ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Nicuşor Dan îi cere lui Teodorovici demararea procedurilor de reziliere a concesiunii terenului unde e Casa Radio. Investitorul nu şi-a respectat obligaţiile contractuale

13 Februarie 2019   |   T. S.

Potrivit deputatului, pentru că investitorul nu şi-a respectat obligaţiile din contract, statul trebuia să reintre în posesia terenului, dar nu a făcut niciun demers în acest sens până în prezent.

 
 
Deputatul Nicuşor Dan i-a cerut ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, să înceapă procedurile pentru rezilierea contractului de concesiune a celor 10 hectare de teren pe care se află Casa Radio, menţionând că investitorul nu şi-a respectat obligaţiile contractuale, iar statul trebuia să reintre în posesia terenului.

"Vă solicit să începeţi procedurile pentru rezilierea contractului de concesiune a celor 10 hectare de teren pe care se află Casa Radio şi să începeţi procedurile pentru recuperarea acestui teren. Ministerul de Finanţe, în calitate de gestionar al proprietăţilor statului român, trebuia să demareze procedurile de recuperare a acestui teren încă din 2009, la 5 ani de la neînceperea lucrărilor, aşa cum prevedea contractul de concesiune. Acum, la 10 ani de la momentul în care statul român trebuia să denunţe contractul de concesiune şi să redevină proprietarul terenului, investitorul se pregăteşte să vândă cu peste 60 de milioane de euro acţiunile companiei care deţine terenul primit în concesiune pentru 49 de ani", se arată în scrisoarea trimisă de deputat ministrului de Finanţe.


Potrivit deputatului, pentru că investitorul nu şi-a respectat obligaţiile din contract, statul trebuia să reintre în posesia terenului, dar nu a făcut niciun demers în acest sens până în prezent.

"Dacă reprezentaţi interesele statului român, vă solicit să începeţi demersurile legale pentru a intra în posesia acestui teren. Bucureştiul are nevoie de investiţii publice (spital metropolitan, spaţii pentru Universitate), iar acest teren poate fi folosit în beneficiul bucureştenilor, nu pentru a ridica noi mall-uri. Vă reamintesc că există un proiect iniţiat de mine în 2012, Dâmboviţa - Axă Creativă, care vizează includerea acestui teren şi a altora aflate pe malurile Dâmboviţei într-o zonă de dezvoltare a industriilor creative, având în vedere faptul că spaţiul este aproape de universităţile bucureştene importante. Până acum, în afacerea Casa Radio, statul român a pierdut. Vă cer să apăraţi interesele statului român, să recuperaţi acest teren, pentru că aveţi tot dreptul şi să folosiţi acest teren pentru investiţii publice de interes pentru cetăţeni", se mai arată în scrisoarea lui Nicuşor Dan către ministrul Teodorovici.

Intervenția deputatului USR vine la scurt timp după ce dezvoltatorul imobiliar AFI Europe România a declarat că a semnat o scrisoare de intenție fără caracter obligatoriu cu Plaza Centers N.V. pentru preluarea integrală a participațiilor indirecte în proiectul Casa Radio din București, pentru 60 de milioane de euro.

Astfel, AFI Europe ar urma să devină acționar majoritar în proiectul din centrul Bucureștiului, cu un pachet de 75% din acțiuni. Restul acțiunilor sunt deținute de autoritățile române (15%) și de investitorii terți (10%).

AFI Europe va efectua due diligence, după care, dacă rezultatele vor fi satisfăcătoare, acordul de pre-vânzare va intra în vigoare. Contractul de vânzare definitiv este supus îndeplinirii anumitor condiții.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7944 / 8124
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...