ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ELCEN a semnat la Washington un acord pentru realizarea studiului de fezabilitate privind exploatarea energiei geotermale în Bucureşti

07 Februarie 2024   |   Agerpres

Alte subiecte pe agenda bilaterală au inclus energia eoliană offshore, repornirea producţiei de apă grea şi energia geotermală.

 
 
Directorul General al ELCEN, Claudiu Creţu, a semnat la Washington un acord pentru realizarea studiului de fezabilitate privind exploatarea energiei geotermale pentru termoficarea Bucureştiului, cu sprijinul DOE, a anunţat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, pe pagina sa de Facebook.

Acesta a continuat întâlnirile cu oficiali americani, cu care a discutat despre proiectul unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă, despre proiectul reactoarelor modulare mici, energia eoliană offshore, repornirea producţiei de apă grea şi energia geotermală.

"În Capitala Americii, România este respectată, iar energia este pe buzele tuturor. Proiectele comune înseamnă prosperitate, locuri de muncă şi energie sigură şi competitivă. Omologul meu, Jennifer Granholm, secretarul Energiei al Statelor Unite ale Americii, mi-a transmis un mesaj clar: America se bazează pe România ca pilon de stabilitate şi dezvoltare pentru întreaga regiune. Doamna Secretar Granholm a acceptat invitaţia noastră şi va fi la Bucureşti în iulie, alături de miniştri ai energiei din întreaga regiune, pentru un eveniment la nivel înalt. România e lider în sectorul energetic şi trebuie să se comporte ca atare", a scris ministrul pe reţeaua de socializare.


Potrivit acestuia, sprijinul SUA se concretizează prin accelerarea programului nuclear civil românesc. În proiectul unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă, două companii americane de prestigiu, Fluor şi Sargent & Lundy, sunt în prima linie, iar la Doiceşti continuă proiectul reactoarelor modulare de mici dimensiuni, contând pe implicarea totală a Departamentului pentru Energie (DOE).

"Ne-am reunit şi cu conducerile celor trei companii, iar concluzia este una singură: accelerăm împreună. Reuşita României va fi şi reuşita Americii, iar Nuclearelectrica va juca rolul de lider pentru dezvoltarea unor proiecte similare în toată Europa Centrală şi de Est", a precizat Sebastian Burduja.

Alte subiecte pe agenda bilaterală au inclus energia eoliană offshore, repornirea producţiei de apă grea şi energia geotermală. Concret, directorul general al ELCEN, Claudiu Creţu, a semnat un acord pentru realizarea studiului de fezabilitate privind exploatarea energiei geotermale pentru termoficarea Bucureştiului, cu sprijinul DOE.

"Un vis mai vechi de-al nostru se împlineşte prin aceste eforturi: aer mai curat şi facturi mai mici la întreţinere pentru bucureşteni - fapte, nu vorbe", a punctat ministrul Energiei.

Acesta a avut mai avut, la Capitoliu, întâlniri bilaterale cu peste 15 membri ai Congresului, între care: French Hill (Arkansas), Chuck Fleischmann (Tennessee), Pat Fallon (Texas), Mike Turner (Ohio), John Garamendi (California), Brandon Williams (New York), Joe Wilson (South Carolina), Sen. Steve Daines (Montana), Sen. Joe Manchin (West Virginia), Sen. Todd Young (Indiana).

"Sprijinul lor este vital în asigurarea finanţărilor pentru proiectele energetice din România. Relaţia România-SUA este la un nivel fără precedent. Mulţumesc Ambasadorului Andrei Muraru şi echipei Ambasadei, dar şi colegilor din Ministerul Energiei şi Nuclearelectrica, pentru că au făcut posibile toate aceste succese", a mai scris ministrul pe Facebook.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1347 / 9762
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
RTPR a asistat ROCA la vânzarea participației sale în Artesana. Echipa de proiect, coordonată de Alina Stăvaru (Partner)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...