
Mareș & Mareș, pentru al șaptelea an consecutiv pe prima poziție în topul anual al Legal 500 în domeniul ‘White-collar crime’. Mihai Mareș, Managing Partner: Încrederea clienților ne motivează constant să ne depășim limitele și să construim strategii de apărare redutabile
20 Aprilie 2021
A.D.Practica firmei acoperă întregul spectru de probleme de drept penal, inclusiv spălare de bani, luare de mită, corupție, fraude corporative și reclamații interne privind abuzurile. Echipa are o implicare deosebit de puternică în comunitatea fondurilor de investiții, pentru care oferă, de asemenea, un sprijin puternic în conformare.
![]() |
Firma de avocați Mareș & Mareș a fost clasată pe prima poziție în topul anual al Legal 500, în practica de drept penal din România, pentru al șaptelea an consecutiv. Coordonatorul firmei, Mihai Mareș, este recomandat ca fiind unul dintre cei mai străluciți avocați penaliști din țara noastră.
În ediția din acest an, Legal 500 notează că „Mihai Mareș este unul dintre cei mai buni avocați români în dosare penale transfrontaliere”, amintind că el „conduce cea mai bună echipă de white-collar crime din România, fiind un avocat-vedetă în domeniul penal”.
Clienții au precizat pentru echipa de cercetare că ”Mareș & Mareș a fost o resursă de neprețuit atunci când a venit vorba de protejarea intereselor”, Mihai Mareș fiind ”principala alegere în materie penală”. El este considerat ”un star” în profesie, ”fiind extrem de meticulos și dovedind abilități orale deosebite, dar se ocupă și de o varietate de probleme transfrontaliere legate de jurisdicția română”.
În ediția din acest an, Legal 500 notează că „Mihai Mareș este unul dintre cei mai buni avocați români în dosare penale transfrontaliere”, amintind că el „conduce cea mai bună echipă de white-collar crime din România, fiind un avocat-vedetă în domeniul penal”.
Clienții au precizat pentru echipa de cercetare că ”Mareș & Mareș a fost o resursă de neprețuit atunci când a venit vorba de protejarea intereselor”, Mihai Mareș fiind ”principala alegere în materie penală”. El este considerat ”un star” în profesie, ”fiind extrem de meticulos și dovedind abilități orale deosebite, dar se ocupă și de o varietate de probleme transfrontaliere legate de jurisdicția română”.
Practica firmei acoperă întregul spectru de probleme de drept penal, inclusiv spălare de bani, luare de mită, corupție, fraude corporative și reclamații interne privind abuzurile. Echipa are o implicare deosebit de puternică în comunitatea fondurilor de investiții, pentru care oferă, de asemenea, un sprijin puternic în conformare.
Potrivit Legal 500, printre clienții cheie ai firmei în această arie de practică se numără și SIF 1 Banat Crisana, SIF 4 Muntenia, Dac Air SA, Eurobox, Key Ways Group, tesa SE, Abbotswood Sal (holding), Naguma Medical, SkyLight Residence, Tobago Properties.
Mareș & Mareș a coordonat de-a lungul timpului strategii de apărare pentru executivi de top, antreprenori, mari concerne industriale, instituții financiare și companii multinaționale și locale din industrii precum oil & gas, farmaceutice, producția de mașini, construcții și infrastructură, asigurări.
Succesul firmei în această arie de practică se datorează atât unei echipe de avocați extrem de bine pregătite, cât și colaborărilor pe care le are de mult timp cu unele dintre cele mai renumite asociații și firme internaționale de profil. Aceste lucruri au permis casei de avocați să contureze de fiecare dată strategii de apărare redutabile, inclusiv în proiecte transfrontaliere.
Reamintim că, anul trecut, Mareș & Mareș s-a extins în Republica Moldova printr-o alianță cu Dolea & Co pentru a oferi servicii juridice integrate în România și Republica Moldova în domeniul infracționalității economice, investigațiilor, dar și al litigiilor transfrontaliere și arbitrajului comercial și investițional. Printre proiectele de anvergură gestionate de Mareș & Mareș în ultimii ani se numără asistarea a numeroși oameni de afaceri români și moldoveni și companii (din domenii precum farmaceutice, retail, construcții, automotive) în dosare de infracționalitate economică și corupție.
Tot anul trecut, firma coordonată de Mihai Mareș a încheiat o alianță cu firma Consultanță Israeliano-Europeană în Reglementare din Tel Aviv. Colaborarea vizează dosare penale din industriile fintech, criptomonedă, inteligență artificială și securitate cibernetică. Cele două firme și-au propus să asiste și să reprezinte clienții români în materie de reglementare UE și israeliană în tehnologie, precum și clienții israelieni care sunt implicaţi în anchete penale în România.
Casa de avocatură a devenit in 2016 membru al ROXIN Alliance, rețea de talie globală specializata in „white-collar crime law“.
“Faptul că suntem recunoscuți de clienți ca având una dintre cele mai bune și mai experimentate echipe de drept penal din țară este una dintre marile noastre realizări din cei 10 ani în care ne-am specializat în această ramură de drept. Le suntem recunoscători clienților pentru încrederea pe care ne-o oferă an de an, care ne motivează constant să ne depășim limitele și să construim strategii de apărare redutabile.”
În categoria Leading individuals, ”expert în domeniul său”
Unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în drept penal al afacerilor pe piața locală a serviciilor juridice, Mihai Mareș este nominalizat de mai mulți ani în categoria Leading Individuals. De-a lungul timpului, ghidul juridic internațional a spus despre acesta ca este "unul dintre putinii avocati specializati in criminalitatea gulerelor albe", avand "cunoștințe aprofundate și experiență în cazurile de business crime".
Legal 500 nota că Mihai Mareș este „unul dintre avocatii de top care asigura apararea in dosarele de white-collar crime în România“, iar în ediția din 2018, era considerat ”un avocat penalist fantastic”. În ediția 2019, directorul juridic spunea chiar că Mihai Mareș, este "avocatul la care trebuie să te duci, în România, pentru infracțiuni legate de criminalitatea gulerelor albe". Mareș este un "adevărat profesionist, strălucitor atât pentru clienții individuali, cât și pentru clienții corporativi" și are o experiență aprofundată în domeniul apărării în cazurile de white-collar crime, al conformității în materie penală, în investigații internaționale, extrădări și în cazuri de criminalitate transnațională.
Anul acesta, Mihai Mareș este din nou poziționat în categoria Leading, alături de avocați de la alte 5 firme cu o amprentă proeminenta în practica de White-collar crime, el fiind descris drept un ‘expert în domeniul său, care investește mult timp și efort în înțelegerea clientului’.
Cei mai buni avocați din practica de White-collar crime, evidențiați de Legal 500
Reamintim că in clasamentul realizat de Legal 500 EMEA, ediția 2021, pentru practica de White-collar crime, cele mai bune firme sunt considerate Mareş & Mareş, Muşat & Asociaţii, Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners și Şerban & Asociatii.
Firma Buduşan şi Asociaţii a făcut un pas înapoi, în această ediție, fiind evidențiată pe al doilea palier, alături de CMS, Popovici Niţu Stoica & Asociaţii, Schoenherr şi Asociaţii, Ţuca Zbârcea & Asociaţii, Albu Legal și Enache Pirtea & Associates.
Lista este intregita, pe banda a treia, de Bondoc & Asociatii, Popescu & Asociații, Kinstellar și Vernon | David.
”Leading Induviduals” sunt considerați avocații Mihai Mareș - Mareş & Mareş, Mihai Jiganie-Șerban – CMS, Valerian Cioclei - Zamfirescu Racoti Vasile & Partners și Liviu Togan - Musat & Asociatii, Ovidiu Budusan - Budusan & Asociatii SPARL și Gabriel Albu – Albu Legal.
”Next Generation Partners” sunt Bogdan Lamatic - ENACHE PIRTEA & Associates și Magdalena Roibu - Schoenherr si Asociatii SCA, iar in categoria ”Rising Stars” este evidentiată Ana Popescu - Budusan & Asociatii SPARL.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 1237 / 1985 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Exim Banca Românească participă la un credit sindicalizat de 110 mil. € atras de Moov Leasing. Filip & Company a asistat juridic băncile, cu o echipă coordonată de Alexandra Manciulea (partener)
NNDKP dezvoltă una dintre cele mai solide practici locale de Dreptul Mediului, cu mandate de impact în industrii cheie, consultanță sofisticată și reprezentare în litigii complexe, gestionate de o echipă specializată | Mădălina Vasile, coordonatoarea practicii: ”Oferirea de asistență personalizată, adaptată realităților juridice și identificarea unor soluții practice și fezabile pentru problemele clienților vor rămâne prioritare”
Schoenherr a asistat Hellman & Friedman în legătură cu investiția sa, alături de CVC, în Mehiläinen. Mădălina Neagu (partner) a coordonat echipa care a oferit consultanță juridică în România și Serbia
Women Lawyers | Adela Nuță, Managing Associate BACIU PARTNERS, spune că un loc este modelat de oamenii care îl compun, la fel cum oamenii sunt influențați de spiritul locului. „Iar atunci când această dinamică este construită pe curaj, agilitate și dorința de a atinge excelența, profesia devine mai mult decât o carieră, devine o modalitate de a înțelege, influența și transforma realitatea din jur”
Filip & Company a asistat Amstar Management în vânzarea hotelurilor Duke Romană și Duke Armenească din București. Ioana Roman (partener) a coordonat echipa
Cum lucrează avocații firmei Țuca Zbârcea & Asociații în proiectele de obținere și implementare a ajutoarelor de stat și cum îi pot ajuta pe clienții care solicită asistență | Șansele unui proiect depind de caracteristicile sale intrinseci, de îndeplinirea criteriilor de eligibilitate și de corectitudinea cu care sunt colectate documentele necesare depunerii dosarului. De vorbă cu Raluca Vasilache (Partener) și Andreea Oprișan (Partener) despre pașii care trebuie urmați și aspectele sensibile de care companiile trebuie să țină cont
Women Lawyers | De vorbă cu Angela Porumb (Partener Mușat & Asociații), avocat o carieră de peste 20 de ani în avocatura de business, care a ales această firmă din dorința clară de a evolua: ”Pasul spre Mușat & Asociații a fost definitoriu pentru maturizarea și împlinirea mea ca avocat. Am avut în acest fel avantajul de a intra în dosare complexe, cu rezonanță juridică, cauze ce, dincolo de pregătirea teoretică, au implicat creativitate maximă și obligatoriu efort de echipă”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
Filip & Company a asistat BT Pensii în preluarea fondului BRD Medio, care devine Pensia Mea Plus. Vânzătorii au lucrat cu avocații PNSA
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...