ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Organismele de formare profesională, atestate de ASF, pot organiza online cursuri de perfecţionare

23 Decembrie 2020   |   Agerpres

Vicepreşedintele instituţiei, Gabriel Grădinescu, a arătat, în comunicat, că Regulamentul răspunde necesităţii actuale în ceea ce priveşte desfăşurarea în condiţii optime a programelor de formare/pregătire şi perfecţionare profesională în contextul în care, în acest an, pe teritoriul României au fost instituite măsuri speciale ca urmare a crizei generate de COVID-19.

 
 
Organismele de formare profesională, atestate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), vor putea organiza şi desfăşura în sistem online programele de formare/pregătire şi perfecţionare profesională la distanţă.
 
"Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a iniţiat un proces de revizuire a regulamentului privind formarea profesională pe piaţa de capital, cu derularea inclusiv a unei consultări publice pe marginea modificărilor propuse, care a avut ca finalitate emiterea unui nou regulament privind formarea, pregătirea şi perfecţionarea profesională pe piaţa de capital. Regulamentul actualizează cadrul legal aplicabil în domeniul formării şi pregătirii profesionale specifice pieţei de capital, în sensul armonizării acestuia cu necesităţile şi particularităţile pieţei, aflate într-o continuă dinamică. Principala noutate adusă de regulament o reprezintă posibilitatea organizării şi desfăşurării de către organismele de formare profesională, atestate de ASF, a programelor de formare/pregătire şi perfecţionare profesională la distanţă, în sistem online, fără prezenţă fizică", se arată într-un comunicat al ASF remis miercuri AGERPRES.
 
Vicepreşedintele instituţiei, Gabriel Grădinescu, a arătat, în comunicat, că Regulamentul răspunde necesităţii actuale în ceea ce priveşte desfăşurarea în condiţii optime a programelor de formare/pregătire şi perfecţionare profesională în contextul în care, în acest an, pe teritoriul României au fost instituite măsuri speciale ca urmare a crizei generate de COVID-19.
 
"Prin această posibilitate, oferită organismelor de formare profesională, Autoritatea estimează că se va înregistra un puternic impact pozitiv asupra desfăşurării activităţilor pe piaţa de capital. Regulamentul răspunde necesităţii actuale în ceea ce priveşte desfăşurarea în condiţii optime a programelor de formare/pregătire şi perfecţionare profesională în contextul în care, în acest an, pe teritoriul României au fost instituite măsuri speciale ca urmare a crizei generate de COVID-19", a declarat Gabriel Grădinescu.
 
Prin acest nou act normativ se abrogă Regulamentul CNVM nr. 12/2010 privind formarea profesională a operatorilor şi specialiştilor pentru piaţa de capital, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 404 din 17 iunie 2010.
 
"Regulamentul are în vedere inclusiv debirocratizarea şi simplificarea documentaţiei necesare atestării în calitatea de organisme de formare profesională, precum şi de eficientizare a desfăşurării programelor de formare profesională prin oferirea unei independenţe mai mari organismelor de formare profesională cu privire la modul de organizare şi desfăşurare a acestor programe", a precizat vicepreşedintele ASF.
 
Autoritatea de Supraveghere Financiară a fost înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital, cele trei sectoare însumând peste 10 milioane de participanţi.
 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7766 / 9441
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...