ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Chiriţoiu (Consiliul Concurenţei): De multe ori, în România avem iniţiative bune, dar ne lipseşte consecvenţa

16 Aprilie 2024   |   Agerpres

El a subliniat că, în prezent, la nivelul Uniunii Europene a apărut Digital Market Tech - care face Consiliul Concurenţei să fie un fel de reglementator.

 
 
România are iniţiative bune de multe ori, însă ceea ce ne lipseşte este consecvenţa, a declarat, marţi, la evenimentul Digital Innovation Summit Bucharest 2024, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

"De multe ori, în România avem iniţiative bune, dar consecvenţa e ceea ce ne lipseşte .(...) Pentru inovaţie avem nevoie sau aveţi nevoie de pieţe deschise. Trebuie să ne asigurăm că firmele noi, firmele mici, pot să intre în piaţă, au acces, nu sunt blocate de firme mari care încearcă să exploateze poziţia pe care o au. Aici, rolul meu şi al unor oameni ca mine este să ţinem pieţele digitale deschise, competitive şi în felul acesta inovative. Prin definiţie, pieţele digitale nu sunt naţionale şi atunci efortul de reglementare n-are cum să fie un efort strict naţional. Noi ne facem partea noastră la nivelul României. Avem, de exemplu, investigaţii împotriva magazinului Apple, investigaţie privind activitatea Sony, modul cum folosesc ei consolele de jocuri. Desigur, acestea sunt doar o parte a ceea ce se întâmplă la nivel european şi în alte state-membre şi, mai ales, la nivelul Comisiei", a spus Chiriţoiu.


El a subliniat că, în prezent, la nivelul Uniunii Europene a apărut Digital Market Tech - care face Consiliul Concurenţei să fie un fel de reglementator.

"Acum, la nivelul Uniunii, a apărut un nou instrument - Digital Market Tech - care ne face să fim un fel de reglementator, să acţionăm ex-ante, aşa cum ştiu colegii noştri din alte zone de de activitate. Obiectivul este acelaşi, de a ţine acest echilibru în piaţă, de a ţine pieţele deschise şi implică colaborare cu alte autorităţi de reglementare, în special telecomunicaţiile, dar şi autorităţile de protecţie a datelor. (...) Toate pârghiile astea pe care le avem, cu care ne dotează statele-membre sau cu care e dotată Uniunea Europeană, toate au ca scop inovaţia, nişte pieţe deschise în care există competiţie, în care companii mici pot să intre şi dezvoltarea lor nu este blocată", a menţionat şeful autorităţii de concurenţă.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI Bucureşti organizează, în perioada 16 - 18 aprilie, la Palatul Parlamentului, evenimentul Digital Innovation Summit Bucharest (DISB), în cadrul căruia va avea loc cea de-a 7-a ediţie a Forumului de Protejare a Infrastructurii Critice (CIP Forum), precum şi cea de-a 3-a ediţie a Conferinţei Internaţionale privind Diplomaţia Cibernetică (ICCD).

Potrivit organizatorilor, CIP Forum se axează pe integrarea blockchain pentru combaterea atacurilor cibernetice, lansarea Muzeului NFT al ICI Bucureşti şi paneluri dedicate rolului femeilor în inovaţie şi societate.

Evenimentul va cuprinde paneluri şi workshop-uri, TechPulse Hackathon, întâlniri B2B, dialoguri interministeriale internaţionale şi demonstraţii ale unor produse de ultimă generaţie.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 159 / 8775
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
NICULEASA LAW FIRM, alături de CREDIDAM în fața CJUE, într-o speță legată de regimul TVA aplicabil relației juridice între organismul de gestiune colectivă și titularii drepturilor de autor, respectiv între utilizatori și titularii drepturilor de autor | Ce a decis Curtea
Stratulat Albulescu a asistat ASIROM, membra a Vienna Insurance Group, cu privire la achizitia activelor Aegon in Romania. Echipa a fost coordonată de Silviu Stratulat (Managing Partner) si Cristian Vlaicu (Partner)
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandra Pădurariu, Head of legal affairs and compliance | Samsung Electronics: “Viitorul este guvernat de adaptarea la schimbare și de pregătirea continuă în domeniul noilor tehnologii și al provocărilor generate de acestea. Sunt bucuroasă să pot contribui cu experiența mea ca și mentor la formarea și ghidarea unor tineri implicați în rezolvarea problemelor sociale prin utilizarea tehnologiei”
LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for junior ̸ mid-level associates
CMS asistă Entek Elektrik Üretim la achiziția unui proiect fotovoltaic de 214,26 MWdc în curs de dezvoltare în România
POPESCU & ASOCIAȚII este, pentru al 2-lea an consecutiv, Eastern Europe Firm of the Year | Loredana POPESCU (Partner) a fost desemnată Equity Capital Markets Lawyer of the Year
CNAIR a plătit anul trecut onorarii în cuantum de 282.565,5 lei caselor de avocatură care îi asigură reprezentarea în arbitrajele comerciale în care este implicată instituția. Firme din Italia, Grecia, Franța și Spania, adversare la ICC Paris și CCIR
Creștere constantă în practica de Litigii de la GNP, prin preluarea unor proiecte ale clienților existenți sau atragerea unor clienți noi, inclusiv ca urmare a expunerii dobândite prin aderarea la o alianță internațională | Octavian Adam, Partener coordonator al practicii: “Procentul ridicat al dosarelor complexe este consecința domeniilor în care societatea noastră de avocatură activează cu preponderență și de noutatea problematicilor supuse controlului instanțelor”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...