ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Wolf Theiss a asistat BCR în prima sa emisiune de obligaţiuni verzi preferenţiale de tip senior, în valoare de 500 mil. lei, cu scadenţă în 2028

22 Octombrie 2021   |   BizLawyer

Echipa internaţională implicată în acest proiect, coordonată de avocaţii parteneri Claus Schneider şi Claudia Chiper, a fost formată din experţi specializaţi în pieţe de capital din cadrul Wolf Theiss, respectiv avocatul senior Nikolaus Dinhof-Renezeder şi avocaţii Andreea Tudorache şi Sebastian Prakljacic.

 
 
Wolf Theiss a acordat asistență juridică Băncii Comerciale Române S.A. în cadrul primei sale emisiuni de Obligațiuni Verzi Preferenţiale de Tip Senior, în valoare de 500 milioane de lei, cu rată de dobândă de 5%, cu scadenţă în 2028, în baza Programului său de tip Multi Issuer EMTN.

La data de 14 octombrie 2021, Banca Comercială Română S.A. a închis cu succes prima sa emisiune de Obligațiuni Verzi Preferențiale de Tip Senior în valoare de 500 de milioane de lei. Obligaţiunile au o scadență de șapte ani şi au fost plasate la clienţi profesionali şi contrapărţi eligibile, având un cupon de 5% pe an. Valoarea nominală a unei obligațiuni este de 500.000 RON. Obligaţiunile urmează să fie eligibile în sensul MREL (Cerinţa minimă de fonduri proprii şi datorii eligibile), după primirea aprobării din partea Băncii Naționale a României. Obligaţiunile vor fi listate pe Piața Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti şi pe Piaţa Oficială a Bursei de Valori din Viena.


Echipa internaţională implicată în acest proiect, coordonată de avocaţii parteneri Claus Schneider şi Claudia Chiper, a fost formată din experţi specializaţi în pieţe de capital din cadrul Wolf Theiss, respectiv avocatul senior Nikolaus Dinhof-Renezeder şi avocaţii Andreea Tudorache şi Sebastian Prakljacic.

„Ne bucurăm că am putut fi alături de Banca Comercială Română S.A. în cadrul primei sale emisiuni de obligaţiuni verzi, aceasta făcând parte din strategia băncii de implementare a unor criterii de mediu, sociale şi de guvernanță (ESG) în operaţiunile sale, cu scopul de a realiza o dezvoltare economică durabilă, de a încuraja  comportamentul responsabil față de mediu şi de a reduce inechităţile sociale. Suntem recunoscători pentru încrederea acordată şi mulţumim pe această cale întregii echipe din cadrul Băncii Comerciale Române pentru excelenta colaborare avută în realizarea acestei tranzacții de succes”, a declarat Andreea Tudorache, avocat în Departamentul Banking & Finance şi Capital Markets, cu privire la tranzacţie.

Citește și
→   Cum văd viitorul finanțărilor sindicalizate, în actualul context economic, avocații de Banking & Finance de la Wolf Theiss, care au asistat în ultima perioadă peste 50 de tranzacții de acest tip, printre care și cea mai mare finanțare de pe piața imobiliară din România. Claudia Chiper, Partener: Transparență, claritate cu privire la proiect şi situații financiare satisfăcătoare sunt ingredientele esențiale pentru succesul obținerii de fonduri

Wolf Theiss este una dintre principalele firme de avocatură din Europa Centrală, de Est și Sud-Est, specializată în acordarea de asistenţă juridică în domeniul afacerilor internaţionale. Cu 340 de avocați în 13 țări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a clienților internaționali. Prin îmbinarea expertizei juridice şi a celei de afaceri, Wolf Theiss dezvoltă soluții inovatoare care integrează competențele juridice, financiare și comerciale.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3046 / 8120
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandra Pădurariu, Head of legal affairs and compliance | Samsung Electronics: “Viitorul este guvernat de adaptarea la schimbare și de pregătirea continuă în domeniul noilor tehnologii și al provocărilor generate de acestea. Sunt bucuroasă să pot contribui cu experiența mea ca și mentor la formarea și ghidarea unor tineri implicați în rezolvarea problemelor sociale prin utilizarea tehnologiei”
LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for junior ̸ mid-level associates
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...