ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

NNDKP a asistat un sindicat de bănci în noua finanțare de 278 milioane de lei acordată Rodbun Grup. Partenerul Valentin Voinescu a coordonat echipa

31 August 2021   |   BizLawyer

Echipa NNDKP a fost condusă de Valentin Voinescu, Partener în cadrul practicii de Drept Bancar și Finanțări, și i-a inclus pe Alexandru Ciambur și Cătălina Dan, Avocați Asociați în cadrul aceleiași practici.

 
 
Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a asistat cu succes un sindicat de bănci format din Banca Comercială Română (în calitate de aranjor principal mandatat, bookrunner, agent de documentație, agent de facilitate și de garanții și finanțator), CEC Bank (în calitate de aranjor principal mandatat și finanțator), Raiffeisen Bank (în calitate de aranjor principal mandatat și finanțator), Banca Transilvania și Banca Românească (în calitate de finanțatori) în legătură cu o nouă finanțare, de 278 milioane de lei (aproximativ 56,3 milioane de euro), acordată Rodbun Grup, una din cele mai importante companii de agro-business din România.

Rodbun este o companie-integrator de produse și soluții în domeniul agricol, având capital integral românesc și fiind înființată în anul 2002. Compania urmează să utilizeze creditul sindicalizat pentru refinanțarea facilităților existente, acoperirea nevoilor de capital de lucru și susținerea planurilor de dezvoltare ale grupului. Facilitatea de credit cuprinde două tranșe, o facilitate tip revolving în valoare de 249 milioane de lei și o facilitate de credit la termen în valoare de 29 milioane de lei.


Echipa NNDKP a fost condusă de Valentin Voinescu, Partener în cadrul practicii de Drept Bancar și Finanțări, și i-a inclus pe Alexandru Ciambur și Cătălina Dan, Avocați Asociați în cadrul aceleiași practici.

„Credem în viitorul sectorului agricol în România și considerăm important să susținem antreprenorii care investesc în soluții inteligente și fermierii români în eforturile lor de a-și îmbunătăți randamentele. Consilierea juridică oferită în această tranzacție încorporează o înțelegere foarte bună a sectorului agricol, element esențial pentru creionarea și implementarea unei soluții optime de finanțare. Astfel, echipa NNDKP a avut o abordare practică și comercială, orientată spre nevoile specifice ale companiei Rodbun”, a declarat Ana Maria Samuilă, Coordonator Departamentul Agricultură și Alimentație, Direcția Corporate Coverage, BCR.

„Această nouă finanțare contractată de Rodbun demonstrează, pe de o parte, potențialul important pe care îl are această companie, iar pe de altă parte, încrederea pe care băncile din România o acordă antreprenorialului și sectorului agricol din această țară. Suntem bucuroși că am avut oportunitatea de a fi implicați în a doua finanțare din acest an pe care sindicatul de bănci o acordă Rodbun și de a contribui, indirect, la evoluția și consolidarea acestei companii cu capital românesc”, a declarat Valentin Voinescu, Partener în cadrul NNDKP.

Portofoliul recent al NNDKP în domeniul finanțărilor sindicalizate acordate pentru sprijinirea domeniul agribusiness din România include unele dintre cele mai semnificative facilități de credit acordate în ultimii ani pe piața locală, cum ar fi:

•    finanțările acordate grupului Rodbun:
•    în valoare de aproximativ 17,2 milioane de euro, în anul 2021;
•    în valoare de aproximativ 55 milioane de euro, în anul 2018.
•    finanțarea de 20 milioane de euro acordată Grupului Aaylex, o companie românească activă pe piața agrozootehnică, pentru expansiunea grupului în România, prin preluarea Banvit Foods România.
•    facilitatea de credit de aproximativ 90 milioane de euro acordată în anul 2020 grupului Carmistin, unul dintre principalii jucători de pe piața agrozootehnică din România, și
•    finanțarea de 324 milioane de euro acordată în anul 2019 către Ameropa (Azomures SA, Ameropa Grains SA și Chimpex SA), cu activitate în domeniul îngrășămintelor, semințelor și pesticidelor.

Echipa NNDKP specializată în drept bancar și finanțări contribuie în mod constant la proiecte complexe privind finanțări corporatiste, finanțări de proiecte, de achiziții ale unor instituții financiare și companii internaționale și locale, sau finanțări ale entităților publice locale. Doar în ultimii trei ani, membrii echipei au fost implicați în tranzacții de finanțare cu o valoare totală de peste 3,5 miliarde de euro în sectoare precum agribusiness, energie, imobiliar, infrastructură, FMCG, producție sau tehnologie.

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (”NNDKP”) este promotor al avocaturii de afaceri în România de peste 30 de ani, fiind recunoscută ca un pionier al pieței de profil locale.
NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. De-a lungul celor peste trei decenii de activitate, avocații NNDKP au oferit asistență juridică și reprezentare în tranzacții și proiecte reper pentru evoluția comunității de afaceri din România, inclusiv în domenii inovatoare, considerate încă de nișă și care au implicat atât companii internaționale, cât și antreprenori locali.
Firma reprezintă România în unele dintre cele mai importante asociații profesionale la nivel internațional – Lex Mundi, World Services Group, International Attorneys Club – şi este membru fondator al SEE Legal. NNDKP este clasată în mod constant pe primele poziţii în toate ariile de practică de către Chambers & Partners, Legal500 şi IFLR1000.

Mai multe despre consultanții grupului Rodbun, aici.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3675 / 8442
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Mușat & Asociații a obținut rejudecarea cererii de revizuire în cazul torționarilor lui Gheorghe Ursu
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Filip & Company a asistat Mozaik Investments la vânzarea unui pachet minoritar din acțiunile 5 to go către Invenio Partners și ACP
Mușat & Asociații își actualizează identitatea vizuală și lansează un nou website
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Bondoc și Asociații obține o clarificare importantă la ÎCCJ cu privire la stabilirea competenței pentru soluționarea litigiilor în legătură cu încheierea contractelor finanțate din fonduri alocate prin PNRR, de către beneficiari privați care nu au obligația aplicării procedurilor de achiziție publică
Țuca Zbârcea & Asociații a oferit asistență juridică în legătură cu obținerea unei facilități de credit în valoare de 29,5 mil. € de către o societate parte a Weerts Group
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...