ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Suedia interzice echipamentele marca Huawei şi ZTE din viitoarele reţele 5G

20 Octombrie 2020   |   Agerpres

PTS a adăugat că firmele care vor lua parte la licitaţiile pentru atribuirea de frecvenţe 5G trebuie să elimine actualele echipamente Huawei şi ZTE din părţile centrale ale reţelelor lor până la 1 ianuarie 2025.

 
 
Autoritatea de reglementare în domeniul telecomunicaţiilor din Suedia a interzis marţi utilizarea de echipamente produse de companiile chineze Huawei şi ZTE în viitoarele reţele de telefonie 5G, înaintea licitaţiei pentru atribuirea de frecvenţe care va avea loc luna viitoare, transmite Reuters.
 
Swedish Post and Telecom Authority (PTS) a precizat că această interdicţie este o consecinţă a noii legi adoptate la începutul anului şi a evaluărilor formulate de forţele armate şi serviciile de informaţii din Suedia vizând să "garanteze că utilizarea frecvenţelor nu pune în pericol securitatea Suediei", a precizat Autoritatea de reglementare într-un comunicat de presă.
 
PTS a adăugat că firmele care vor lua parte la licitaţiile pentru atribuirea de frecvenţe 5G trebuie să elimine actualele echipamente Huawei şi ZTE din părţile centrale ale reţelelor lor până la 1 ianuarie 2025.
 
De asemenea, Autoritatea de reglementare a aprobat participarea a patru operatori în cea de-a doua rundă a procedurii de licitaţie pentru atribuirea de frecvenţe 2,3 şi 3,5 Gigahertzi, cruciale pentru lansarea viitoarelor reţele 5G: Hi3G Access, Net4Mobility, Telia Sverige şi Teracom.
 
Conform calendarului original, licitaţia pentru atribuirea de spectru 5G trebuia să aibă loc la începutul lui 2020, însă anul trecut PTS a amânat licitaţia pentru a derula o analiză de securitate. În primăvară, PTS a anunţat că licitaţiile vor începe la data de 10 noiembrie.
 
În ultimele luni, guvernele europene au început să revizuiască rolul jucat de companiile chineze producătoare de echipamente de telecomunicaţii în construirea reţelelor lor 5G, ca urmare a presiunilor venite din partea SUA. Washingtonul susţine că echipamentele furnizate de companiile chineze reprezintă un risc de securitatea deoarece, prin lege, companiile şi cetăţenii chinezi trebuie să ajute statul în strângerea de informaţii.
 
Decizia adoptată marţi de autorităţile suedeze, ţară unde îşi are sediul Ericsson, principalul concurent al Huawei, imită o decizie adoptată în luna iulie de Marea Britanie, care a devenit prima ţară europeană care a interzis echipamentele Huawei din reţelele sale 5G.
 
Cel mai probabil această interdicţia va fi una benefică pentru producătorii rivali de echipamente de telecomunicaţii: Ericsson din Suedia şi Nokia din Finlanda.
 
În ultimii ani, Huawei a devenit lider mondial pe piaţa echipamentelor pentru reţelele de telecomunicaţii, cu un avans considerabil pe segmentul 5G, fiind urmat de Ericsson şi Nokia. Grupul chinez ZTE se numără şi el printre principalii furnizori mondiali de echipamente 5G.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2793 / 5222
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Clifford Chance a asistat Erste Group și BCR în finanțarea dezvoltării unui proiect eolian onshore de 99,2 MW achiziționat de Nala Renewables de la OX2. Nadia Badea (Partener) și Andreea Șișman (Counsel), în prim plan
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
CMS asistă Nala Renewables la achiziția unui portofoliu de proiecte eoliene de 99,2 MW în România. Echipa multidisciplinară a fost condusă de Ramona Dulamea (Energy Counsel), sub supravegherea Variniei Radu (Energy Partner). Asistență pe parcursul întregului proces al tranzacției și cu privire la finanțarea proiectului
Băiculescu & Asociații își consolidează echipa | Horațiu Pătrașcu, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție se alătură pe poziția de Counsel și va coordona practica de Contencios Administrativ și Fiscal
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Cariere în Drept | Andrea Roxana Chihaia, printre cei mai buni zece absolvenți ai generației sale, acum stagiară, a intrat în profesie cu emoție și entuziasm. Ea spune că performanța nu se întreține singură, ci trebuie susținută. ”Trebuie să începem ca societate să credem în tineri, în potențialul lor și să le oferim oportunități pe măsură”
A nouăsprezecea ediție a Școlii de vară la NNDKP | Internship-ul include, pe lângă componenta practică, o serie de training-uri generale care facilitează integrarea în firmă și mai multe cursuri de specialitate. Ce trebuie să știe tinerii aflați la început de drum care vor să se alăture uneia dintre cele mai performante echipe de avocați și care sunt așteptările NNDKP legate de viitorii profesioniști care vor contribui la succesul firmei
CMS asistă INVL în finanțarea de 24 milioane EUR acordată de BERD și Eiffel pentru construcția unei centrale solare în România
RTPR a asistat Grupul Evryo la vânzarea portofoliului de energie regenerabilă către PPC Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Roxana Ionescu (Partner) și Cezara Urzică (Senior Associate)
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
Ana-Maria Baciu este singurul avocat din România nominalizat pentru premiul ‘Regulatory Lawyer or In-House Counsel of the Year’ acordat în cadrul Global Regulatory Awards 2024
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...