ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Marile firme din tehnologie ar trebui să suporte o parte din investiţiile în infrastructura de reţea din UE (proiect)

02 August 2022   |   Agerpres

În luna mai a acestui an, organismele europene de reglementare au anunţat că analizează posibilitatea ca giganţii din tehnologie precum Alphabet (Google), Meta (Facebook) şi Netflix să suporte o parte din costurile necesare pentru modernizarea reţelelor de telecomunicaţii.

 
 
Franţa, Italia şi Spania şi-au sporit presiunile la adresa Comisiei Europene pentru ca executivul comunitar să vină cu un act legislativ care să oblige marile firme din tehnologie să suporte o parte din investiţiile în reţelele de telecomunicaţii ale blocului comunitar, arată un document consultat luni de Reuters.

Este pentru prima dată când guvernele celor trei state membre au exprimat o poziţie comună cu privire la acest subiect.

În luna mai a acestui an, organismele europene de reglementare au anunţat că analizează posibilitatea ca giganţii din tehnologie precum Alphabet (Google), Meta (Facebook) şi Netflix să suporte o parte din costurile necesare pentru modernizarea reţelelor de telecomunicaţii.


Într-un document comun, consultat de Reuters, cele trei guverne au susţinut că primii şase mari furnizori de conţinut sunt responsabili împreună pentru 55% din traficul pe internet.

"Asta generează costuri specifice pentru operatorii europeni de telecomunicaţii în termeni de capacitate, într-un moment în care fac deja investiţii mari în cele mai costisitoare părţi ale reţelelor cu 5G şi Fiber-To-The-Home (o fibră optică concepută special pentru conectarea la internet a locuinţelor sau a birourilor - n.r.)", se menţionează în document.

În acest context, cele trei state membre apreciază că reţelele de telecomunicaţii din Europa şi marii furnizori de conţinut online ar trebui să plătească o contribuţie corectă pentru acoperirea costurilor cu modernizarea reţelelor. "Facem un apel pentru o propunere legislativă care să asigure că toţi jucătorii de pe piaţă contribuie la costurile cu infrastructura digitală", se arată în documentul menţionat.

Potrivit unui studiu publicat la începutul acestui an de Asociaţia Europeană a Operatorilor de Reţele de Telecomunicaţii (ETNO), o contribuţie anuală de 20 de miliarde de euro la costurile cu reţelele din partea giganţilor de tehnologie, ar da un impuls de 72 de miliarde de euro economiei Uniunii Europene.

Cu toate acestea, activiştii pentru drepturile digitale au avertizat că obligarea giganţilor din tehnologie să plătească pentru modernizarea reţelelor ar putea pune în pericol regulile privind neutralitatea internetului, reguli care ar putea fi diluate dacă se va ajunge la un acord cu giganţii din online pentru a contribui la finanţarea reţelelor de telecomunicaţii.

Orice propunere legislativă "ar trebui să asigure corectitudinea între utilizatori, în conformitate cu regulile privind neutralitatea internetului, care constituie un principiu de bază pe care trebuie să îl păstrăm", se arată în documentul comun.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1243 / 5257
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
Promovări la Popovici Nițu Stoica & Asociații | Patru avocați fac un pas înainte în carieră și devin avocați colaboratori coordonatori
Bohâlțeanu & Asociații a asistat Emma Lambda în achiziția Stratum Energy Romania, într-un mandat complex, desfășurat pe parcursul ultimilor 2 ani. Echipă multidisciplinară, formată din profesioniști specializați în Corporate ̸ M&A, Energy și Real Estate | Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner): ”Un proiect de mare anvergură pentru echipa noastră, având în vedere specificul domeniului, gradul complex de structurare a tranzacției și jurisdicțiile implicate”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Țuca Zbârcea & Asociații obține un precedent important într-un arbitraj ICC din industria de petrol și gaze
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...