ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Imaginea României atârnă de un fir de aţă; avem nevoie de lideri care să reafirme angajamentele statului în privinţa reformelor (consultant)

11 Februarie 2025   |   Agerpres

"Faptul că Klaus Iohannis nu şi-a explicat decizia de a demisiona, invocând doar presiunile politice legate de suspendarea din funcţie, creează o senzaţie de instabilitate, de slăbiciune pe care investitorii străini, presa internaţională este puţin probabil să o înţeleagă”, susţine consultantul economic, Adrian Negrescu.

 
 
România are nevoie de lideri responsabili care să explice în spaţiul public care sunt motivele demisiei preşedintelui Klaus Iohannis, care este parcursul schimbărilor de la vârfului statului şi să reafirme angajamentele statului român în privinţa reformelor, susţine consultantul economic, Adrian Negrescu.

"Imaginea României, perspectiva de rating, atârnă de un fir de aţă. După demisia lui Klaus Iohannis, avem nevoie de lideri responsabili care să explice în spaţiul public care sunt motivele demisiei, care este parcursul schimbărilor de la vârfului statului şi să reafirme angajamentele statului român în privinţa reformelor, a stabilităţii. Am văzut astăzi, din păcate, cei mai importanţi lideri ai statului român - preşedintele Senatului, Ilie Bolojan, şi premierul României, Marcel Ciolacu, evitând întrebările jurnaliştilor, încercând să fugă, practic, de această situaţie unică în istoria României. Comportamentul lor trebuia să fie complet diferit. Împreună, cei doi, trebuie să iasă în spaţiul public şi să dea semnalul de stabilitate de care au nevoie investitorii. Criza politică a fost principalul argument care a stat la baza retrogradării perspectivei de rating a României şi de aceea cred că este nevoie să iasă în spaţiul public şi să explice situaţia, să dea semnalele de stabilitate şi să reafirme angajamentele fiscale, administrative şi politice asumate în faţa organismelor internaţionale", a declarat luni, pentru AGERPRES, Adrian Negrescu.


Potrivit acestuia, în momentul de faţă şi nu este exclus ca, în absenţa acestui demers, să asistăm la o degradare semnificativă a percepţiei investitorilor în privinţa României.

"Faptul că Klaus Iohannis nu şi-a explicat decizia de a demisiona, invocând doar presiunile politice legate de suspendarea din funcţie, creează o senzaţie de instabilitate, de slăbiciune pe care investitorii străini, presa internaţională este puţin probabil să o înţeleagă aşa cum o vedem noi, din ţară. Să nu uităm că România trebuie să împrumute în acest an 50 de miliarde de euro pentru a susţine funcţionarea statului. Dacă nu vom avea grijă de imaginea publică, dacă nu vom strânge rândurile şi nu vom face reforme, marja de împrumut a României se va reduce semnificativ, mai ales că suntem în plin calendar electoral, iar statul riscă să ajungă, din nou, la mâna FMI. Nu cred că îşi doreşte nimeni să aplicăm reformele dure propuse de Fond, care vizează, în principal, creşterea taxelor", a adăugat consultantul economic.

Klaus Iohannis şi-a anunţat, luni, demisia din funcţia de preşedinte al României. El a menţionat că va pleca de la Palatul Cotroceni pe data de 12 februarie.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 207 / 9407
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Women Lawyers | Doamnele au roluri principale și instrumentează proiecte majore la Mușat & Asociații, firmă care a format generații de avocați de excepție. Monia Dobrescu, Partener: ”Perseverente și cu o inteligență emoțională crescută, femeile au un impact semnificativ și contribuie la îmbunătățirea sistemului juridic. Tot mai multe doamne au ajuns în poziții de management și există deja demonstrația abilităților lor de conducere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari (București)
Schoenherr a asistat IGT Services and Technologies SRL în achiziția diviziei de Service Delivery a Connections Consult. Mădălina Neagu (Partener) a coordonat echipa
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
The Legal 500 EMEA, ediția 2025 | Cele mai bune firme de avocatură din România, în 15 arii de practică. ȚZA se menține în fruntea ierarhiei, NNDKP și Filip & Company sunt pe podium, iar PNSA, Schoenherr, RTPR, CMS și ZRVP sunt în prima bandă în mai multe arii de practică. Foarte multe nume noi și anul acesta printre avocații considerați ‘Leading individuals’, ‘Next Generation Partners’ și ‘Rising Stars’
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv dreptul muncii | Consultanță
VIDEO | Pastila de insolvență – Înscrierea creanțelor în tabel (Powered by ZRVP)
Women Lawyers | De vorbă cu Ioana Șampek, avocat ce a împlinit 20 de ani de când face parte din colectivitatea PNSA, în care a evoluat până la rolul de Partener și a construit împreună cu colegii o echipă omogenă, bazată pe respect și sinceritate: “Suntem de ani buni una dintre cele mai puternice echipe de specialiști de pe piața locală de avocatură. Prețuim inteligența, forța loialității, onestitatea, tenacitatea și dorim ca întotdeauna să fim ‘more than just expertise’ ”
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
Women Lawyers | Doamnele sunt bine reprezentate în structura Popescu & Asociații, unde coordonează cu succes mandate provocatoare și complexe, contribuind la poziționarea firmei în rândul liderilor din piața avocaturii. Loredana Popescu, Partener și unul dintre fondatorii firmei: ”Femeile au, de obicei, capacitatea de a asculta cu adevărat, de a înțelege nu doar litera legii, dar și implicațiile umane ale unei spețe. În negocieri, avem răbdare, tact și o abilitate de a crea strategii pe termen lung. Totodată, în litigii, suntem perseverente și strategice”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...