![ZRP](/banners/zrvp_bigad03.gif)
Soluție de clasare într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de aproximativ 400.000 €, obținută de Băiculescu & Asociații. Avocații au demonstrat că produsele achiziționate și revândute de client au fost reale și s-au livrat conform prevederilor contractuale
09 Ianuarie 2024
Maria TheodoruOrganele de urmărire penală au ajuns la concluzia că suspectul nu poate fi acuzat de rea credință în condițiile în care a fost stabilit în mod cert faptul că bunurile au existat în materialitatea lor și nu s-a putut stabili cu exactitate că identitatea furnizorilor ar fi alta.
![]() |
Băiculescu & Asociații, firmă specializată în dreptul penal care vizează în principal infracțiuni economice și de corupție, a obținut recent o soluție de clasare într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ 400.000 euro, în care au fost cercetate 8 societăți comerciale din România și UE.
Dosarul s-a aflat în atenția organelor de cercetare penală timp de peste 7 ani, perioadă în care echipa de avocați coordonată de Vasile Băiculescu (Managing Partner) și Alexandru Constantinescu (Managing Associate) a susținut și a făcut toate demersurile pentru a demonstra că produsele achiziționate și revândute de clientul asistat au existat și au fost livrate, chiar dacă exista suspiciunea că sursa de proveniență a acestora ar fi fost diferită față de cea indicată în conținutul facturilor fiscale.
Dosarul s-a aflat în atenția organelor de cercetare penală timp de peste 7 ani, perioadă în care echipa de avocați coordonată de Vasile Băiculescu (Managing Partner) și Alexandru Constantinescu (Managing Associate) a susținut și a făcut toate demersurile pentru a demonstra că produsele achiziționate și revândute de clientul asistat au existat și au fost livrate, chiar dacă exista suspiciunea că sursa de proveniență a acestora ar fi fost diferită față de cea indicată în conținutul facturilor fiscale.
În final, anchetatorii au îmbrățișat opinia susținută de avocați, potrivit careia în cauză nu au existat probe certe care să stabilească fără echivoc că operațiunile economice ar fi fost fictive. De menționat este și faptul că verificările în amonte efectuate cu privire la comportamentul fiscal al furnizorilor și faptul că aceștia au declarat livrări de bunuri către firma în cauză, nu au fost suficiente pentru a determina caracterul fictiv al relațiilor comerciale.
„Rezultatul pozitiv al acestui dosar subliniază angajamentul nostru față de respectarea principiilor legale și demonstrarea transparenței în exercitarea dreptului la apărare. Echipa Băiculescu și Asociații rămâne dedicată furnizării de servicii juridice de înaltă calitate”, a declarat pentru BizLawyer Vasile Baiculescu.
Organele de urmărire penală au ajuns la concluzia că suspectul nu poate fi acuzat de rea credință în condițiile în care a fost stabilit în mod cert faptul că bunurile au existat în materialitatea lor și nu s-a putut stabili cu exactitate că identitatea furnizorilor ar fi alta.
„Pe parcursul celor peste 7 ani de durată a dosarului, echipa noastră a gestionat cu profesionalism și tenacitate toate aspectele delicate ale anchetei. Misiunea noastră a fost de a demonstra cu certitudine că produsele achiziționate și revândute de către clientul nostru au fost reale și au fost livrate conform prevederilor contractuale”, a adăugat Alexandru Constantinescu.
Specializată în dreptul penal care vizează în principal infracțiuni economice și de corupție, Băiculescu & Asociații are sediul central în București și este angrenată în mai multe proiecte complexe și spectuloase, majoritatea fiind dosare în cadrul cărora se presupune că ar fi fost săvârșite infracțiuni de evaziune fiscală sau infracțiuni de corupție. În portofoliul de clienți al casei de avocați sunt firme recunoscute în plan local sau internațional și oameni de afaceri cu nume de rezonanță.
Vasile Băiculescu, coordonatorul firmei, avocat cu experiență de peste 10 ani dobândită în societăți de avocați prestigioase și prin colaborări cu profesioniști din linia întâi a avocaturii, are în plan să transforme casa de avocați, în următorii ani, într-un jucător important în zona avocaturii de Drept penal-comercial. ”Noi credem cu tărie în calitatea serviciilor pe care le furnizăm și ne propunem să fim un competitor serios în acest domeniu de nișă. Avem clienți reprezentativi în practica de penal-comercial și dorim să le oferim în continuare servicii avocațiale de o înaltă calitate”, a declarat Vasile Băiculescu publicației noastre.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 305 / 1907 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |
![](/banners/musatad01.gif)
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Practica de protecție a datelor este o componentă strategică a firmei Wolf Theiss, existând o cerere crescătoare în acest domeniu. Viitorul acestei arii este unul promițător, având în vedere majorarea volumului de date prelucrate și evoluțiile tehnologice rapide, spun avocații | Flavius Florea - Counsel: „Un aspect cheie este legat de avansul tehnologic, cum ar fi utilizarea tot mai frecventă a inteligenței artificiale și provocările aferente respectării principiilor GDPR”
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2025 | Baciu Partners, Răzvan Dincă & Asociaţii și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru TZA, Mușat, Schoenherr, ZRVP și NNDKP. Cum arată elita profesioniștilor din domeniu și ce spun clienții despre aceștia
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...