ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Bratu (ITM): Pentru gestionarea eficientă a securităţii şi sănătăţii la locul de muncă e nevoie de colaborare, pentru a crea o cultură a prevenirii

12 Octombrie 2022   |   Agerpres

Fiecare "Săptămână europeană" are în centru tema campaniei şi îşi propune creşterea gradului de conştientizare privind importanţa managementului activ şi participativ al sănătăţii şi securităţii la locul de muncă.

 
 
Gestionarea eficientă a securităţii şi sănătăţii la locul de muncă presupune ca toţi factorii implicaţi că colaboreze pentru a crea o cultură a prevenirii, afirmă Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat la Inspecţia Muncii.
 
"Pentru gestionarea eficientă a securităţii şi sănătăţii la locul de muncă, trebuie ca toţi factorii implicaţi: angajatori, manageri şi lucrători să colaboreze pentru a crea o cultură a prevenirii, astfel încât să fie prevenite cu succes bolile, leziunile şi decesele cauzate de îmbolnăvirile la locul de muncă. Toţi cei implicaţi trebuie să fie conştienţi de riscuri şi să se angajeze în gestionarea sau prevenirea acestora", a spus Bratu, la simpozionul organizat miercuri de Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti, la încheierea seriei manifestări dedicate Săptămânii europene pentru securitate şi sănătate în muncă - ediţia octombrie 2022.
 
Tema propusă de EU-OSHA - Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă - "Locurile de muncă sănătoase îţi fac sarcina mai uşoară!" s-a bucurat de un interes semnificativ atât în rândul participanţilor, specialişti din mediul universitar şi al cercetării, care au susţinut lucrări ştiinţifice, cât şi al administraţiei publice şi al publicul prezent în număr foarte mare, menţionează ITM, într-un comunicat.
 
"Săptămâna europeană pentru securitate şi sănătate în muncă", eveniment anual organizat de EU-OSHA - Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă - şi partenerii săi, cu sprijinul Inspecţiei Muncii, îşi propune să aducă în atenţia angajatorilor, managerilor, instituţiilor publice, partenerilor sociali (sindicate, patronate), lucrătorilor şi reprezentanţilor SSM din sectorul public şi privat noutăţi, soluţii şi exemple de bună practică privind activitatea de securitate şi sănătate în muncă în contextul actual şi în concordanţă cu campania lansată de Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă pentru perioada 2020 - 2022.
 
Fiecare "Săptămână europeană" are în centru tema campaniei şi îşi propune creşterea gradului de conştientizare privind importanţa managementului activ şi participativ al sănătăţii şi securităţii la locul de muncă.
 
Acţiunile derulate se adresează atât angajatorilor din sectorul public, cât şi celor din sectorul privat, din diferite domenii de activitate, care au un număr însemnat de locuri de muncă cu probabilitate crescută de apariţie a afecţiunilor musculoscheletice şi care înţeleg importanţa combaterii cauzelor care generează apariţia acestor afecţiuni, consecinţa directă fiind îmbunătăţirea vieţii lucrătorilor şi creşterea randamentului în procesul muncii.
 
"Credem că viaţa şi sănătatea omului sunt mai presus de orice cheltuială materială, de aceea trebuie continuată partea de mediatizare a tot ceea ce înseamnă măsuri de sănătate, securitate în muncă şi sperăm, totodată, ca această 'Săptămână europeană' să rămână un obiectiv în planul de acţiuni al celor implicaţi. Statisticile privind îmbolnăvirile şi accidentele de muncă ne demonstrează că securitatea şi sănătatea în muncă reprezintă un concept căruia fiecare dintre noi trebuie să-i acorde atenţie maximă, astfel încât, din prima zi de muncă, pe tot parcusul vieţii profesionale până la momentul pensionării, lucrătorul să nu întâlnească evenimente care să-i afecteze integritatea", a mai afirmat Bratu.
 
Sub titlul: "Locurile de muncă sănătoase îţi fac sarcina mai uşoară! 2020-2022", campania din acest an are ca scop creşterea gradul de conştientizare cu privire la afecţiunile musculoscheletice (AMS) de origine profesională şi la importanţa prevenirii acestora. Obiectivul este de a încuraja angajatorii, lucrătorii şi alte părţi interesate să colaboreze pentru prevenirea AMS.
 
Afecţiunile musculoscheletice sunt una dintre cele mai frecvente afecţiuni de origine profesională. În întreaga Europă, acestea afectează milioane de lucrători, iar pentru angajatori reprezintă costuri de miliarde de euro. Combaterea AMS contribuie la îmbunătăţirea vieţii lucrătorilor, aducând însă şi beneficii economice evidente.
 
Sesiunea de lucrări ştiinţifice, conturată în jurul temei propuse, a inclus titluri precum: "Prevenirea riscurilor de accidentare şi/sau îmbolnăvire profesională generate de afecţiunile musculoscheletice la locul de muncă", "Transparenţa şi previzibilitatea condiţiilor de muncă", "Impactul telemuncii asupra activităţii angajatorilor", "Digitalizarea activităţii de Securitate şi Sănătate în Muncă şi Resurse Umane", "Echipamentul individual de protecţie - sănătate şi productivitate la locul de muncă" şi "Sistemul de asigurare pentru accidentele de muncă şi boli profesionale". 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2850 / 9139
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Meet the Professionals | Monica Constantin, Legal & Corporate Affairs Director - Bergenbier SA, avocat ”antrenat” în multinaționale și cu o bogată experiență dobândită în gestionarea unor tranzacții de referință pe piața locală: ”Oamenii pe care i-am întâlnit au făcut diferența și au contribuit la dezvoltarea și la evoluția mea, atât colegi din business, din interiorul echipelor din care am făcut parte, cât și liderii care mi-au servit drept model”
Filip & Company devine prima firmă de avocatură independentă din CEE care adoptă Harvey, platformă de IA generativă de ultimă generație care s-a remarcat prin precizie, securitate și versatilitate | Cristina Filip (managing partner): ”Este un pas transformator care îmbunătățește, mai degrabă decât înlocuiește, experiența și contribuția umană”
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Garanția la plata cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
România căștigă arbitrajul ICSID cerut de 15 grupuri de investitori și 28 de persoane fizice din 7 țări, care cereau compensații de 256 mil. € pentru tratamentul aplicat de autorități | Tribunalul arbitral a decis că țara noastră nu a încălcat niciuna din garanțiile acordate investitorilor, iar reclamanții îi vor plăti jumătate din costurile de arbitraj suportate în acest dosar
Noi promovări în structura de conducere a firmei POPESCU & ASOCIAȚII. Adina VLAICU, Andreea MIHALACHE și Mirel RĂDESCU devin parte a echipei de management | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Sunt profesioniști de elită, cu notorietate și impact remarcabil în domeniile lor de expertiză, iar prezența lor în structura noastră de coordonare consolidează poziția firmei ca partener juridic de încredere în mediul de business”
Mitel & Asociatii recrutează avocat cu experienta (Real Estate)
Băiculescu și Asociații asistă una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România într-o tranzacție de 2.000.000 RON | Antonia Prisacaru, Head of Litigation: ”Un exemplu de cooperare eficientă între echipă și client, dar și o provocare în gestionarea unor etape juridice complexe, de la litigii până la finalizarea negocierilor”
Primele mișcări pe piața muncii din avocatură | Băncilă Diaconu & Asociații recrutează un partener de la Stratulat Albulescu și un fost Head of Legal din sectorul bancar se alătură firmei Rizoiu & Asociații
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...