ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Rogojinaru (MEEMA): 550 de milioane de euro din fondurile acordate companiilor afectate de coronavirus vor merge pentru dezvoltare

28 Mai 2020   |   AGERPRES

Liviu Rogojinaru a afirmat că la modalitatea de departajare şi de stabilire a punctajului se va lua în calcul cifra de afaceri de anul trecut, numărul mediul de angajaţi de anul trecut, precum şi faptul că societatea este în activitate.

 
 
Fondurile care se vor acorda companiilor afectate de pandemia de coronavirus vor fi împărţite în trei categorii, iar cea mai mare parte va merge pentru dezvoltare, în jur de 550 de milioane de euro, a declarat, joi, secretarul de stat din Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA), Liviu Rogojinaru.

"O să vă spun despre acel aproximativ un miliard de euro care vine la Ministerul Economiei. În prima categorie vor fi undeva în jur de 350 de milioane de euro repartizaţi. Sunt granturi nerambursabile. Va fi o grilă nu complicată, nu vă gândiţi la nimic complicat. Pentru toate trei secţiunile discutăm de contribuabilul sau agentul economic, stă în faţa calculatorului şi îşi completează hârtiile. Vine o singură dată să ne vedem, când trebuie să semnăm contractele (...) şi în trei minute a plecat de acolo cu contractul semnat, iar banii îi primeşte în contul pe care îl indică tot în mediul online. Ne vedem o singură dată. Am dori să nu ne întâlnim nici atunci, dar se pare că tehnic nu se poate. Dacă am putea s-o rezolvăm şi pe asta am fi foarte fericiţi", a spus Liviu Rogojinaru, în cadrul videoconferinţei 'Antreprenoriat fără gen'.


El a explicat că o sumă de 350 de milioane de euro este dedicată pentru sectorul HORECA, firmelor care au activitatea întreruptă total sau parţial ca urmare a efectelor deciziilor emise de autorităţile publice competente, potrivit legii, în perioada stării de urgenţă sau companiilor din transporturi.

De asemenea, Liviu Rogojinaru a afirmat că la modalitatea de departajare şi de stabilire a punctajului se va lua în calcul cifra de afaceri de anul trecut, numărul mediul de angajaţi de anul trecut, precum şi faptul că societatea este în activitate.

"Ce ne-ar interesa foarte mult cu aceşti bani este să ajutăm societăţile care sunt în dificultate şi să-i ajutăm la modul în care să devină bancabili, cum se spune. Am avut ieri o întâlnire cu băncile. Exact pe problema aceasta am discutat. Să vedem cum facem. Din 30.000 să devină 50.000 de firme bancabile de aşa manieră încât să acceseze IMM Invest", a precizat Rogojinaru.

În a doua secţiune menţionată de secretarul de stat se află firmele care nu au avut niciun angajat la 31 decembrie şi singurul care munceşte este administratorul. El a susţinut că sunt câteva zeci de mii de firme de acest fel.

În a treia secţiune sunt alocaţi 550 milioane de euro, iar suma este destinată firmelor care vor să acceseze fonduri pentru dezvoltare şi mărirea capacităţii de producţie.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8078 / 8797
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
SCA Bondoc si Asociații anunță cu mare tristețe trecerea în neființă a colegului și prietenului avocat Horațiu Dumitru
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...