Producătorul de sisteme pluviale Raiko Transilvania s-a listat la BVB
08 Aprilie 2021
AgerpresAcţiunile Raiko vor fi tranzacţionate sub simbolul RKOT (ISIN - RON9LAI37W24), pe piaţa AeRO din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Producătorul de sisteme pluviale Raiko Transilvania s-a listat, joi, 8 aprilie, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), pe piaţa AeRO, conform unui comunicat de presă al BVB.
Acţiunile Raiko vor fi tranzacţionate sub simbolul RKOT (ISIN - RON9LAI37W24), pe piaţa AeRO din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
"Bursa este locul unde companiile de talie mică îşi pot accelera dezvoltarea, alimentând-o cu banii pe care îi atrag de la investitori. Cele peste 40 de emisiuni de obligaţiuni şi cele 9 companii nou listate în ultimii aproape 2 ani şi jumătate demonstrează că piaţa de capital este locul propice pentru atragerea finanţării. Sectorul materialelor de construcţii a evoluat foarte bine în ultimii ani, pe fondul trendului pozitiv al ratei de creştere economică din România şi al majorării veniturilor clasei sociale de mijloc, care, implicit, au determinat creşterea standardelor de viaţă ale oamenilor. Suntem încântaţi să avem prezente la Bursa de Valori Bucureşti cât mai multe companii din această industrie, pentru că investind în acţiunile acestor companii, investitorii investesc indirect în sectorul de construcţii", a declarat, în comunicat, Radu Hanga, preşedinte BVB.
Debutul acţiunilor Raiko Transilvania la tranzacţionare a fost marcat printr-o deschidere oficială a şedinţei de tranzacţionare, la care au participat: Tomasz Kurcin, fondator şi administrator Unic, Raiko Transilvania), Marius Alexe, acţionar semnificativ, Raiko Transilvania şi Ovidiu-George Dumitrescu, director general adjunct, TradeVille.
"Suntem încântaţi că a venit momentul debutului nostru la Bursa de Valori Bucureşti, devenind astfel prima afacere antreprenorială poloneză care a ales calea pieţei de capital din România. Doresc să mulţumesc tuturor investitorilor care au crezut în povestea noastră şi care au investit până în prezent în acţiuni RKOT. Credem că piaţa AeRO oferă un avantaj de neegalat, care ne va ajuta să ne dezvoltăm afacerea la nivel european într-un ritm accelerat", a spus Tomasz Kurcin, fondator şi administrator unic, Raiko Transilvania.
Anterior listării pe AeRO, Raiko Transilvania a derulat două plasamente private (iulie 2019 şi februarie 2020) prin care a atras aproape 1,9 milioane lei de la investitorii pe piaţa de capital, pentru finanţarea activităţii curente a societăţii, a eventualei extinderi a activităţii prin fuziuni şi susţinerea activităţilor de marketing.
Înfiinţată în 2014, în localitatea Căpuşu Mare, judeţul Cluj, Raiko Transilvania are ca principală activitate producţia de sisteme de drenaj şi producţia, vânzarea şi distribuţia sistemelor complete de acoperiş de înaltă calitate şi acoperişuri fotovoltaice. Produsele Raiko Transilvania sunt prezente în 22 de puncte de desfacere, pe 3 continente, dintre care cele mai importante pieţe sunt Suedia, Finlanda, Lituania, Letonia, Estonia, Rusia, Belarus, Ucraina, Cehia, România şi Slovacia.
Ponderea cea mai mare în veniturile societăţii o reprezintă categoria "Sisteme de drenaj al apei pluviale", cu o cotă de 63% din cifra de afaceri în anul 2019, în creştere de la 57% în anul 2018. Categoria "Acoperişuri şi accesorii" a reprezentat 19% din veniturile din 2019, în scădere de la nivelul de 35% înregistrat în 2018. Raiko Transilvania a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri de 4,6 milioane de lei (+14% faţă de anul 2018) şi un profit de net de 219.000 de lei (faţă de 147.000 de lei în 2018).
În primul semestru din 2020, cifra de afaceri a fost de 2,2 milioane de lei (+31% faţă de aceeaşi perioadă din 2019), iar profitul net a fost de 83.000 de lei (faţă de 42.000 de lei în primele şase luni din 2019). Marja netă s-a îmbunătăţit de la 2,5% la 3,7%.
Conducerea societăţii estimează că vânzările vor creşte la 10,3 milioane de lei în 2021, pentru ca în 2022 să ajungă la aproape 13,4 milioane de lei. Concomitent, profitul net este estimat să avanseze la 414.000 de lei în 2021 şi, respectiv, la 539.000 de lei în 2022, în condiţiile în care marja profitului net se va menţine la 4%.
Pentru următorii cinci ani, Raiko Transilvania îşi propune să atingă o cotă de piaţă de 10%, echivalentul unui volum de afaceri pe segmentul de sisteme de drenaj al apei pluviale de 4 milioane de euro. În 2019, societatea avea o cotă de piaţă de 3,25%.
Raiko Transilvania are un capital social de 4,1 milioane lei, divizat în 4,1 milioane de acţiuni, cu o valoare nominală de 1 leu/ acţiune. La începutul lunii februarie 2021, administratorul unic şi directorul general al Raiko Transilvania, Tomasz Kurcin, deţinea împreună cu soţia sa 53,25% din acţiunile Raiko Transilvania. În nume propriu, Tomasz Kurcin deţine 18,21% din acţiuni, iar societatea Tax & Capital Advisors SRL, deţinută de Tomasz Kurcin şi soţia sa, are 35,04% din acţiunile Raiko Transilvania. Un alt acţionar important al Raiko Transilvania este Marian Marius Alexe, care are 35,19% din acţiuni.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 4516 / 8460 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Primele mișcări pe piața muncii din avocatură | Băncilă Diaconu & Asociații recrutează un partener de la Stratulat Albulescu și un fost Head of Legal din sectorul bancar se alătură firmei Rizoiu & Asociații
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Bondoc și Asociații obține o clarificare importantă la ÎCCJ cu privire la stabilirea competenței pentru soluționarea litigiilor în legătură cu încheierea contractelor finanțate din fonduri alocate prin PNRR, de către beneficiari privați care nu au obligația aplicării procedurilor de achiziție publică
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...