ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen anunță formalizarea Centrului de Excelență în Litigii Fiscale (NNDKP CELF)

10 Aprilie 2019   |   T. S.

NNDKP CELF va oferi servicii integrate clienților firmei încă din stadiul incipient al unei dispute fiscale până la faza de litigiu în fața instanțelor române, combinând experiența, abilitățile tehnice și perspectiva consultanților fiscali și a avocaților specializați în litigii fiscale.

De la stanga la dreapta: sus - Emil Bivolaru, Daniela Gramaticescu si Marius Ezer, Parteneri ai practicii de Solutionarea Disputelor; jos - Marius Ionescu, Alina Timofti, Parteneri ai diviziei de Consultantă Fiscală si Adrian Luca, Partener Coordonator al Transfer Pricing Services SRL

 
 
Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen anunță formalizarea „Centrului de Excelență în Litigii Fiscale” (NNDKP CELF), o inițiativă marca NNDKP generată de colaborarea intensă, profesională și științifică, de peste 10 ani, între echipele de litigii și consultanță fiscală ale firmei.

Experiența acumulată de-a lungul timpului prin asistarea clienților în soluționarea a peste 300 de dispute fiscale a condus, în mod natural, la consolidarea aptitudinilor profesionale și maturizarea colaborării dintre avocații și consultanții fiscali NNDKP, și la transformarea unui concept într-un „Centru de Excelență” de sine stătător.

NNDKP CELF va oferi servicii integrate clienților firmei încă din stadiul incipient al unei dispute fiscale până la faza de litigiu în fața instanțelor române, combinând experiența, abilitățile tehnice și perspectiva consultanților fiscali și a avocaților specializați în litigii fiscale. Activitatea CELF este organizată în așa fel încât clienții să beneficieze din prima clipă de servicii profesionale complete atât din perspectivă tehnică, cât și din perspectiva nedorită a unui potențial litigiu fiscal, abordare posibilă doar prin implicarea ab initio a unei echipe mixte de profesionisti în fiecare proiect în parte.


In era BEPS1, a directivelor europene anti-abuz în materie fiscală, a măsurilor tot mai radicale ale autorităților fiscale atât la nivel mondial cât și în România, este evident că ne aflăm într-o schimbare de paradigmă în ceea ce privește relația contribuabil-autoritate fiscală. Din acest punct de vedere, contribuabilul român trebuie să se adapteze noilor condiții, uneori din mers. Prin NNDKP CELF oferim clienților noștri o abordare integrată și unitară pe tot parcursul unei dispute fiscale, fie că vorbim despre inspecții fiscale, controale antifraudă sau de potențiale ramificații în zona penală”, a menționat Marius Ionescu, Partener Coordonator al NNDKP Consultanță Fiscală.

Totodată, NNDKP CELF își dorește să fie un forum de discuții formal între profesioniștii NNDKP și clienți care va coagula idei ce vor fi propuse în spațiul public cu privire la îmbunătățirea procedurilor și legislației administrative și judiciare în domeniul disputelor fiscale. Unul dintre primele produse ce urmează a fi promovate de NNDKP CELF este un studiu comparativ al celor mai bune practici implementate în țările dezvoltate în domeniul disputelor fiscale. Acest studiu este în prezent derulat cu sprijinul avocaților și consultanților din alianțele internaționale în care NNDKP reprezintă România.

Prin NNDKP CELF ne propunem să acționăm inclusiv ca un think-tank, bazându-ne atât pe experiența tehnico-practică a membrilor CELF, cât și cea a clienților noștri. Împreună avem în vedere propunerea de idei de îmbunătățire a relației contribuabil-autoritate fiscală, creșterea gradului de predictibilitate pentru contribuabilii implicați într-o dispută fiscală, măsuri de mediere pentru reducerea numărului disputelor fiscale, noi soluții pentru preîntâmpinarea unui litigiu fiscal lung și anevoios și, firește, în caz de nevoie, construirea pas cu pas a apărărilor pentru câștigarea disputelor fiscale”, precizează Emil Bivolaru, Partener în cadrul departamentului de Soluționare a Disputelor al NNDKP.

Echipa NNDKP CELF este alcătuită în prezent din 15 membri care au o experiență substanțială și diversă în dispute fiscale și va fi coordonată de avocații litigatori Emil Bivolaru, Daniela Gramaticescu și Marius Ezer, Parteneri ai practicii de Soluționarea Disputelor, împreună cu consultanții fiscali Marius Ionescu și Alina Timofti, Parteneri ai diviziei de Consultanță Fiscală. Centrului i se alătură Adrian Luca, Partener Coordonator al Transfer Pricing Services SRL (TPS) cu care NNDKP are încheiată o alianță strategică din anul 2016.

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen este promotor al avocaturii de afaceri în România şi în prezent are, împreună cu diviziile specializate de taxe şi proprietate intelectuală, o echipă formată din peste 150 de avocaţi, consultanţi fiscali și consilieri în proprietate intelectuală. Cu birouri la Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara și Braşov, NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. Firma reprezintă România în unele dintre cele mai importante asociaţii profesionale la nivel internaţional – Lex Mundi, World Services Group – şi este membru fondator al South East Europe Legal Group (SEE Legal). NNDKP este clasată în mod constant pe primele poziții în toate ariile de practică de către Chambers & Partners, Legal500 și IFLR1000.



1. BEPS este acronimul conceptului Base erosion and profit shifting care se referă la măsurile privind combaterea erodării bazei de impozitare și transferul profiturilor
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1658 / 1769
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Titlurile știintifice sunt irevocabile, indiferent de forma în care au intrat în circuitul civil | Decizie de referință a ICCJ, obținută de avocații ZRVP. Alexandru Iorgulescu (partener) și Alina Munteanu (senior associate), în prim plan
Cariere în Drept | Cum a perceput Vasile Țurcan, român din Basarabia, învățământul juridic românesc pe care l-a absolvit cu 9,85 și care au fost primele impresii după: ”Raportat la obligativitatea celor doi ani de stagiu, găsirea unui coordonator este o activitate extrem de anevoioasă, dacă ai niște așteptări minime de la această colaborare: să fii plătit măcar cu minimul pe economie conform Statutului profesiei, să ai o minimă libertate și acces la clienți proprii sau să beneficiezi de o îndrumare efectivă, nu doar expusă în contract”
Kinstellar asistă Globalworth în vânzarea unui portofoliu cu o valoare de cca. 110 mil. € către WDP, într-una dintre cele mai mari tranzacții de logistică ale anului. Victor Constantinescu, Managing Partner: ”Tranzacția a avut propriile provocări, dar prin muncă temeinică și cu ajutorul echipelor noastre extraordinare s-a încheiat cu succes” | Ce firme de avocați au mai lucrat în proiect
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2024” | ZRVP, NNDKP și Răzvan Dincă & Asociaţii au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Departamentul de Dispute Resolution contribuie cu peste 80% la cifra de afaceri a firmei Șerban & Asociații și este de așteptat ca veniturile să crească anul acesta. Casa de avocați este în discuții pentru preluarea unor mandate de arbitraj internațional | Radu Șerban (Partener): ”Volumul de muncă a fost unul intens, atât pe latura de penal a departamentului, cât și pe cea de civil, iar gradul de sofisticare este unul foarte ridicat”
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...