ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Eurelectric: Reţelele UE de energie au nevoie de peste 375 de miliarde de euro până în 2030

14 Iulie 2021   |   Agerpres

Organizaţia a identificat patru zone indispensabile pentru succesul tranziţiei.

 
 
Eurelectric solicită Uniunii Europene şi factorilor de decizie să elaboreze o strategie de electrificare totală din surse verzi pentru decarbonarea economiei, în contextul propunerilor de directive Fit for 55, arătând că reţelele de electricitate vor avea nevoie de investiţii între 375 şi 425 de miliarde de euro până în 2030.
 
"Electrificarea directă este o soluţie foarte eficientă pentru a renunţa treptat la combustibilii fosili şi a reduce emisiile de CO2. Factorii de decizie trebuie să facă paşi rapizi şi decisivi pentru a pune electricitatea curată în mijlocul transformării", a declarat Jean-Bernard Levy, preşedintele Eurelectric, într-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES.
 
Organizaţia a identificat patru zone indispensabile pentru succesul tranziţiei.
 
În primul rând, electrificarea este coloana vertebrală a oricărei strategii sustenabile de decarbonare, în sectoare precum transportul, încălzirea sau industria, în paralel cu reducerea taxelor pentru electricitate.
 
În al doilea rând, capacităţile din surse regenerabile ar trebui cel puţin dublate, pentru a decarbona sectorul energetic şi a acoperi necesarul crescut de energie curată.
 
Investiţiile în acest sector au nevoie de cadre fiscale şi de reglementare coerente, predictibile, stabile şi transparente.
 
Eurelectric menţionează şi importanţa unui sistem robust de tranzacţie a certificatelor de emisii. La fel de necesară este şi eliminarea oricăror intervenţii politice.
 
Al treilea principiu la care se referă organizaţia de electricitate este infrastructura de reţea, care are nevoie de proceduri simple şi rapide pentru a susţine succesul decarbonării.
 
În al patrulea rând, sunt necesare investiţii în digitalizarea sistemului de distribuţie. Până în 2030, 375-425 de miliarde de euro sunt necesare pentru a susţine operatorii de reţea să primească 500 GW de electricitate regenerabilă suplimentară, adică jumătate din întreaga capacitate europeană, pentru a alimenta 40-50 de milioane de pompe de căldură şi 40-70 de milioane de vehicule electrice.
 
"Dacă vrem să putem livra cantităţile necesare de electricitate pentru decarbonarea economiei, asigurând în acelaşi timp rezilienţa şi siguranţa în aprovizionare, avem nevoie de investiţii masive în tehnologii de decarbonare, de energie regenerabilă, de stocare şi soluţii de digitalizare. De asemenea, avem nevoie şi de un cadru legal care să ne ajute să accelerăm electrificarea sectoarelor", a mai spus preşedintele Eurelectric.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5508 / 8828
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Clifford Chance a asistat Erste Group și BCR în finanțarea dezvoltării unui proiect eolian onshore de 99,2 MW achiziționat de Nala Renewables de la OX2. Nadia Badea (Partener) și Andreea Șișman (Counsel), în prim plan
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
CMS asistă Nala Renewables la achiziția unui portofoliu de proiecte eoliene de 99,2 MW în România. Echipa multidisciplinară a fost condusă de Ramona Dulamea (Energy Counsel), sub supravegherea Variniei Radu (Energy Partner). Asistență pe parcursul întregului proces al tranzacției și cu privire la finanțarea proiectului
Băiculescu & Asociații își consolidează echipa | Horațiu Pătrașcu, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție se alătură pe poziția de Counsel și va coordona practica de Contencios Administrativ și Fiscal
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Cariere în Drept | Andrea Roxana Chihaia, printre cei mai buni zece absolvenți ai generației sale, acum stagiară, a intrat în profesie cu emoție și entuziasm. Ea spune că performanța nu se întreține singură, ci trebuie susținută. ”Trebuie să începem ca societate să credem în tineri, în potențialul lor și să le oferim oportunități pe măsură”
A nouăsprezecea ediție a Școlii de vară la NNDKP | Internship-ul include, pe lângă componenta practică, o serie de training-uri generale care facilitează integrarea în firmă și mai multe cursuri de specialitate. Ce trebuie să știe tinerii aflați la început de drum care vor să se alăture uneia dintre cele mai performante echipe de avocați și care sunt așteptările NNDKP legate de viitorii profesioniști care vor contribui la succesul firmei
CMS asistă INVL în finanțarea de 24 milioane EUR acordată de BERD și Eiffel pentru construcția unei centrale solare în România
RTPR a asistat Grupul Evryo la vânzarea portofoliului de energie regenerabilă către PPC Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Roxana Ionescu (Partner) și Cezara Urzică (Senior Associate)
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
Ana-Maria Baciu este singurul avocat din România nominalizat pentru premiul ‘Regulatory Lawyer or In-House Counsel of the Year’ acordat în cadrul Global Regulatory Awards 2024
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...