ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Societe Generale are probleme cu vânzarea diviziei de custodie SGSS

11 Iunie 2024   |   Agerpres

Societe Generale încearcă să vândă divizia Societe Generale Securities Services (SGSS) încă de anul trecut, o tranzacţie care face parte din planul directorului general Slawomir Krupa de a vinde o parte din active şi a eficientiza banca.

 
 
Grupul bancar francez Societe Generale are probleme în a ajunge la un acord pentru vânzarea diviziei de custodie SGSS, potenţialii cumpărători fiind nemulţumiţi de preţul pe care îl cere banca franceză, au declarat pentru Reuters surse din apropierea discuţiilor.

Societe Generale încearcă să vândă divizia Societe Generale Securities Services (SGSS) încă de anul trecut, o tranzacţie care face parte din planul directorului general Slawomir Krupa de a vinde o parte din active şi a eficientiza banca.

Potrivit informaţiilor apărute în presă, Societe Generale vrea să obţină mai mult de un miliard de euro pentru divizia sa de custodie.

Sursele citate de Reuters au dezvăluit că banca americană State Street, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de custodie de active, după liderul BNY Mellon, a avut discuţii cu privire la preluarea SGSS însă aceste discuţii s-au blocat.


Chiar dacă Societe Generale rămâne deschisă la ideea de a vinde SGSS la un preţ corect, banca franceză a decis că vânzarea acestei divizii nu mai este o prioritate având în vedere că SGSS aduce un flux constant de lichidităţi, de care alte afaceri ale băncii au nevoie, au precizat sursele care au dorit să îşi păstreze anonimatul.

Alţi potenţiali cumpărători sunt CACEIS, un furnizor de servicii pentru active pe care banca franceză Credit Agricole o deţine împreună cu banca spaniolă Santander. Recent, CACEIS a cumpărat activităţile europene ale RBC Investor Services.

SSGS oferă managerilor de active şi fondurilor de pensii servicii precum custodia activelor. Veniturile acestei divizii au scăzut cu 17,5% în 2023 după ce în 2022 SGSS a generat venituri în valoare de 849 milioane de euro. La finele anului trecut, SGSS avea în custodie active în valoare de 4.900 miliarde de euro, ceea ce îl face al doilea mare custode de active din Franţa, după BNP Paribas.

Grupul Societe Generale are 126.000 de angajaţi în 65 de ţări şi 25 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD - Groupe Societe Generale operează o reţea de 391 de unităţi. Activele totale ale băncii se ridicau, la sfârşitul lunii martie 2024, la 81,7 miliarde lei.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 701 / 8743
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
O gamă variată de mandate pentru avocații de Employment de la Mitel & Asociații | Schimbările din zona legislației muncii și noile tendințe în politica de personal, analizate de Mădălina Mitel (Partener) și Cristina Dan (Counsel)
PNSA, alături de un sindicat de bănci românești și internaționale cu privire la acordarea unei facilități de credit în valoare de aproximativ 173 milioane de dolari firmei Black Sea Oil & Gas. Ce avocați au fost implicați în finanțare
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat definitiv (Real Estate)
Schoenherr, alături de M Core în achiziția Focșani Shopping Centre de la KBC Bank. Markus Piuk (partner) a coordonat echipa
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat definitiv (Drept Societar și Comercial)
Cariere în Drept | De vorbă cu Andra Mălina Stroe, șefă de promoție a generației care și-a finalizat studiile în 2022, urmărind mai apoi o carieră în magistratură: ”Dacă te-ai ridicat la înălțimea sarcinilor în timpul facultății, este imposibil să nu reușești în a avea o carieră de succes. Înveți de la cei mai buni și ești coleg cu cei mai buni”
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat stagiar pentru practica de Drept Societar și Comercial
Women Lawyers | Să fii femeie în lumea avocaturii de business de astăzi înseamnă atât provocări, cât și oportunități semnificative. Dana Bivol (Partener): ”Alături de ceilalți colegi parteneri am reușit să creăm o firmă cu un brand puternic, recunoscut pentru expertiza sa, atât pe plan local, cât și internațional. Popescu & Asociații oferă un mix ideal de oportunități profesionale, mediu de lucru pozitiv și resurse pentru dezvoltare personală și profesională”
Proiectul eșuat de lobby, prin care liderii Alianței pentru Unirea Românilor ar fi beneficiat de o întâlnire și o ședință foto cu Donald Trump la reședința din Mar-a-Lago (Florida) se lasă cu un proces în SUA. Pretenții de 4,6 mil. USD pentru că șefii partidului AUR nu s-au întâlnit cu înalți oficiali americani, peste Ocean
Rising Stars | Raluca Biță, unul dintre cei mai buni studenți ai generației sale, a ales să profeseze în sfera Dreptului financiar-bancar în echipa Filip & Company: ” Una dintre principalele mele așteptări a fost să găsesc un mediu care să mă stimuleze intelectual și să-mi ofere ocazia de a rezolva probleme complexe și am întâlnit exact asta. Fiecare caz aduce provocări unice, care necesită o combinație de cunoștințe juridice, gândire critică și creativitate în găsirea celor mai bune soluții pentru clienți”
OMV Aktiengesellschaft a mers pe mâna avocaților de la ZRVP într-un alt arbitraj ICC cu statul român și a câștigat încă 47 mil. €, plus dobânzi. Pretenții de alte 50 mil. € la orizont, într-o procedură nouă, inițiată în decembrie 2024, în care lucrează deja aceeași echipă de avocați
Filip & Company asistă NextUp Solutions în procesul de vânzare către Symfonia. Andreea Bănică (counsel): ”Tranzacția confirmă încă o dată că ecosistemul tech românesc este suficient de matur pentru a atrage interesul unor jucători internaționali serioși”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...