ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Softbinator Technologies semnează un parteneriat cu Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității din București

25 Octombrie 2022   |   BizLawyer

Parteneriatul dintre Softbinator și Universitatea din București – Facultatea de Matematică și Informatică este unul pe termen lung și vizează organizarea de activități didactice și nedidactice, comune și individuale, prin sprijinirea studenților în dobândirea de cunoștințe avansate în domeniul informaticii.

 
 
Softbinator Technologies (BVB: CODE), companie românească ce furnizează servicii complete de dezvoltare produse software (management de produs, design de produs, dezvoltare software, dezvoltare blockchain și marketing de produs), anunță semnarea unui parteneriat cu Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității din București, ce vizează susținerea viitoarelor generații de programatori și ingineri din România. Într-o primă etapă a acestui parteneriat, Softbinator Technologies a renovat și dotat complet un laborator de informatică din cadrul facultății cu echipamente de ultimă generație.

„În cadrul Facultății de Matematică și Informatică a Universității din București sunt numeroși studenți talentați, care au potențialul ca în următorii ani să fie implicați în proiecte de IT&C care rezolvă problemele viitoare ale lumii. Pentru ca acest lucru să se întâmple, aceștia au nevoie ca în perioada studiilor să lucreze cu echipamente de ultimă generație care să le ofere libertatea tehnologică de a învăța și de a se acomoda cu echipamentele pe care le vor folosi în viitoarea carieră. La Softbinator dezvoltam produse software pentru companii inovatoare, prezente în cele mai competitive piețe din lume, așa cum este cazul Statelor Unite ale Americii, în special în Silicon Valley. Pentru a rămâne la acest nivel de vârf, căutam cei mai talentați viitori colegi, care au acel x-factor în dezvoltarea de software. Acești studenți au nevoie de o pregătire similară cu ce găsim în universitățile de top, care trebuie să fie susținute puternic inclusiv de mediul privat, pe modelul MIT, Stanford sau Harvard. Relația noastră cu Universitatea din București – Facultatea de Matematică și Informatică este una solidă, care se întinde pe o perioadă de peste 10 ani. Odată cu oficializarea acestei colaborări, ne angajăm să continuăm investițiile în educația viitoarelor generații de programatori și dezvoltatori. Acest sprijin va consta atât în achiziționarea de echipamente de ultimă generație, cât și în transferul de cunoștințe realizat prin intermediul colegilor noștri, care susțin deja diverse cursuri în cadrul facultății”, a declarat Daniel Ilinca, fondator și CEO al Softbinator Technologies.  


Prima activitate din cadrul acestui parteneriat a avut loc la mijlocul lunii octombrie a acestui an, când Softbinator Technologies și Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București au inaugurat un laborator de informatică de ultimă generație. Sala de lucru pentru studenți a fost renovată complet, de la refacerea instalației electrice, la înlocuirea integrală a mobilierului cu unul modern, precum și echiparea acesteia cu 31 de stații de lucru de tip iMac de ultimă generație. Compania estimează că valoarea finală a investiției în laboratorul de informatică se va ridica la minimum 85.000 de euro.

„Ne dorim ca acest parteneriat să reprezinte o cărămidă care stă la baza dezvoltării educației, astfel încât să contribuim la dobândirea de către studenți a unor competențe și aptitudini relevante pe piața muncii. Laboratorul este echipat cu cele mai performante echipamente (Apple), iar în spațiul respectiv vor ajunge să predea inclusiv cei mai buni experți din Softbinator, care vor avea misiunea de a forma noi generații de programatori și dezvoltatori. Le mulțumesc doamnei decan și domnului rector pentru încrederea acordată echipei noastre și suntem convinși că toate părțile implicate vor beneficia de pe urma acestei colaborări”, a adăugat Daniel Ilinca.

„Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București are plăcerea de a oficializa parteneriatul cu Softbinator Technologies și de a beneficia de experiența sa în domeniul IT, fiind o companie listată, în continuă creștere și cu prestigiu internațional. Prin această colaborare, studenții noștri vor avea șansa de a lucra cu echipamente de ultimă generație, precum și de a învăța de la specialiști activi în domeniu, creând o fereastră către activitățile unui jucător important pe piața de servicii de dezvoltare software și dobândind competențe și cunoștințe ce îi vor ajuta în viitoarele cariere. Dorim sa mulțumim echipei de la Softbinator Technologies și domnului fondator și CEO Daniel Ilinca și sperăm să îndrumăm și susținem împreună tinerele generații ce vor modela viitorul IT, atât în România, cât și global, printr-o colaborare de lungă durată și reciproc avantajoasă”, a remarcat Prof. Dr. Ioana Leuștean, decanul Facultății de Matematică și Informatică.

Parteneriatul dintre Softbinator și Universitatea din București – Facultatea de Matematică și Informatică este unul pe termen lung și vizează organizarea de activități didactice și nedidactice, comune și individuale, prin sprijinirea studenților în dobândirea de cunoștințe avansate în domeniul informaticii. Activitățile vor include organizarea și susținerea de cursuri și programe de tip academii pentru studenți, sprijinirea activităților curriculare prin participarea specialiștilor Softbinator la orele de pregătire practică, precum seminare și ore de laborator, dar și organizarea de activități comune ale studenților cu specialiști din cadrul Softbinator Technologies. De asemenea, în cadrul parteneriatului vor fi susținute activitățile de cercetare și dezvoltare, promovarea și aprofundarea unor tehnologii de mare interes atât pentru Facultatea de Matematică și Informatică, dar și pentru Softbinator Technologies.

„Noi, la Universitatea din București, încurajăm tinerii să-și exprime liber ideile și îi ajutăm, prin intermedierea relației lor cu mediul de afaceri, să le transforme în realitate. Doar împreună cu angajatorii putem contribui la profesionalizarea pieței muncii, atât la nivel național, cât și la nivel internațional. Trebuie să pregătim studenții împreună cu angajatorii lor, mulți dintre studenții noștri lucrând încă din timpul studiilor. Ne bucurăm că angajabilitatea la studenții noștri înmatriculați la programele de licență oferite de cele 19 facultăți este de peste 30%, iar pentru programele de master aceasta depășește 70%. De altfel, Universitatea din București este singura universitate românească prezentă în clasamentul mondial al universităților după angajabilitatea absolvenților – QS Graduate Employability Rankings 2022. Clasamentul poziționează Universitatea din București în top 500, reconfirmând, astfel, atât buna inserție a absolvenților UB pe piața muncii, cât și strânsa colaborare a instituției cu mediul de afaceri”, a declarat Prof. Univ. Dr. Marian Preda, rectorul Universității din București.

Softbinator Technologies este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 17 decembrie 2021 și se tranzacționează sub simbolul CODE. Compania are o capitalizare de piață de aproximativ 67 milioane de lei.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1815 / 8493
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bulboacă & Asociații a sprijinit obținerea unei finanțări de capital de lucru în valoare de 20 de milioane EUR pentru Frigoglass, asumând din nou un rol de reprezentare dublă. Colaborare cu două firme internaționale de avocați, în acest proiect
Trei firme de avocați din România, evidențiate pentru activitatea în domeniul Competition ̸ Antitrust | NNDKP, CMS și D&B David și Baias au intrat în topul global al firmelor cu cea mai bună practică de concurență. Cine sunt avocații evidențiați de GCR 100 – 2025 și care au fost proiectele care au adus recunoaștere echipelor locale
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Abuzul de Drept în arbitraj (Powered by ZRVP)
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Meet the Professionals | Monica Constantin, Legal & Corporate Affairs Director - Bergenbier SA, avocat ”antrenat” în multinaționale și cu o bogată experiență dobândită în gestionarea unor tranzacții de referință pe piața locală: ”Oamenii pe care i-am întâlnit au făcut diferența și au contribuit la dezvoltarea și la evoluția mea, atât colegi din business, din interiorul echipelor din care am făcut parte, cât și liderii care mi-au servit drept model”
Cum poți dezvolta o carieră internațională cu programul Erasmus+ | Povestea lui Constantin Roșca, absolvent de Drept plecat din Fălticeni, care a ales să studieze la Universitatea din Istanbul. El este azi masterand în Drept Internațional Public în cadrul Universității Koç, cea mai prestigioasă din Turcia și stagiar în cadrul biroului Esenyel ̸ Partners, unul din cele mai cunoscute birouri internaționale de avocatură și consultanță juridică din țara desfășurată pe două continente
CMS Emerging Europe M&A 2024 ̸ 25 | Piața de M&A din Europa emergentă se redresează, ajungând la cele mai ridicate niveluri din 2018 până în prezent. Horea Popescu, Partener CMS România: „Optimismul pare să devină marca anului 2025”
Filip & Company devine prima firmă de avocatură independentă din CEE care adoptă Harvey, platformă de IA generativă de ultimă generație care s-a remarcat prin precizie, securitate și versatilitate | Cristina Filip (managing partner): ”Este un pas transformator care îmbunătățește, mai degrabă decât înlocuiește, experiența și contribuția umană”
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
România căștigă arbitrajul ICSID cerut de 15 grupuri de investitori și 28 de persoane fizice din 7 țări, care cereau compensații de 256 mil. € pentru tratamentul aplicat de autorități | Tribunalul arbitral a decis că țara noastră nu a încălcat niciuna din garanțiile acordate investitorilor, iar reclamanții îi vor plăti jumătate din costurile de arbitraj suportate în acest dosar
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...