ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Soluție de clasare într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de aproximativ 400.000 €, obținută de Băiculescu & Asociații. Avocații au demonstrat că produsele achiziționate și revândute de client au fost reale și s-au livrat conform prevederilor contractuale

09 Ianuarie 2024   |   Maria Theodoru

Organele de urmărire penală au ajuns la concluzia că suspectul nu poate fi acuzat de rea credință în condițiile în care a fost stabilit în mod cert faptul că bunurile au existat în materialitatea lor și nu s-a putut stabili cu exactitate că identitatea furnizorilor ar fi alta.

 
 
Băiculescu & Asociații, firmă specializată în dreptul penal care vizează în principal infracțiuni economice și de corupție, a obținut recent o soluție de clasare într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ 400.000 euro, în care au fost cercetate 8 societăți comerciale din România și UE.

Dosarul s-a aflat în atenția organelor de cercetare penală timp de peste 7 ani, perioadă în care echipa de avocați coordonată de Vasile Băiculescu (Managing Partner) și Alexandru Constantinescu (Managing Associate) a susținut și a făcut toate demersurile pentru a demonstra că produsele achiziționate și revândute de clientul asistat au existat și au fost livrate, chiar dacă exista suspiciunea că sursa de proveniență a acestora ar fi fost diferită față de cea indicată în conținutul facturilor fiscale.


În final, anchetatorii au îmbrățișat opinia susținută de avocați, potrivit careia în cauză nu au existat probe certe care să stabilească fără echivoc că operațiunile economice ar fi fost fictive. De menționat este și faptul că verificările în amonte efectuate cu privire la comportamentul fiscal al furnizorilor și faptul că aceștia au declarat livrări de bunuri către firma în cauză, nu au fost suficiente pentru a determina caracterul fictiv al relațiilor comerciale.

„Rezultatul pozitiv al acestui dosar subliniază angajamentul nostru față de respectarea principiilor legale și demonstrarea transparenței în exercitarea dreptului la apărare. Echipa Băiculescu și Asociații rămâne dedicată furnizării de servicii juridice de înaltă calitate”, a declarat pentru BizLawyer Vasile Baiculescu.

Organele de urmărire penală au ajuns la concluzia că suspectul nu poate fi acuzat de rea credință în condițiile în care a fost stabilit în mod cert faptul că bunurile au existat în materialitatea lor și nu s-a putut stabili cu exactitate că identitatea furnizorilor ar fi alta.

„Pe parcursul celor peste 7 ani de durată a dosarului, echipa noastră a gestionat cu profesionalism și tenacitate toate aspectele delicate ale anchetei. Misiunea noastră a fost de a demonstra cu certitudine că produsele achiziționate și revândute de către clientul nostru au fost reale și au fost livrate conform prevederilor contractuale”, a adăugat Alexandru Constantinescu.

Specializată în dreptul penal care vizează în principal infracțiuni economice și de corupție, Băiculescu & Asociații are sediul central în București și este angrenată în mai multe proiecte complexe și spectuloase, majoritatea fiind dosare în cadrul cărora se presupune că ar fi fost săvârșite infracțiuni de evaziune fiscală sau infracțiuni de corupție. În portofoliul de clienți al casei de avocați sunt firme recunoscute în plan local sau internațional și oameni de afaceri cu nume de rezonanță.

Vasile Băiculescu, coordonatorul firmei, avocat cu experiență de peste 10 ani dobândită în societăți de avocați prestigioase și prin colaborări cu profesioniști din linia întâi a avocaturii, are în plan să transforme casa de avocați, în următorii ani, într-un jucător important în zona avocaturii de Drept penal-comercial. ”Noi credem cu tărie în calitatea serviciilor pe care le furnizăm și ne propunem să fim un competitor serios în acest domeniu de nișă. Avem clienți reprezentativi în practica de penal-comercial și dorim să le oferim în continuare servicii avocațiale de o înaltă calitate”, a declarat Vasile Băiculescu publicației noastre.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 164 / 1767
   

  Ascunde Reclama
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
  SCA Bondoc si Asociații anunță cu mare tristețe trecerea în neființă a colegului și prietenului avocat Horațiu Dumitru
  CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
  Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
  Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
  Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
  Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
  Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
  Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
  RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
  RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
  Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...