
Freedom Group ajunge la o capitalizare de peste 2 mil. €. Modelul de business al antreprenorului Octavian Bădescu dă rezultate
07 Noiembrie 2019
BizLawyerFreedom Group funcționează ca o societate în care acțiunile vor fi deținute gradual și într-o pondere din ce în ce mai mare chiar de către agenții imobiliari, alături de fondatori și de alți investitori.
Freedom Group Real Estate SA, companie de consultanță imobiliară al cărei model de business se diferențiază prin cointeresarea agenților afiliați care devin și proprietari ai companiei, a atins performanța ca, la doar o lună de la demararea proiectului în noul format, să atingă o capitalizare de 10.000.000 lei (peste 2 milioane euro).
Fondată de antreprenorul Octavian Bădescu, Freedom Group funcționează ca o societate în care acțiunile vor fi deținute gradual și într-o pondere din ce în ce mai mare chiar de către agenții imobiliari, alături de fondatori și de alți investitori. Bazată pe cointeresarea directă a celor care își desfășoară activitatea în cadrul companiei, Freedom Group pornește de la premisa că valoarea unei afaceri în sectorul serviciilor de consultanță imobiliară este dată de implicarea 100% a celor care sunt în același timp proprietari, furnizori de servicii și beneficiari ai rezultatelor.
Fondată de antreprenorul Octavian Bădescu, Freedom Group funcționează ca o societate în care acțiunile vor fi deținute gradual și într-o pondere din ce în ce mai mare chiar de către agenții imobiliari, alături de fondatori și de alți investitori. Bazată pe cointeresarea directă a celor care își desfășoară activitatea în cadrul companiei, Freedom Group pornește de la premisa că valoarea unei afaceri în sectorul serviciilor de consultanță imobiliară este dată de implicarea 100% a celor care sunt în același timp proprietari, furnizori de servicii și beneficiari ai rezultatelor.
Ineditul modelului de business, gândit ca inovație disruptivă, vine într-un moment caracterizat prin deficit de productivitate la nivelul marii majorități a agențiilor imobiliare și a agenților, fragmentare și încredere limitată a pieței față de agenții și companiile din domeniul serviciilor imobiliare, iar potențialul său de viitor a stârnit imediat interes. Astfel, prin vânzarea acțiunilor către agenți și investitori s-a ajuns ca în decurs de doar o lună să se atingă o capitalizare de circa 10.000.000 lei, iar acționariatul companiei să fie format deja într-o proporție de aproape 10% din noi acționari.
"Societatea pe acțiuni a ajuns deja, prin deschiderea acționariatului, la o capitalizare de peste 2 milioane euro, ceea ce ne confirmă așteptările și arată încrederea investitorilor și a agenților privind viitorul proiectului. Acțiunea are încă un potențial real de apreciere în timp de zeci sau chiar de sute de ori, iar agenții imobiliari beneficiază de o oportunitate excepțională de a intra în acționariat, de a investi în compania la care sunt afiliați, cu un cost al acțiunii de câteva ori mai mic decât cel al investitorilor, care întotdeauna anticipează dezvoltarea", declară Octavian Bădescu, fondatorul Freedom Group. "În plus, cu cât intri mai devreme în ecosistem și contribui la expansiunea rețelei, cu atât ai parte de beneficii mai mari. Putem face o paralelă și cu o companie de utilități pentru agenți, în care aceștia sunt atât clienți, cât și acționari, a cărei valoare crește cu fiecare client în plus", adaugă el.
Întregul proiect se întemeiază pe principii guvernate de transparență, atât pentru proprietari și cumpărători, cât și pentru agenții care devin consultanți asociați, valoarea acțiunii fiind permanent actualizată pe site-ul companiei. Aceștia au la dispoziție câteva tipuri de pachete de servicii suport pentru derularea activității, cu opțiuni de la cele de bază până la cele premium, inclusiv servicii facultative, accesibile separat. Modelul este destinat agenților imobiliari de un nivel peste medie, care au capacitatea de a genera comisioane brute începând de la 10.000 euro anual și care pot beneficia chiar și integrat de veniturile create prin deservirea clienților finali.
În același timp, modelul poate aduce avantaje substanțiale inclusiv la nivelul agențiilor mici și medii din piață, care își pot continua dezvoltarea alături de Freedom Group și își pot păstra, dacă doresc, și marca proprie.
Unele modele de afaceri inovatoare au crescut rapid în ultimii ani, în mare parte ca răspuns la dezvoltarea noilor tehnologii. Dacă la început, Airbnb sau Uber erau privite ca o ciudățenie din sectorul turismului sau al transporturilor, în decurs de zece ani s-au dezvoltat și au devenit cel mai mare furnizor de soluții de cazare pe termen scurt și, respectiv, cea mai mare companie de ride-sharing din lume.
Octavian Bădescu intenționează ca echipa Freedom Group să poată colabora, în următorul deceniu, cu sute sau mii de agenți acționari și să ajungă să tranzacționeze mii sau zeci de mii de proprietăți anual. În acest moment, potrivit estimărilor companiei, valoarea pieței de consultanță imobiliară se situează în jurul valorii de 100 milioane de euro, pe acest segment fiind active foarte multe firme mici și agenți imobiliari independenți.
Freedom Group este brandul sub care se derulează activitățile de reprezentare în tranzacționarea imobiliară, proiectul fiind înființat de Octavian Bădescu, în 2017. În 2018, fostul director comercial al Sameday Courier, Dana Gațe, s-a alăturat companiei ca asociat. Specializarea principală a companiei este pe segmentul de rezidențial, dar serviciile oferite de Freedom Group se întind pe mai multe arii, de la administrarea proprietăților, până la oferirea accesului la oportunități investiționale în România și în străinătate, prin intermediul diviziei Wise Cash Investments (WISE). Compania s-a diferențiat prin specializarea pe reprezentarea exclusivă (a unei singure părți) într-o tranzacție imobiliară și are la acest moment 10 consultanți în echipă. Viziunea lui Octavian Bădescu este ca Freedom Group să devină una dintre cele mai respectate firme de consultanță imobiliară la nivel mondial.
Octavian Bădescu, fondatorul companiei, are o experiență de aproape 20 de ani în sectorul serviciilor, perioadă în care a creat și dezvoltat proiecte inovatoare și branduri în domenii ca: marketing direct, cercetare de piață, curierat și imobiliare. Octavian Bădescu a fondat și condus companii importante pe anumite nise, precum Retailplus Eastern Europe, vândută în 2012 unei companii aparținând grupului AC Nielsen, unul dintre liderii mondiali al pieței de cercetare sau Sameday Courier - prima companie românească listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB). Sameday Courier a fost achiziționată în 2017, de eMAG, cel mai mare retailer online din România.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 7273 / 8647 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
NNDKP a asistat MedLife cu privire la majorarea limitei unui credit sindicalizat cu 50 milioane EUR. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Schoenherr a asistat Verbund cu privire la achiziția unui proiect eolian de 272 MW de la Monsson. Echipa a fost coordonată de Monica Cojocaru (partner)
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari (București)
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...