foarte mult să lucrez cu oamenii și să dau înapoi societății; practicând dreptul, simt că tocmai asta fac”
Promovări la Popovici Nițu Stoica & Asociații | Patru avocați fac un pas înainte în carieră și devin avocați colaboratori coordonatori
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...