ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Organismele de formare profesională, atestate de ASF, pot organiza online cursuri de perfecţionare

23 Decembrie 2020   |   Agerpres

Vicepreşedintele instituţiei, Gabriel Grădinescu, a arătat, în comunicat, că Regulamentul răspunde necesităţii actuale în ceea ce priveşte desfăşurarea în condiţii optime a programelor de formare/pregătire şi perfecţionare profesională în contextul în care, în acest an, pe teritoriul României au fost instituite măsuri speciale ca urmare a crizei generate de COVID-19.

 
 
Organismele de formare profesională, atestate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), vor putea organiza şi desfăşura în sistem online programele de formare/pregătire şi perfecţionare profesională la distanţă.
 
"Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a iniţiat un proces de revizuire a regulamentului privind formarea profesională pe piaţa de capital, cu derularea inclusiv a unei consultări publice pe marginea modificărilor propuse, care a avut ca finalitate emiterea unui nou regulament privind formarea, pregătirea şi perfecţionarea profesională pe piaţa de capital. Regulamentul actualizează cadrul legal aplicabil în domeniul formării şi pregătirii profesionale specifice pieţei de capital, în sensul armonizării acestuia cu necesităţile şi particularităţile pieţei, aflate într-o continuă dinamică. Principala noutate adusă de regulament o reprezintă posibilitatea organizării şi desfăşurării de către organismele de formare profesională, atestate de ASF, a programelor de formare/pregătire şi perfecţionare profesională la distanţă, în sistem online, fără prezenţă fizică", se arată într-un comunicat al ASF remis miercuri AGERPRES.
 
Vicepreşedintele instituţiei, Gabriel Grădinescu, a arătat, în comunicat, că Regulamentul răspunde necesităţii actuale în ceea ce priveşte desfăşurarea în condiţii optime a programelor de formare/pregătire şi perfecţionare profesională în contextul în care, în acest an, pe teritoriul României au fost instituite măsuri speciale ca urmare a crizei generate de COVID-19.
 
"Prin această posibilitate, oferită organismelor de formare profesională, Autoritatea estimează că se va înregistra un puternic impact pozitiv asupra desfăşurării activităţilor pe piaţa de capital. Regulamentul răspunde necesităţii actuale în ceea ce priveşte desfăşurarea în condiţii optime a programelor de formare/pregătire şi perfecţionare profesională în contextul în care, în acest an, pe teritoriul României au fost instituite măsuri speciale ca urmare a crizei generate de COVID-19", a declarat Gabriel Grădinescu.
 
Prin acest nou act normativ se abrogă Regulamentul CNVM nr. 12/2010 privind formarea profesională a operatorilor şi specialiştilor pentru piaţa de capital, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 404 din 17 iunie 2010.
 
"Regulamentul are în vedere inclusiv debirocratizarea şi simplificarea documentaţiei necesare atestării în calitatea de organisme de formare profesională, precum şi de eficientizare a desfăşurării programelor de formare profesională prin oferirea unei independenţe mai mari organismelor de formare profesională cu privire la modul de organizare şi desfăşurare a acestor programe", a precizat vicepreşedintele ASF.
 
Autoritatea de Supraveghere Financiară a fost înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital, cele trei sectoare însumând peste 10 milioane de participanţi.
 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7122 / 8797
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
SCA Bondoc si Asociații anunță cu mare tristețe trecerea în neființă a colegului și prietenului avocat Horațiu Dumitru
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...