ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”

16 Decembrie 2024   |   R. T.

Această adiție vine după ce, în vara acestui an, Băiculescu & Asociații şi-a consolidat practica de Contencios Administrativ și Fiscal prin cooptarea unui profesionist de top: Horațiu Pătrașcu, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Contencios Administrativ și Fiscal.

 
 
După un an cu rezultate remarcabile, firma de avocatură Băiculescu & Asociații și-a extins echipa prin cooptarea altor doi profesioniști ai Dreptului. Din luna decembrie, Mihai Adrian Popa și Andreea Mihaela Mitroi, avocați în cadrul Baroului București, s-au alăturat firmei pe poziția de senior associate. Noii membri ai echipei aduc o bogată experiență, tinerețe, dinamism, dar și angajamentul de a obține cele mai bune rezultate posibile pentru clienții firmei.  Această adiție vine după ce, în vara acestui an, Băiculescu & Asociații şi-a consolidat practica de Contencios Administrativ și Fiscal prin cooptarea unui profesionist de top: Horațiu Pătrașcu, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție, care s-a alăturat firmei pe poziția de Counsel, aducând o contribuție semnificativă la dezvoltarea și consolidarea practicii de Contencios Administrativ și Fiscal.


Mihai Adrian Popa a devenit parte a echipei de Drept penal, a cărei activitate pune un accent deosebit pe dreptul penal al afacerilor, după ce a lucrat o perioadă îndelungată la una dintre cele mai mari firme de avocatură din România, unde și-a construit o carieră de succes. Specializat în Drept penal, el a gestionat de-a lungul timpului cazuri complexe care implică infracțiuni grave precum evaziune fiscală, spălare de bani, fraudă sau deturnare de fonduri. În plus, a acordat asistență juridică într-o varietate de dispute legate de răspunderea civilă contractuală și delictuală, protecția consumatorilor și proceduri de executare, fiind implicat și în proiecte de consultanță.

Mihai a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Nicolae Titulescu în anul 2021 și este membru al Baroului București din același an. El vorbește fluent limbile engleză și franceză și are un atestat eliberat de Institutul Francez.

Să fac parte din echipa Băiculescu și Asociații reprezintă o oportunitate de a-mi dezvolta atât abilitățile profesionale, cât și pe cele personale. Sunt încântat să lucrez într-un mediu creativ, orientat pe de o parte pe dezvoltarea avocatului, iar pe de altă parte pe găsirea celor mai bune soluții pentru client”, a declarat Mihai Adrian Popa.




Andreea Mihaela Mitroi s-a alăturat practicii de soluționare a Litigiilor din cadrul Băiculescu și Asociații după ce a acumulat o experiență profesională relevantă în alte două firme de avocatură de tip boutique, unde și-a dezvoltat expertiza în drept comercial și consultanță, precum și în dreptul asigurărilor, în special în chestiuni legate de incidente auto. Ea este un avocat capabil să redacteze documente complexe de orice tip, să consilieze clienții cu privire la aspectele sofisticate care îi sunt aduse la cunoștință și să îi reprezinte cu succes în fața instanțelor de judecată și a diferitelor instituții publice sau private.

Andreea a absolvit cu note mari cea mai prestigioasă facultate de drept din România, Facultatea de Drept din cadrul Universității din București, iar rezultatele sale academice solide se reflectă în mod clar în activitatea sa profesională.

În cadrul Băiculescu și Asociații, accentul pe calitatea înaltă a serviciilor reprezintă atât o oportunitate, cât și o provocare pentru mine. Fiind ghidați de principiul High Quality Services, am posibilitatea de a-mi rafina continuu abilitățile profesionale și personale”, a adăugat Andreea Mitroi.

Cooptarea celor doi avocați reprezintă un pas important în implementarea strategiei firmei de consolidare a unei echipe tinere, dinamice, pasionate de drept și în același timp inovatoare, care să poată înțelege provocările actuale și să se adapteze modificărilor și transformărilor continue. Extinderea strategică reflectă, în egală măsură, și determinarea societății Băiculescu și Asociații de a oferi servicii juridice complete clienților săi, rămânând în prima linie a progreselor din domeniu.

Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”, a subliniat Vasile Băiculescu, coordonatorul firmei de avocatură.

Politica organizațională adoptată de Băiculescu și Asociații mizează pe valorificarea optimă a competențelor fiecărui membru din echipă, prin urmare avocații firmei au fost încurajați să se concentreze pe domeniul de practică în care se simt cel mai pregătiți. Astfel, s-au format două echipe specializate: una dedicată litigiilor civile și administrative, iar cealaltă axată pe litigiile penal-comerciale și infracțiunile economice (cunoscutele infracțiuni „white-collar”).
Abordarea de acest tip, implicarea profesioniștilor și rezultatele obținute în fiecare dintre dosarele încredințate au făcut ca departamentul de Dispute Resolution din cadrul societății să experimenteze o expansiune rapidă și semnificativă, acumulând într-un timp scurt un număr mare de proiecte complexe, care reprezintă aproximativ 70% din activitatea totală a firmei.
Portofoliul de proiecte deținut de Băiculescu și Asociații este diversificat, fiind bazat în principal pe litigii comerciale, arbitraje internaționale și, nu în ultimul rând, litigii în domeniul piețelor de capital, un sector insuficient explorat, dar plin de provocări juridice, în care avocații din echipă reprezintă societăți de renume.

                                                 Citește și

→   Băiculescu și Asociații obține o soluție de clasare într-un dosar complex de evaziune fiscală, spălare de bani și grup infracțional organizat. Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Rezultatul reflectă nu doar respectarea principiilor fundamentale ale dreptului, ci și angajamentul nostru de a proteja interesele clienților într-un mod ferm și etic”





O
piniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în departamentele juridice ale unor companii importante, pe platforma www.in-houselegal.ro. Urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității In-houseLegal și propune subiecte.



 
Proces continuu de extindere și dezvoltare a ariilor de practică

Băiculescu & Asociații este într-un proces continuu de extindere și dezvoltare a ariilor de practică. Reamintim că, la jumătatea acestui an, firma l-a cooptat pe Horațiu Pătrașcu, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Contencios Administrativ și Fiscal, după ce, anul trecut, firma a anunțat consolidarea activității prin crearea unei practici distincte de Litigii & Arbitraj. Liviu Bosoancă, avocat cu o bogată experiență în domeniul litigiilor și arbitrajelor complexe, s-a alăturat echipei în calitate de Of counsel, iar din această poziție coordonează departamentul care gestionează dosarele din aceste arii de practică.


Adiția a venit după un an foarte activ, în care creșterea numărului de proiecte al societății a determinat extinderea teritorială și mărirea echipei de avocați. Reamintim că, la finele anului 2022, Băiculescu & Asociații şi-a extins prezenţa teritorială prin deschiderea unui birou în municipiul Cluj-Napoca, în parteneriat cu Vlasin & Asociații, societate de avocatură de tip „Boutique Law Firm”, care oferă servicii juridice de nișă.

Specializată în dreptul penal care vizează în principal infracțiuni economice și de corupție, Băiculescu & Asociații are sediul central în București și este angrenată în mai multe proiecte complexe și spectuloase, majoritatea fiind dosare în cadrul cărora se presupune că ar fi fost săvârșite infracțiuni de evaziune fiscală sau infracțiuni de corupție. În portofoliul de clienți al casei de avocați sunt firme recunoscute în plan local sau internațional și oameni de afaceri cu nume de rezonanță.

Vasile Băiculescu, coordonatorul firmei, avocat cu experiență de peste 10 ani dobândită în societăți de avocați prestigioase și prin colaborări cu profesioniști din linia întâi a avocaturii, are în plan să transforme casa de avocați, în următorii ani, într-un jucător important în zona avocaturii de Drept penal-comercial.

Avocații firmei Băiculescu & Asociații cred în importanța unei direcții clare și a unui plan strategic de creștere, dar în același timp sunt deschiși la oportunități, acestea fiind analizate în contextul viziunii și obiectivelor strategice. Echilibrul între control și adaptabilitate permite firmei să crească sustenabil și să rămână fidelă angajamentului său față de serviciile de înaltă calitate, a declarat coordonatorul firmei de avocați, într-un interviu pe teme de management si strategie acordat BizLawyer.

                                            Citește și
→   Managing Partner | Din vorbă în vorbă cu Vasile Băiculescu, unul dintre avocații noii generații și coordonator al firmei Băiculescu & Asociații, despre managementul unei firme de avocatură, strategii de creștere și performanță: ”Planul strategic trebuie să fie aliniat cu valorile și viziunea echipei, astfel încât strategia de dezvoltare să pornească din interiorul firmei și să fie susținută de expertiza externă. De-a lungul timpului, am colaborat frecvent cu experți din diverse domenii pentru a ne asigura că adoptăm cele mai bune practici”

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 9 / 1884
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Refinitiv Legal Advisers - Full Year 2024 | La nivel global, piața fuziunilor și achizițiilor a crescut cu 10% anul trecut, iar pe continentul European avansul a fost de 22%. CMS, în Top 10 consultanți juridici care au asistat cele mai multe tranzacții de M&A la nivel global, Clifford Chance se remarcă pe ”bătrânul continent”, iar Schoenher în Estul Europei, regiune în care Filip & Company a intrat în Top 25
Filip & Company a asistat PayPoint Services în contractarea unui credit sindicalizat de la UniCredit Bank și BERD | Alexandru Bîrsan (partener) şi Camelia Ianțuc (senior associate) au coordonat echipa de proiect
Iablonschi & Asociații se alătură rețelei Marcalliance, care își consolidează astfel rețeaua globală și prezența în Europa de Est | Dorothée De Bernis (Președinte Marcalliance): ”Ne bazăm în România pe o echipă juridică de încredere”
Hațegan Attorneys, firmă de avocatură de tip butique cu sediul la Timișoara, își consolidează practica de Banking & Finance prin cooptarea unui profesionist cu experiență în corporate banking pe poziția de counsel
Arbitrajul ICSID cerut de 15 firme și 28 de persoane fizice din 7 țări, care care cer compensații pentru tratamentul aplicat de autoritățile române, a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce Tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la cca. 213 milioane USD. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
Filip & Company asistă Credit Europe Bank România în fuziunea transfrontalieră cu Credit Europe Bank NV | Partenerele Alexandra Manciulea și Eliza Baias au coordonat echipa. Modificarea semnificativă a cadrului legislativ pe parcursul pregătirii acestei fuziuni a adăugat complexitate proiectului, spun avocații
Primele mișcări pe piața muncii din avocatură | Băncilă Diaconu & Asociații recrutează un partener de la Stratulat Albulescu și un fost Head of Legal din sectorul bancar se alătură firmei Rizoiu & Asociații
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...