ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

IFC a acordat un împrumut în valoare de 85 milioane euro filialei Globalworth Holdings Cyprus Limited

04 Iulie 2022   |   Agerpres

Potrivit unui comunicat al instituţiei, această finanţare acordată de IFC pe termen lung va ajuta beneficiarul - care, din punctul de vedere al valorii de piaţă şi al suprafeţei construite închiriabile, este cel mai mare investitor în clădiri de birouri din România - să-şi consolideze poziţia de lichiditate şi să-şi îndeplinească obiectivul de mediu, acela ca întreg portofoliul său să fie alcătuit din clădiri verzi.

 
 
International Finance Corporation (IFC) a acordat un împrumut în valoare de 85 de milioane de euro filialei Globalworth Holdings Cyprus Limited, deţinută în totalitate de Globalworth Real Estate Limited (GREIL) şi are ca obiectiv promovarea şi extinderea proiectelor verzi în România, în acelaşi timp creând noi locuri de muncă şi sprijinind obiectivele climatice ale ţării.
 
Potrivit unui comunicat al instituţiei, această finanţare acordată de IFC pe termen lung va ajuta beneficiarul - care, din punctul de vedere al valorii de piaţă şi al suprafeţei construite închiriabile, este cel mai mare investitor în clădiri de birouri din România - să-şi consolideze poziţia de lichiditate şi să-şi îndeplinească obiectivul de mediu, acela ca întreg portofoliul său să fie alcătuit din clădiri verzi.
 
Compania deţine un portofoliu de investiţii imobiliare format din active imobiliare comerciale moderne şi eficiente din punct de vedere energetic, situate în România şi Polonia. Aproximativ 90% din portofoliul existent al societăţii cuprinde clădiri prietenoase cu mediul. În contextul incertitudinii care defineşte condiţiile de piaţă actuale, exacerbate fiind şi de pandemia globală şi de recentul război din Ucraina, investiţia IFC va permite în continuare GREIL să-şi susţină activitatea, să-şi implementeze proiecte de investiţii şi să lanseze noi proiecte ecologice în România.
 
Împrumutul este finanţat din cele 2 miliarde dolari ale Facilităţii de Răspuns la Criza Economiei Reale (Real Sector Crisis Response Facility) care face parte din mai ampla facilitate a IFC în valoare de 8 miliarde dolari dedicată finanţărilor rapide oferite în contextul COVID-19 (Fast-Track Financing Facility) pentru sprijinirea acelor companii private şi angajaţilor acestora care suferă de pe urma consecinţelor pandemiei de COVID-19.
 
"Suntem încântaţi să ne putem extinde colaborarea cu IFC odată cu contractarea acestui împrumut. Acesta este primul nostru împrumut verde de când am lansat prima obligaţiune verde în 2020 şi credem că demonstrează fără doar şi poate sustenabilitatea Globalworth şi a pieţelor pe care operează aceasta societate", a declarat Mihai Zaharia, Head of Investments pentru România şi Group Capital Markets Director în cadrul Globalworth.
 
IFC a ajutat GREIL să dezvolte un Cadru pentru împrumuturile verzi, care respectă principiile împrumuturilor verzi stabilite în 2021 de către Asociaţia Pieţei Împrumuturilor Sindicalizate (LMA - Loan Market Association). În acest Cadru pentru împrumuturile verzi, GREIL va utiliza împrumuturile verzi pentru finanţarea sau refinanţarea unor proiecte eligibile care vor contribui în principal la atenuarea schimbărilor climatice.
 
"Strategia IFC în România se axează pe promovarea unei dezvoltări verzi, reziliente şi incluzive. Ne bucurăm să putem consolida acest parteneriat cu Globalworth, dezvoltator important de clădiri verzi, semnalând astfel încredere în sectorul construcţiilor de birouri din România, acum în aceste momente când începe redresarea în urma pandemiei de COVID-19.", a declarat Ary Naim, Director Regional al IFC pentru Europa Centrală şi de Sud-Est.
 
Aceasta este a doua finanţare oferită de IFC către GREIL, în urma unei investiţii de 50 milioane de euro într-o emisiune publică de obligaţiuni lansată de această companie în 2018.
 
IFC - organizaţie-soră a Băncii Mondiale şi membră a Grupului Băncii Mondiale - este cea mai mare instituţie internaţionala de dezvoltare focusata pe sectorul privat din pieţele emergente. Activitatea noastră se desfăşoară în peste 100 de state ale lumii, în care ne valorificăm capitalul, experienţa şi influenţa pentru a crea pieţe şi oportunităţi în ţările aflate în curs de dezvoltare. În exerciţiul financiar 2021, IFC a investit o sumă-record de 31,5 miliarde USD în companii private şi instituţii financiare din diverse ţări aflate în curs de dezvoltare, valorificând capacităţile din sectorul privat pentru a contribui la eliminarea sărăciei extreme şi pentru a susţine prosperitatea comună, în contextul în care economiile naţionale se luptă cu impactul pandemiei de COVID-19.
 
Globalworth este o companie imobiliară cotată pe bursă, cu afaceri în Europa Centrală şi de Est, listată în piaţa secundară (AIM) a bursei londoneze. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2544 / 8828
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Lawyer - Tax Controversy and Tax Litigation | Reff & Associates
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
O nouă abordare pe piața avocaturii de business | Mihai Dudoiu și echipa Legal Ground construiesc o alternativă flexibilă la marile case de avocatură, propunând un model colaborativ și antreprenorial. „Legal hub” inovator, ce oferă servicii specializate în finanțări, tranzacții și litigii printr-o structură circulară, în care profesioniștii lucrează „la masa rotundă” pentru a oferi clienților soluții adaptate proiectelor lor
Filip & Company a asistat ENGIE Romania în obținerea unui împrumut de 90 milioane de euro de la BERD. Tranzacție coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Camelia Ianțuc (senior associate)
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank la finalizarea vânzării către Vista Bank România a societăților Alpha Leasing România IFN și Alpha Insurance Brokers. Ce avocați au fost implicați în proiect
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...