Societe Generale are probleme cu vânzarea diviziei de custodie SGSS
11 Iunie 2024
AgerpresSociete Generale încearcă să vândă divizia Societe Generale Securities Services (SGSS) încă de anul trecut, o tranzacţie care face parte din planul directorului general Slawomir Krupa de a vinde o parte din active şi a eficientiza banca.
Grupul bancar francez Societe Generale are probleme în a ajunge la un acord pentru vânzarea diviziei de custodie SGSS, potenţialii cumpărători fiind nemulţumiţi de preţul pe care îl cere banca franceză, au declarat pentru Reuters surse din apropierea discuţiilor.
Societe Generale încearcă să vândă divizia Societe Generale Securities Services (SGSS) încă de anul trecut, o tranzacţie care face parte din planul directorului general Slawomir Krupa de a vinde o parte din active şi a eficientiza banca.
Potrivit informaţiilor apărute în presă, Societe Generale vrea să obţină mai mult de un miliard de euro pentru divizia sa de custodie.
Sursele citate de Reuters au dezvăluit că banca americană State Street, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de custodie de active, după liderul BNY Mellon, a avut discuţii cu privire la preluarea SGSS însă aceste discuţii s-au blocat.
Societe Generale încearcă să vândă divizia Societe Generale Securities Services (SGSS) încă de anul trecut, o tranzacţie care face parte din planul directorului general Slawomir Krupa de a vinde o parte din active şi a eficientiza banca.
Potrivit informaţiilor apărute în presă, Societe Generale vrea să obţină mai mult de un miliard de euro pentru divizia sa de custodie.
Sursele citate de Reuters au dezvăluit că banca americană State Street, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de custodie de active, după liderul BNY Mellon, a avut discuţii cu privire la preluarea SGSS însă aceste discuţii s-au blocat.
Chiar dacă Societe Generale rămâne deschisă la ideea de a vinde SGSS la un preţ corect, banca franceză a decis că vânzarea acestei divizii nu mai este o prioritate având în vedere că SGSS aduce un flux constant de lichidităţi, de care alte afaceri ale băncii au nevoie, au precizat sursele care au dorit să îşi păstreze anonimatul.
Alţi potenţiali cumpărători sunt CACEIS, un furnizor de servicii pentru active pe care banca franceză Credit Agricole o deţine împreună cu banca spaniolă Santander. Recent, CACEIS a cumpărat activităţile europene ale RBC Investor Services.
SSGS oferă managerilor de active şi fondurilor de pensii servicii precum custodia activelor. Veniturile acestei divizii au scăzut cu 17,5% în 2023 după ce în 2022 SGSS a generat venituri în valoare de 849 milioane de euro. La finele anului trecut, SGSS avea în custodie active în valoare de 4.900 miliarde de euro, ceea ce îl face al doilea mare custode de active din Franţa, după BNP Paribas.
Grupul Societe Generale are 126.000 de angajaţi în 65 de ţări şi 25 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD - Groupe Societe Generale operează o reţea de 391 de unităţi. Activele totale ale băncii se ridicau, la sfârşitul lunii martie 2024, la 81,7 miliarde lei.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 302 / 8344 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Schoenherr lansează a patra ediție a concursului de eseuri „law, sweet law‟, cu premii totale de 18.000 lei
Decizie de referință în domeniul energiei regenerabile: Curtea Constituțională admite sesizarea de neconstituționalitate referitoare la supraimpozitarea producătorilor de energie din surse regenerabile
Studenții invitați să se alăture programului de internship oferit de Schoenherr au derulat stagii de practică cu perioadă flexibilă, personalizată atât în funcție de programul lor, cât și de nevoile firmei de avocați | Ana Lupșor, HR manager: „Am avut o vară intensă, cu multe activități desfășurate în comun. Studenții au luat contact nu doar cu activitatea profesională ca avocat într-o firmă internațională de avocatură de afaceri, ci și cu spiritul și cultura echipei Schoenherr”
Bondoc și Asociații SCA a asistat UniCredit SpA în legătură cu achiziția Alpha Bank România SA | Echipa extinsă, formată din peste 20 de avocați, dintre care șase parteneri, a fost coordonată de Lucian Bondoc (Managing Partner) și Simona Petrișor (Partener). White & Case a asigurat asistența cu privire la legea engleză
NNDKP CELF, o nouă soluție de recunoaștere în instanță a dreptului de deducere a TVA aferente cheltuielilor de investiție în cazul abandonului proiectului | Alexandru Aparaschivei (Partener NNDKP CF), Marius Ezer (Partener) și Florentin Nanu (Avocat Senior), în prim plan
Victorie importantă, ce consolidează principiul libertății activității politice | Popescu & Asociații obține achitarea definitivă pentru membrii PNL Timiș, Cosmin Șandru și Nicolae Bitea. Echipa, coordonată de Adrian CHIRVASE (Partner) și Mirel RĂDESCU (Senior Counsel)
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank Group și filiala sa Alpha Bank România S.A. la finalizarea vânzării către Unicredit S.p.A. a 90,1% din acțiunile Alpha Bank România SA | Echipa, coordonată de Daniel Badea (Managing Partner) și Loredana Ralea (Counsel)
Cariere în Drept | De vorbă cu Ramona Andreea Stoica, printre primii absolvenți ai generației care și-a finalizat studiile în 2023, urmărind mai apoi o carieră în magistratură: ”Dreptul este un domeniu frumos, pe care trebuie uneori să ‘îl simți’, însă nu este pentru toți. Cred că media a fost doar o reflectare a efortului depus, iar efortul a fost cel care m-a ajutat și mi-a creat premisele evoluției profesionale ulterioare”
Arbitrajul ICSID cerut de Petrochemical Holding GmbH, legat de rafinări RAFO din Onești, a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce Tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la cca. 836 milioane USD. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
2024 a fost un an aglomerat pentru Departamentul juridic al Farmexim & Help Net | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director despre actele normative cu impact în activitatea companiei, modificările legislative așteptate și proiectele interesante în care a fost implicată echipa de avocați interni
GDPR | Avocații WH Simion & Partners se așteaptă ca practica de protecție a datelor cu caracter personal să devină și mai relevantă, având în vedere că, în următorii ani, reglementările ar putea să evolueze pentru a acoperi noi domenii, cum ar fi inteligența artificială, internetul lucrurilor (IoT) și blockchain-ul. Despre proiectele „flagship” ale echipei, într-o discuție cu Cosmina Simion (Managing Partner) și Petrus Partene (Senior Associate)
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Iulian Gânju, Head of Legal - Iulius Group: „Mi-a plăcut foarte mult această zonă de ‘in-house’ deoarece presupune o centrare pe respectarea legislației și corectitudine în procesele de business, idee care rezonează foarte mult și cu principiile și valorile la care mă raportez în fiecare zi”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...