Un start-up local lansează o platformă integrată pentru soluţii de identitate digitală descentralizată din România
08 Decembrie 2020
AgerpresPlatforma este construită pe tehnologii de ultimă generaţie şi oferă acces atât companiilor cât şi instituţiilor guvernamentale, iar lansarea acesteia are loc în contextul creşterii interesului la nivel european pentru dezvoltarea şi adopţia tehnologiei de identificare electronică publică securizată (e-ID), se precizează într-un comunicat al fondatorilor acestei platforme transmis AGERPRES.
Un start-up local lansează prima platformă integrată pentru soluţii de identitate digitală descentralizată din România - selfd.id, prin care persoane fizice, organizaţii şi instituţii îşi pot reglementa interacţiunea prin intermediul unor acreditări digitale care validează elemente de identificare.
Platforma este construită pe tehnologii de ultimă generaţie şi oferă acces atât companiilor cât şi instituţiilor guvernamentale, iar lansarea acesteia are loc în contextul creşterii interesului la nivel european pentru dezvoltarea şi adopţia tehnologiei de identificare electronică publică securizată (e-ID), se precizează într-un comunicat al fondatorilor acestei platforme.
"Platforma selfd.id facilitează accesul oricărei instituţii sau organizaţii din spaţiul public şi privat din România pentru a emite acreditări digitale verificabile, care sunt acceptate în funcţie de nivelul de încredere furnizat de emitent. Tehnologia permite integrarea unui număr vast de utilizatori, fără a centraliza calitatea de emitent la nivelul unei singure entităţi. Prin intermediul acesteia pot fi prezentate şi verificate instantaneu o varietate extinsă de acreditări, cum ar fi date personale, atestări profesionale, autorizaţii de construcţie şi printre altele, foarte important în contextul actual, certificate de vaccinare sau rezultate test Covid-19. Utilizatorii pot folosi acreditările prin intermediul portofelului digital asociat platformei - verificabil.eu, care este compatibil şi cu alte sisteme folosite în plan global", se arată în comunicat.
Acesta este primul demers din piaţă care răspunde în mod funcţional şi integrat atât nevoilor organizaţiilor de a-şi crea propriile comunităţi cât şi ale persoanelor fizice, prin intermediul portofelului digital.
"Lansarea platformei integrate de identitate digitală reprezintă primul pas spre dezvoltarea unei pieţe libere de acreditări digitale, unde mai multe ecosisteme naţionale şi regionale se pot dezvolta şi interacţiona în mod organic. Dorim să aducem România în prima linie a adopţiei noilor standarde de identitate digitală si să promovăm un standard coerent şi funcţional de e-ID. Acreditările digitale vor deveni în scurt timp un standard pentru o multitudine de interacţiuni: de la validarea unei adeverinţe de angajat, la accesarea unui credit, semnarea unui contract de vânzare-cumpărare sau confirmarea unei certificări. Folosirea acestora va simplifica şi eficientiza interacţiunile companiilor şi instituţiilor guvernamentale cu publicul lor", a menţionat Radu Chirilă, Co-founder & Managing Partner.
Platforma vizează o gamă variată de utilizatori, companii de orice dimensiune şi instituiţii publice, deoarece permite integrarea rapidă cu soluţii de software existente, cum ar fi cele utilizate pentru procesul de autentificare a utilizatorilor, interacţiuni complexe de solicitare/emitere acreditări digitale sau schimb de mesaje criptate. În plus, identitatea digitală emisă de organizaţii guvernamentale poate funcţiona paralel şi complementar cu schimbul de acreditări digitale, precum adeverinţe de angajat, certificări profesionale, licenţe de liberă practică, etc., sau alte elemente certificate în mediul privat.
Pentru dezvoltarea platformei, au fost implementate cele noi concepte de identificare precum Identitate Auto-Suverană (SSI - Self-Sovereign Identity) sau Acreditări Verificabile (Verifiable Credentials - VC).
Fondatorii platformei de identitate digitală integrată Cristian Talle, Radu Chirilă şi Cătălin Talle au experienţă vastă în proiectare, implementare şi integrare de software-uri pentru companii internaţionale, inclusiv pe dezvoltarea de platforme blockchain, precum şi în marketing şi publicitate.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 5228 / 8481 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Garanția la plata cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
România căștigă arbitrajul ICSID cerut de 15 grupuri de investitori și 28 de persoane fizice din 7 țări, care cereau compensații de 256 mil. € pentru tratamentul aplicat de autorități | Tribunalul arbitral a decis că țara noastră nu a încălcat niciuna din garanțiile acordate investitorilor, iar reclamanții îi vor plăti jumătate din costurile de arbitraj suportate în acest dosar
Noi promovări în structura de conducere a firmei POPESCU & ASOCIAȚII. Adina VLAICU, Andreea MIHALACHE și Mirel RĂDESCU devin parte a echipei de management | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Sunt profesioniști de elită, cu notorietate și impact remarcabil în domeniile lor de expertiză, iar prezența lor în structura noastră de coordonare consolidează poziția firmei ca partener juridic de încredere în mediul de business”
Mitel & Asociatii recrutează avocat cu experienta (Real Estate)
Filip & Company a asistat PayPoint Services în contractarea unui credit sindicalizat de la UniCredit Bank și BERD | Alexandru Bîrsan (partener) şi Camelia Ianțuc (senior associate) au coordonat echipa de proiect
Băiculescu și Asociații asistă una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România într-o tranzacție de 2.000.000 RON | Antonia Prisacaru, Head of Litigation: ”Un exemplu de cooperare eficientă între echipă și client, dar și o provocare în gestionarea unor etape juridice complexe, de la litigii până la finalizarea negocierilor”
Primele mișcări pe piața muncii din avocatură | Băncilă Diaconu & Asociații recrutează un partener de la Stratulat Albulescu și un fost Head of Legal din sectorul bancar se alătură firmei Rizoiu & Asociații
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...