ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cameră: Comercializarea de produse, bunuri care nu îndeplinesc condiţiile legii şi a căror provenienţă nu este dovedită - interzisă

06 Octombrie 2020   |   Agerpres

Deputaţii au adoptat în acest sens proiectul de lege privind abrogarea Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor.

 
 
Camera Deputaţilor a decis, marţi, abrogarea Legii nr. 12/1990, care instituia obligaţia operatorilor economici de a declara la organele fiscale adaosurile comerciale şi adaosurile de comision, stabilind şi interzicerea comercializării de produse, bunuri care nu îndeplinesc condiţiile stabilite de lege şi a căror provenienţă nu este dovedită.
 
Deputaţii au adoptat în acest sens proiectul de lege privind abrogarea Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor.
 
Proiectul prevede introducerea unui nou text, care interzice comercializarea de produse sau prestarea de servicii care nu îndeplinesc condiţiile stabilite de lege sau de bunuri a căror provenienţă nu este dovedită, încălcarea acestor prevederi fiind sancţionată cu amendă de la 2.000 lei la 20.000 lei.
 
"Se interzice comercializarea de produse sau prestarea de servicii, după caz, care nu îndeplinesc condiţiile stabilite prin lege sau de bunuri a căror provenienţă nu este dovedită, în condiţiile legii. Prin documente de provenienţă se înţelege, după caz, factura fiscală, factura, avizul de însoţire a mărfii, documentele vamale, factura externă sau orice alte documente stabilite prin lege", se arată în textul adoptat.
 
"România este pe ultimele locuri în Europa în ceea ce priveşte uşurinţa de a derula o afacere, în general, statul preferând să îngroape antreprenorii în hârtii, să le dea tot felul de obligaţii şi, evident, să-i amendeze dacă nu le îndeplinesc. Multe dintre aceste obligaţii sunt imposibil de îndeplinit în acelaşi timp, orice control te poate găsi cu ceva şi tocmai aceasta este problema. Noi avem instituţional, ca stat, optica potrivit căreia orice antreprenor este un potenţial infractor şi trebuie tratat ca atare şi asta trebuie să se schimbe. Antreprenorii trebuie să-şi petreacă mai puţin timp cu birocraţia şi să aibă mai mult timp pentru afacerile lor", a declarat deputatul USR Claudiu Năsui.
 
Camera Deputaţilor este for decizional.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2893 / 5258
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocați stagiari | Litigii
Avocații din practica de Protecția Datelor de la NNDKP spun că există în continuare prevederi neclare în legislație și „pete albe” de reglementare | Iurie Cojocaru (Partener): “De foarte multe ori, clienții se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește ștergerea datelor sau oferirea unor răspunsuri adecvate la solicitările de exercitare de drepturi, în condițiile în care legislația, ghidurile și jurisprudența oferă prea puțin spațiu de manevră”
Șerban și Asociații continuă extinderea Departamentului de Drept Privat
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în lansarea unei emisiuni de obligațiuni verzi în valoare 700 mil. €. Ce avocați au fost în echipa de proiect
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Tranzacțiile în arbitraj (Powered by ZRVP)
Bohâlțeanu & Asociații a asistat Emma Lambda în achiziția Stratum Energy Romania, într-un mandat complex, desfășurat pe parcursul ultimilor 2 ani. Echipă multidisciplinară, formată din profesioniști specializați în Corporate ̸ M&A, Energy și Real Estate | Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner): ”Un proiect de mare anvergură pentru echipa noastră, având în vedere specificul domeniului, gradul complex de structurare a tranzacției și jurisdicțiile implicate”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...