
Silviu Stratulat (Stratulat Albulescu): Anul 2020 a fost anul start-up-urilor din zona de wellbeing. Multe companii au atras finanţări
17 Decembrie 2020
BizLawyerAcesta a adăugat că fondurile de investiţii sunt în căutarea unor start-up-uri pe zona de wellbeing, la nivel local, însă acestea sunt destul de rare.
![]() |
Anul acesta a fost al start-up-urilor din zona de wellbeing (starea de bine a angajaţilor, NR), foarte multe companii au atras finanţări, iar pe plan local fondurile de investiţii sunt în căutarea unor astfel de afaceri, a afirmat, joi, într-o videoconferinţă de specialitate, Silviu Stratulat, managing partner al casei de avocatură Stratulat Albulescu.
"Anul trecut, alături de un consultant din Marea Britanie, aveam un program gândit astfel încât să se aplice pe perioada primăverii şi verii. Din păcate, nu am mai ajuns să-l implementăm. Acesta presupunea activităţi în comun. Noi am apelat şi vom apela în continuare atât la profesionişti în zona de wellbeing, cât şi la platforme gândite tot de profesionişti, dar care nu presupun neapărat o interacţiune fizică sau chiar şi virtuală cu aceste persoane care cunosc foarte bine zona. Anul acesta a fost anul start-up-urilor din zona de wellbeing şi sunt foarte, foarte multe companii care au atras finanţări deosebite şi au avut o creştere deosebită în zona asta. S-au creat foarte multe platforme de antrenamente personale acasă, platforme video care au facilitat sau care îşi propun să faciliteze dialogul în situaţii de stres dintre un profesionist care poate să fie un terapeut, psiholog şi pacientul sau clientul care are nevoie de consiliere", a susţinut reprezentantul Casei de avocatură Stratulat Albulescu.
Acesta a adăugat că fondurile de investiţii sunt în căutarea unor start-up-uri pe zona de wellbeing, la nivel local, însă acestea sunt destul de rare.
"Conceptul de coaching există de foarte mult timp şi este unul complex, pentru că ar trebui să acopere atât zona profesională, cât şi zona personală (...) Coaching-ul punctual nu poate să fie transformat într-un business, ci cred că trebuie să existe o conexiune personală între "antrenor" şi persoana care devine ucenic, cumva. Cu toate acestea, există şi platforme de wellbeing în care se tratează probleme de genul "Eu şi motivaţiile mele", chestiuni de prevenţie, nutriţie, sport. Pe plan local am văzut deja, încă de anul trecut, o tendinţă, un interes sporit din partea investitorilor în zona de wellbeing, de telemedicină, care sunt cumva asociate, chiar dacă nu fac parte din acelaşi segment. Fondurile de investiţii sunt în căutarea unor start-up-uri pe zona de wellbeing, dar ele sunt destul de rare. Au apărut multe, dar sunt în continuare o raritate cele care oferă cu adevărat programe corecte, care aduc un echilibru. Mai multe iniţiative în zona asta nu ar strica", a spus avocatul.
Un raport HR Barometru, publicat recent de PwC România, arăta că trei sferturi dintre companiile care activează pe piaţa locală cred că implicarea angajaţilor a rămas constantă, însă tot mai multe organizaţii sunt îngrijorate de evoluţia stării de spirit a acestora pe măsură ce situaţia sanitară evoluează negativ, iar izolarea aferentă continuă pe o perioadă mai lungă.
"Starea de bine a angajaţilor (well-being) este esenţială pentru productivitate şi, cum mulţi oameni se luptă în această perioadă cu teama şi anxietatea, este important ca organizaţiile să investească din ce în ce mai mult în resurse şi beneficii care să-i ajute să creeze un echilibru pentru sănătatea lor", spune Oana Munteanu, senior manager People & Organisation, PwC România.
Segmentul de wellbeing pentru angajaţi se traduce în starea de bine fizică şi mentală la locul de muncă, la aceasta contribuind o serie de factori, precum: lumina naturală, temperatura potrivită, scaun de birou ergonomic, scaun de masaj, abonament la servicii medicale, abonament la sala de fitness, spaţii de relaxare, responsabilităţi clare, program flexibil, munca de acasă şi siguranţa locului de muncă.
Ziarul Financiar a organizat, joi, o nouă ediţie a videoconferinţei ZF IT Generation 2020, cu tema "Ce soluţii au start-up-urile tech de wellbeing şi sănătate pentru stresul provocat în companii de lucrul forţat de acasă?".
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 7796 / 9448 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
EximAsig, parte a Grupului Exim Banca Românească, preia Asito Kapital. KPMG Legal a asistat cumpărătorul
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...