ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Softbinator Technologies semnează un parteneriat cu Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității din București

25 Octombrie 2022   |   BizLawyer

Parteneriatul dintre Softbinator și Universitatea din București – Facultatea de Matematică și Informatică este unul pe termen lung și vizează organizarea de activități didactice și nedidactice, comune și individuale, prin sprijinirea studenților în dobândirea de cunoștințe avansate în domeniul informaticii.

 
 
Softbinator Technologies (BVB: CODE), companie românească ce furnizează servicii complete de dezvoltare produse software (management de produs, design de produs, dezvoltare software, dezvoltare blockchain și marketing de produs), anunță semnarea unui parteneriat cu Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității din București, ce vizează susținerea viitoarelor generații de programatori și ingineri din România. Într-o primă etapă a acestui parteneriat, Softbinator Technologies a renovat și dotat complet un laborator de informatică din cadrul facultății cu echipamente de ultimă generație.

„În cadrul Facultății de Matematică și Informatică a Universității din București sunt numeroși studenți talentați, care au potențialul ca în următorii ani să fie implicați în proiecte de IT&C care rezolvă problemele viitoare ale lumii. Pentru ca acest lucru să se întâmple, aceștia au nevoie ca în perioada studiilor să lucreze cu echipamente de ultimă generație care să le ofere libertatea tehnologică de a învăța și de a se acomoda cu echipamentele pe care le vor folosi în viitoarea carieră. La Softbinator dezvoltam produse software pentru companii inovatoare, prezente în cele mai competitive piețe din lume, așa cum este cazul Statelor Unite ale Americii, în special în Silicon Valley. Pentru a rămâne la acest nivel de vârf, căutam cei mai talentați viitori colegi, care au acel x-factor în dezvoltarea de software. Acești studenți au nevoie de o pregătire similară cu ce găsim în universitățile de top, care trebuie să fie susținute puternic inclusiv de mediul privat, pe modelul MIT, Stanford sau Harvard. Relația noastră cu Universitatea din București – Facultatea de Matematică și Informatică este una solidă, care se întinde pe o perioadă de peste 10 ani. Odată cu oficializarea acestei colaborări, ne angajăm să continuăm investițiile în educația viitoarelor generații de programatori și dezvoltatori. Acest sprijin va consta atât în achiziționarea de echipamente de ultimă generație, cât și în transferul de cunoștințe realizat prin intermediul colegilor noștri, care susțin deja diverse cursuri în cadrul facultății”, a declarat Daniel Ilinca, fondator și CEO al Softbinator Technologies.  


Prima activitate din cadrul acestui parteneriat a avut loc la mijlocul lunii octombrie a acestui an, când Softbinator Technologies și Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București au inaugurat un laborator de informatică de ultimă generație. Sala de lucru pentru studenți a fost renovată complet, de la refacerea instalației electrice, la înlocuirea integrală a mobilierului cu unul modern, precum și echiparea acesteia cu 31 de stații de lucru de tip iMac de ultimă generație. Compania estimează că valoarea finală a investiției în laboratorul de informatică se va ridica la minimum 85.000 de euro.

„Ne dorim ca acest parteneriat să reprezinte o cărămidă care stă la baza dezvoltării educației, astfel încât să contribuim la dobândirea de către studenți a unor competențe și aptitudini relevante pe piața muncii. Laboratorul este echipat cu cele mai performante echipamente (Apple), iar în spațiul respectiv vor ajunge să predea inclusiv cei mai buni experți din Softbinator, care vor avea misiunea de a forma noi generații de programatori și dezvoltatori. Le mulțumesc doamnei decan și domnului rector pentru încrederea acordată echipei noastre și suntem convinși că toate părțile implicate vor beneficia de pe urma acestei colaborări”, a adăugat Daniel Ilinca.

„Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București are plăcerea de a oficializa parteneriatul cu Softbinator Technologies și de a beneficia de experiența sa în domeniul IT, fiind o companie listată, în continuă creștere și cu prestigiu internațional. Prin această colaborare, studenții noștri vor avea șansa de a lucra cu echipamente de ultimă generație, precum și de a învăța de la specialiști activi în domeniu, creând o fereastră către activitățile unui jucător important pe piața de servicii de dezvoltare software și dobândind competențe și cunoștințe ce îi vor ajuta în viitoarele cariere. Dorim sa mulțumim echipei de la Softbinator Technologies și domnului fondator și CEO Daniel Ilinca și sperăm să îndrumăm și susținem împreună tinerele generații ce vor modela viitorul IT, atât în România, cât și global, printr-o colaborare de lungă durată și reciproc avantajoasă”, a remarcat Prof. Dr. Ioana Leuștean, decanul Facultății de Matematică și Informatică.

Parteneriatul dintre Softbinator și Universitatea din București – Facultatea de Matematică și Informatică este unul pe termen lung și vizează organizarea de activități didactice și nedidactice, comune și individuale, prin sprijinirea studenților în dobândirea de cunoștințe avansate în domeniul informaticii. Activitățile vor include organizarea și susținerea de cursuri și programe de tip academii pentru studenți, sprijinirea activităților curriculare prin participarea specialiștilor Softbinator la orele de pregătire practică, precum seminare și ore de laborator, dar și organizarea de activități comune ale studenților cu specialiști din cadrul Softbinator Technologies. De asemenea, în cadrul parteneriatului vor fi susținute activitățile de cercetare și dezvoltare, promovarea și aprofundarea unor tehnologii de mare interes atât pentru Facultatea de Matematică și Informatică, dar și pentru Softbinator Technologies.

„Noi, la Universitatea din București, încurajăm tinerii să-și exprime liber ideile și îi ajutăm, prin intermedierea relației lor cu mediul de afaceri, să le transforme în realitate. Doar împreună cu angajatorii putem contribui la profesionalizarea pieței muncii, atât la nivel național, cât și la nivel internațional. Trebuie să pregătim studenții împreună cu angajatorii lor, mulți dintre studenții noștri lucrând încă din timpul studiilor. Ne bucurăm că angajabilitatea la studenții noștri înmatriculați la programele de licență oferite de cele 19 facultăți este de peste 30%, iar pentru programele de master aceasta depășește 70%. De altfel, Universitatea din București este singura universitate românească prezentă în clasamentul mondial al universităților după angajabilitatea absolvenților – QS Graduate Employability Rankings 2022. Clasamentul poziționează Universitatea din București în top 500, reconfirmând, astfel, atât buna inserție a absolvenților UB pe piața muncii, cât și strânsa colaborare a instituției cu mediul de afaceri”, a declarat Prof. Univ. Dr. Marian Preda, rectorul Universității din București.

Softbinator Technologies este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 17 decembrie 2021 și se tranzacționează sub simbolul CODE. Compania are o capitalizare de piață de aproximativ 67 milioane de lei.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1437 / 8115
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
Totul despre admiterea la Facultatea de Drept a Universitații București | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății, despre examen: ”În elaborarea subiectelor se va proceda, ca în fiecare an, la câteva inovații de format menite să asigure selectarea candidaților care și-au însușit substanțial materiile concursului, fără a se limita la rutina formatului de subiecte practicat în anii precedenți. În ultimii ani s-a urcat de la 3,8 candidați pe loc spre 5 candidați pe loc cu finanțare publică și sperăm ca în acest an să menținem tendința de creștere a numărului de candidați și implicit a concurenței”
Industria farmaceutică, o ramură strategică pentru reindustrializarea României, este sprijintă prin implicarea moleculară a avocaților de la Bulboacă & Asociații în tranzacțiile de finanțare și refinanțare a unui lider din domeniul farmaceutic
Filip & Company a asistat grupul Digi Spania la încheierea a două contracte semnificative cu Telefónica Móviles España | Alexandru Bîrsan, partener: ”Aceasta este cea de-a patra tranzacție importantă pe care Digi o încheie în Spania în ultimele 15 luni”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...