ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Drulă: Astăzi am semnat contractul pentru construcţia unui terminal nou de Plecări Externe la Aeroportul Timişoara

29 Iulie 2021   |   Agerpres

"S-a deschis noul terminal Sosiri Externe la Aeroportul Timişoara. La ora 13:35, a aterizat prima cursă aeriană la noul terminal de Sosiri Externe al Aeroportului Timişoara. Fără panglici - doar un gest de normalitate la finalul unui proiect de investiţii de 30 de milioane de lei. De astăzi, durata de aşteptare pentru intrarea în ţară prin Aeroportul din Timişoara se va reduce la jumătate. Vor putea fi procesate trei curse în acelaşi timp, adică aproximativ 540 de pasageri", a scris Drulă.

 
 
Noul terminal Sosiri Externe al Aeroportului Timişoara a fost deschis joi şi tot joi a fost semnat contractul pentru construcţia unui terminal nou de Plecări Externe, o investiţie de 184,4 milioane de lei, care este prevăzută a se finaliza la sfârşitul anului 2023, a anunţat pe Facebook ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.
 
"S-a deschis noul terminal Sosiri Externe la Aeroportul Timişoara. La ora 13:35, a aterizat prima cursă aeriană la noul terminal de Sosiri Externe al Aeroportului Timişoara. Fără panglici - doar un gest de normalitate la finalul unui proiect de investiţii de 30 de milioane de lei. De astăzi, durata de aşteptare pentru intrarea în ţară prin Aeroportul din Timişoara se va reduce la jumătate. Vor putea fi procesate trei curse în acelaşi timp, adică aproximativ 540 de pasageri", a scris Drulă.
 
Potrivit sursei citate, după ce traficul aerian îşi va reveni din contextul epidemiei COVID-19, pe aeroportul din Timişoara ar putea tranzita chiar şi trei milioane de pasageri pe an.
 
"Tot astăzi am semnat şi contractul pentru construcţia unui terminal nou de Plecări Externe. Va avea o suprafaţă de 8.000 mp şi va fi dotat cu 18 ghişee de check-in şi 6 posturi pentru controlul Poliţiei de Frontieră. Tot în număr de 6 vor fi porţile automate pentru scanarea documentelor biometrice. Valoarea totală a acestui proiect este de 184,4 milioane de lei, iar termenul preconizat pentru finalizare este finalul anului 2023", a adăugat ministrul.
 
Aeroportul Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara (AIT) a dat în folosinţă, de joi, noul terminal Sosiri externe pentru pasageri, după finalizarea primei etape a proiectului de investiţii al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, cu finanţare parţială din fonduri europene nerambursabile.
 
Proiectul a demarat în februarie 2019, iar cea de-a doua etapă vizează realizarea terminalului Plecări externe.
 
Valoarea totală a investiţiei este de 30.349.000 lei (cu TVA), din care 13.273.000 lei reprezintă fonduri europene nerambursabile, 2.342.000 lei vin de la bugetul de stat, iar 14.733.000 lei din fondurile proprii ale Aeroportului Timişoara, arată un comunicat al AIT remis, joi, AGERPRES.
 
Noul terminal are o suprafaţă construită de 4.383 metri pătraţi, este prevăzut cu patru porţi de sosire şi poate deservi simultan un flux de 540 de pasageri (trei curse) şi va permite o creştere a traficului aerian de persoane la aproximativ 3.000.000 de pasageri pe an. Terminalul este dotat cu 10 puncte de control ale poliţiei de frontieră, trei puncte de control vamal şi o zonă de procesare a bagajelor în suprafaţă de 200 metri pătraţi. Terminalul dispune şi de alte facilităţi şi utilităţi specifice. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5405 / 8797
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
SCA Bondoc si Asociații anunță cu mare tristețe trecerea în neființă a colegului și prietenului avocat Horațiu Dumitru
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...