ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

UNBR solicită CSM stabilirea unor intervale orare pentru prezentarea justițiabililor și a avocaților la ședința de judecată, nefiind suficientă măsura strigării pe loturi de 2-3 cauze

10 Martie 2020   |   BizLawyer

În contextul măsurilor luate de Curtea de Apel București, la data de 9 martie 2020, pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cauzate de virusul gripal COVID-19, Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) solicită Consiliului Superior al Magistraturii și aplicarea art. 215, alin. (1), teza a 2-a Cod procedură civilă, potrivit căruia „lista cu procesele va cuprinde intervale orare orientative fixate pentru strigarea cauzelor”.

 
 
În contextul măsurilor luate de Curtea de Apel București, la data de 9 martie 2020,  pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cauzate de virusul gripal COVID-19, Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR)  solicită Consiliului Superior al Magistraturii și aplicarea art. 215, alin. (1), teza a 2-a  Cod procedură civilă, potrivit căruia „lista cu procesele va cuprinde intervale orare orientative fixate pentru strigarea cauzelor”. ”Aceste măsuri ar trebui luate și în cazul proceselor penale”, se arată într-un comunicat al UNBR.

Conform Comunicatului Curții de Apel București, „s-a recomandat completelor de judecată ca strigarea cauzelor și implicit a justițiabililor prezenți pentru ședința de judecată să se facă în etape,  pe loturi de 2-3 cauze, astfel încât să se evite aglomerarea în sălile de judecată și să se asigure, în același timp, publicitatea ședințelor de judecată. S-a recomandat completelor de judecată, ca prin intermediul jandarmilor responsabili de sala de judecată, să se îngrijească ca în timpul ședinței de judecată,  justițiabilii și avocații să păstreze între ei o distanță de cel puțin 1 m și 50 cm”.


”Considerăm că pentru evitarea aglomerației, inclusiv pe holurile instanțelor, ar trebui stabilite intervale orare pentru prezentarea justițiabililor și a avocaților, nefiind suficientă măsura strigării pe loturi de 2-3 cauze. Practic, această măsură îi protejează numai pe magistrați, în sala de judecată. Este nerealist să credem că jandarmeria poate asigura distanța de 1,50 m între justițiabili și între justițiabili și avocați pe holurile instanțelor, în condițiile în care cei mai mulți vor aștepta strigarea cauzei în incinta instanței”., se arată în comunicatul UNBR.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8 / 14
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Țuca Zbârcea & Asociații, alături de veteranii din Al Doilea Război Mondial
Proprietatea intelectuală sărbătorită de echipa BACIU PARTNERS prin Concursul de Procese Simulate de Dreptul Proprietății Intelectuale, ajuns la cea de-a III-a ediție
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...