
Mihai Mareș, coordonator Mareș Danilescu Mareș, a devenit membru al Academiei Internaționale a Litigatorilor specializați în Infracțiuni Financiare. Colaborare cu profesioniști de top în materie de litigii
22 Martie 2019
Andrei DelcetPentru a deveni membru, un profesionist trebuie să fi fost angrenat în litigii din sfera infracționalității economico-financiare timp de cel puțin 20 de ani.
![]() |
Mihai Mares, Managing Partner Mares/Danilescu/Mares |
Penalistul Mihai Mareș, coordonator al firmei Mareș/Danilescu/Mareș (M/D/M), a fost cooptat membru al prestigioasei Academii Internaționale a Litigatorilor specializați în Infracțiuni Financiare (The International Academy of Financial Crime Litigators), din care mai fac parte profesori de Drept și parteneri ai unor firme precum Lalive (Elveția), Cravath, Swaine & Moore LLP (SUA), Hengeler Mueller (Germania) sau Debevoise & Plimpton (Franta).
Din România, singura firmă afiliată este Mareș/Danilescu/Mareș, prin coordonatorul său.
”Am fost invitat să fac parte din această organizație a profesioniștilor implicați în dosare de criminalitate economico-financiară. Am constatat că avem valori comune și apartenența ne va da acces la cercetări, experiențe, soluții și cele mai bune practici în materie de litigii”, a declarat pentru BizLawyer Mihai Mareș, Managing Partner Mareș/Danilescu/Mareș.
Din România, singura firmă afiliată este Mareș/Danilescu/Mareș, prin coordonatorul său.
”Am fost invitat să fac parte din această organizație a profesioniștilor implicați în dosare de criminalitate economico-financiară. Am constatat că avem valori comune și apartenența ne va da acces la cercetări, experiențe, soluții și cele mai bune practici în materie de litigii”, a declarat pentru BizLawyer Mihai Mareș, Managing Partner Mareș/Danilescu/Mareș.
Pentru a deveni membru, un profesionist trebuie să fi fost angrenat în litigii din sfera infracționalității economico-financiare timp de cel puțin 20 de ani.
Academia este o colaborare între profesioniștii în materie de litigii și Basel Institute on Governance, un centru independent de competențe, non-profit, care cooperează în întreaga lume cu sectorul public și privat pentru combaterea corupției și a altor infracțiuni financiare. Institutul este asociat al Universității din Basel.
”Putem contribui la acest efort comun și ne propunem să punem la dispoziția partenerilor din Academie competențele proprii în domeniul combaterii criminalității financiare. Și noi vom avea de învățat de la colegii noștri, va fi un câștig de ambele părți”, a dăugat Mihai Mareș.
Academia Internațională a Litigatorilor specializați în Infracțiuni Financiare este formată din cadre universitare și profesioniști în materie de litigii, care urmăresc în mod energic interesul clienților și aspiră la cele mai înalte standarde etice în acțiunile penale și civile, în cazurile de crimă economică. Calitatea de membru este oferită numai prin invitație, după o cercetare atentă, persoanelor cu o bogată experiență în litigii legate de infracțiuni economice. Membrii sunt profesori sau avocați.
Expertiză forte în practica de penal-comercial
Mihai Mareş deţine o vastă experienţă în dosare penal - economice. Practica sa se concentrează în cea mai mare parte pe reprezentarea directorilor executivi, antreprenorilor, marilor grupuri industriale, instituţiilor financiare şi marilor companii internaţionale şi locale într-o gamă largă de domenii care implică contabilitatea, fraudele financiare şi fiscale, luarea de mită sau încălcări ale normelor de concurenţă şi de mediu.
Mareș / Danilescu / Mareș are una dintre cele mai performante practici de penal-comercial de pe piața locală. Firma de avocați a primit mai multe dovezi de recunoaștere la nivel regional a expertizei pe care a construit-o în sfera dreptului penal al afacerilor. Ghidul juridic internațional The European Legal 500 a marcat creșterea competențelor firmei în domeniul “white-collar crime”, poziționandu-l pe Mihai Mareș (Managing Partner) în categoria “Leading”, alături de cei mai buni avocați litigatori de pe piața locală a serviciilor juridice.
Firma Mareș / Danilescu / Mareș s-a asociat în 2016 cu cabinetul de avocatură coordonat de Dan Lupașcu, noua structură specializată în drept penal ocupandu-se, printre altele, de marile dosare de corupţie şi infracţionalitate economică, financiară şi administrativă.
Casa de avocatură a devenit în 2017 membru al ROXIN Alliance, rețea de talie globală specializata în „white collar crime law“.
Portofoliul de clienți ai firmei Mareș / Danilescu / Mareș include organe de conducere ale unor societăți naționale și internaționale, antreprenori, mari complexe industriale, instituții financiare, oferind servicii juridice într-o gamă largă de cauze, având în special ca obiect diverse tipuri de fraudă financiar-contabilă și fiscală, spălare de bani, infracțiuni de corupție, încălcări ale legislației din domeniul concurenței și mediului ș.a.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 1890 / 1978 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
NNDKP a asistat MedLife cu privire la majorarea limitei unui credit sindicalizat cu 50 milioane EUR. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Schoenherr a asistat Verbund cu privire la achiziția unui proiect eolian de 272 MW de la Monsson. Echipa a fost coordonată de Monica Cojocaru (partner)
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari (București)
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...