ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

INTERVIU VIDEO - 20 de ani de avocatură practicată cu pasiune (partea a doua) | Alături de Cosmin Vasile, coordonator ZRVP, pe drumul de la avocat stagiar la managing partner într-o firmă de top. Azi, despre lecțiile învățate în 20 de ani, întâlnirea cu mentorul și performanța în avocatură

20 Mai 2022   |   G.S. & L.A.

Cosmin Vasile, nu este un avocat ca oricare altul. Și nu vorbim despre știința de carte, puterea sa de argumentație superioară sau despre alte calități care l-au propulsat pe primele locuri în ghidurile juridice internaționale, ori în publicațiile globale ce monitorizează litigiile și arbitrajele din mai multe jurisdicții, printre care și România. Cosmin Vasile este avocatul ce a atins maturitatea profesională și nu se ferește să spună pe șleau, direct, ce trebuie punctat, sau să facă incizii adânci și să tragă concluzii pe care și le asumă. De aceea, orice discuție cu el este spumoasă și plină de înțelesuri.

 
 
  • BizLawyer TV
Fără îndoială, în viața fiecarui profesionist există anumite momente de o importanță aparte – fie că vorbim de o soluție câștigătoare, un premiu obținut într-o anumită etapă a carierei sau de un succes de altă natură – care reprezintă confirmări sau oferă bucurie.Dar toate acestea sunt efemeride, spune Cosmin Vasile în partea a doua a interviului acordat BizLawyer. Sunt bucurii trecătoare, de moment, care te ”hrănesc” și îți oferă confirmarea că ai făcut bine ce trebuia să faci.”În realitate, ceea mai mare satisfacție și cel mai important lucru nu este selfie-ul făcut la un anumit moment dat și nici bucuria de a ajunge pe o culme cucerită în acele câteva momente în care te odihnești și te uiți cu satisfacție în depărtări... Bucuria adevarată și ceea ce contează, de fapt, este călătoria”, a nuanțat coordonatorul ZRVP.


După 20 de ani în care a practicat avocatura cu pasiune, urcând treaptă cu treaptă în ierarhia firmei până la poziția cea mai înaltă, de coordonator al societății la care se angajase inițial ca stagiar, Cosmin Vasile pare să aibă intact/funcțional reactorul interior care-i alimentează determinarea, conștiinciozitatea și acel apetit insațiabil pentru ”mai mult” și ”mai bine”. Trecerea anilor și miile de dosare care i-au trecut prin mână nu l-au erodat, ci i-au pus mai bine în valoare ADN-ul de litigator și calitățile de lider.

”Dacă îți place ceea ce faci, dacă practicarea avocaturii este o bucurie și o plăcere permenentă, atunci câștigul, satisfacția, explicația pentru succes și, în același timp, factorul determinant pentru a continua în viitor îl reprezintă aceea bucurie necontenită cu care parcurgi călătoria. Eu așa simt și asta s-a întâmplat în cazul meu”, a explicat avocatul în discuția cu redactorii BizLawyer.

Reamintim că interviul acordat de Cosmin Vasile are trei părți, fiecare dintre acestea focusându-se pe o etapă a carierei sale și fiind presărată cu sfaturi pentru avocații care vor să devină litigatori de elită. În primul episod, difuzat săptămâna trecută, Cosmin a rememorat primii pași în profesie și a împărtășit publicului BizLawyer amintiri legate de „momentul zero” ce i s-au păstrat vii în memorie.

În cea de-a doua parte a interviului, difuzată azi, interlocutorul nostru vorbește despre lecțiile învățate în 20 de ani de avocatură, întâlnirea cu mentorul, norocul de a începe o carieră sub îndrumarea maestrului Călin Zamfirescu și analizează performanța în avocatură.

Ultimul episod, ce va fi publicat săptămâna viitoare, ne va oferi șansa de a privi avocatura – piață a serviciilor și profesie – de la vârf și a înțelege transformările ultimilor 20 de ani.


Cosmin Vasile spune, în interviul filmat publicat azi, că cea mai importantă întâlnire în ”călătoria profesională” este aceea cu mentorul, cu omul care te formează și îți definește fizionomia și ADN-ul ca avocat. ”În cazul meu, am avut șansa ca această persoană să fie Călin Zamfirescu, am avut privilegiul să lucrez cu el din prima clipă a vieții mele de avocat, să mă formez direct cu el, cu firma și sistemul de valori pe care el l-a creat, iar asta reprezintă cu siguranță cea mai importantă întâlnire din viața mea profesonială, din destinul meu profesional”, a subliniat avocatul intervievat de BizLawyer, în cea de-a doua parte a intervenției sale.  

Pe de altă parte, adaugă acesta, învățarea în avocatură este un proces continu, nu se termină niciodată, în ultima zi de viață sau în ultima zi ca avocat ai încă de invățat dacă ești deschis, dacă întelegi că învățarea este un procces continu și dacă rămai permeabil și dornic de îmbunătățire.

Urmărește a doua parte a interviului filmat pentru a-l însoți pe Cosmin Vasile pe drumul de la avocat stagiar la litigator de top și coordonator al firmei ZRVP.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 686 / 1765
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...