ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Societe Generale are probleme cu vânzarea diviziei de custodie SGSS

11 Iunie 2024   |   Agerpres

Societe Generale încearcă să vândă divizia Societe Generale Securities Services (SGSS) încă de anul trecut, o tranzacţie care face parte din planul directorului general Slawomir Krupa de a vinde o parte din active şi a eficientiza banca.

 
 
Grupul bancar francez Societe Generale are probleme în a ajunge la un acord pentru vânzarea diviziei de custodie SGSS, potenţialii cumpărători fiind nemulţumiţi de preţul pe care îl cere banca franceză, au declarat pentru Reuters surse din apropierea discuţiilor.

Societe Generale încearcă să vândă divizia Societe Generale Securities Services (SGSS) încă de anul trecut, o tranzacţie care face parte din planul directorului general Slawomir Krupa de a vinde o parte din active şi a eficientiza banca.

Potrivit informaţiilor apărute în presă, Societe Generale vrea să obţină mai mult de un miliard de euro pentru divizia sa de custodie.

Sursele citate de Reuters au dezvăluit că banca americană State Street, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de custodie de active, după liderul BNY Mellon, a avut discuţii cu privire la preluarea SGSS însă aceste discuţii s-au blocat.


Chiar dacă Societe Generale rămâne deschisă la ideea de a vinde SGSS la un preţ corect, banca franceză a decis că vânzarea acestei divizii nu mai este o prioritate având în vedere că SGSS aduce un flux constant de lichidităţi, de care alte afaceri ale băncii au nevoie, au precizat sursele care au dorit să îşi păstreze anonimatul.

Alţi potenţiali cumpărători sunt CACEIS, un furnizor de servicii pentru active pe care banca franceză Credit Agricole o deţine împreună cu banca spaniolă Santander. Recent, CACEIS a cumpărat activităţile europene ale RBC Investor Services.

SSGS oferă managerilor de active şi fondurilor de pensii servicii precum custodia activelor. Veniturile acestei divizii au scăzut cu 17,5% în 2023 după ce în 2022 SGSS a generat venituri în valoare de 849 milioane de euro. La finele anului trecut, SGSS avea în custodie active în valoare de 4.900 miliarde de euro, ceea ce îl face al doilea mare custode de active din Franţa, după BNP Paribas.

Grupul Societe Generale are 126.000 de angajaţi în 65 de ţări şi 25 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD - Groupe Societe Generale operează o reţea de 391 de unităţi. Activele totale ale băncii se ridicau, la sfârşitul lunii martie 2024, la 81,7 miliarde lei.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 33 / 8074
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
CMS și ACCESS alături de Agir Global în achiziția subsidiarei din România a Sidma Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Elena Andrei și Horea Popescu (M&A)
Clifford Chance Badea asistă BERD și OTP Bank în finanțarea de 93 mil. EUR a unui parc eolian de 102 MW din România. Echipa, coordonată de Daniel Badea (Clifford Chance Bucharest Managing Partner) și Jared Grubb (Partener Finance)
Dispute Resolution | Volumul mandatelor care ridică probleme de drept complicate, acordate firmei Mitel & Asociații, a crescut și anul acesta. Magda Dima, partenerul coordonator al practicii: ”În prezent, gestionăm un număr impresionant de litigii complexe, care au un grad ridicat de sofisticare dat și de nevoia de înțelegere a componentelor tehnice specifice industriei din care provin clienții noștri”
bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ recrutează un partener de la Dentons. Cristina Dăianu intră în echipa de Drept Societar și Fuziuni și Achiziții tot pe poziția de partener. ”Firma oferă o platformă excelentă pentru practica mea”, spune avocata
Kinstellar a acordat consultanță companiei Canadian Nuclear Partners cu privire la acordul cadru cu Nuclearelectrica pentru retehnologizarea Unității 1 de la centrala nucleară de la Cernavodă. Partenerul Iustinian Captariu a coordonat echipa de avocați din mai multe arii de practică
Țuca Zbârcea & Asociații obține sesizarea CJUE într-un litigiu de achiziții publice în domeniul tehnologiilor medicale inovatoare
Clifford Chance Badea a asistat MORE în achiziția unui proiect cu o capacitate de 86 MW, prin care intră pe piața de energie regenerabilă din România. Nadia Badea, Partener Clifford Chance, coordonatoarea echipei de proiect: ”România se află pe radarul investitorilor de calibru în energie regenerabilă”
Grupul Acibadem (Turcia) poartă discuții one-to-one cu fondul de investiții MidEuropa pentru preluarea rețelei de sănătate Regina Maria | Mergermarket: Vânzătorul caută să obțină un multiplu de 13x EBITDA pentru platforma de asistență medicală, ceea ce implică o evaluare de aproximativ 1,3 miliarde de euro
România primește câștig de cauzã în arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments, legat de dosarul falimentului Astra Asigurãri. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...