ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Şedinţă de Guvern: Modificări privind organizarea ANAF, suplimentări ale bugetelor unor ministere - pe agendă

04 Decembrie 2024   |   Agerpres

În analiza Executivului se mai află modificarea ordonanţei privind cinematografia, completarea unor acte normative în domeniul fiscal-bugetar, precum şi suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii pentru METROREX SA.

 
 
Guvernul se reuneşte, miercuri, în şedinţă, pe agendă având mai multe acte normative, printre care modificări ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2011 privind stocarea geologică a dioxidului de carbon, privind organizarea şi funcţionarea ANAF, suplimentarea bugetelor mai multor ministere.

Pe ordinea de zi se mai află aprobarea Metodologiei de organizare şi funcţionare a serviciilor de educaţie timpurie complementare, suplimentarea bugetului Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, aprobarea listei privind categoriile de informaţii clasificate secret de stat, pe niveluri de secretizare, elaborate sau deţinute de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, de instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice din subordine sau de unităţile care funcţionează sub autoritatea acestuia, precum şi termenele de clasificare aferente.


De asemenea, Guvernul discută suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne pentru plata unor drepturi de natură salarială, a bugetului Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, în vederea acoperirii celei de a treia tranşe de plăţi către operatorii economici care au depus dosarele de decont pe Programul pentru stimularea înfiinţării întreprinderilor mici şi mijlocii "Start-up Nation - ROMANIA", ediţia 2022, precum şi a bugetului Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Executivul are pe agenda şedinţei şi actualizarea Strategiei naţionale de management al riscului la inundaţii pe termen mediu şi lung, precum şi reglementări în privinţa finanţării şi gestionarea capabilităţilor medicale mobile Emergency Medical Teams 1 oferite de România prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

Totodată, Guvernul analizează modificarea organizării şi funcţionării Departamentului pentru Relaţii Interetnice, precum şi un proiect de hotărâre privind revocarea şi numirea unor membri în Consiliul director al Fondului Român de Dezvoltare Socială.

Pe ordinea de zi a şedinţei se mai află mai multe proiecte în analiză, printre care cele referitoare la dotarea cu ambulanţe a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciilor de ambulanţă judeţene şi Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, la ratificarea Acordului de sediu între Guvernul României şi Centrul European de Competenţe în domeniul industrial, tehnologic şi de cercetare în materie de securitate cibernetică.

În analiza Executivului se mai află modificarea ordonanţei privind cinematografia, completarea unor acte normative în domeniul fiscal-bugetar, precum şi suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii pentru METROREX SA.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 173 / 5483
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...