ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

SIMION & BACIU, reconfirmată ca o firmă-reper în domeniul Proprietății Intelectuale și TMT în ediția 2023 a Chambers and Partners Europe

27 Martie 2023   |   BizLawyer

Firma este remarcată pentru “practica sa de propietate intelectuală cu o experiență extinsă și echilibrată”. De asemenea, SIMION & BACIU se remarcă pentru asistența juridică oferită “cliențior din sectoarele Telecom, Media și Telecomunicații și Gaming” și pentru experiența sa “în aspecte referitoare le legislația privind protecția datelor”.

 
 
SIMION & BACIU este din nou apreciată pentru activitatea sa în domeniul Proprietății Intelectuale și Telecom Media și Tehnologie (TMT) în România de către Chambers and Partners, în ediția europeană pentru anul 2023 a prestigioasei publicații britanice.

Firma este remarcată pentru “practica sa de propietate intelectuală cu o experiență extinsă și echilibrată”. De asemenea, SIMION & BACIU se remarcă pentru asistența juridică oferită “cliențior din sectoarele Telecom, Media și Telecomunicații și Gaming” și pentru experiența sa “în aspecte referitoare le  legislația privind protecția datelor”.

Fondată în 2019, SIMION & BACIU și-a consolidat rapid prezența în clasamentele internaționale de renume ca una dintre firmele de referință pentru piața românească de servicii de proprietate intelectuală, telecom, media și tehnologie. Ediția 2023 a cercetării vaste pe care o derulează Chambers and Partners este a doua consecutivă în care firma este inclusă în clasamente, pe palierul al 3-lea. Firma este admirată pentru performanța specialiștilor săi care sunt caracterizați ca având ”o reacție rapidă” și oferind “un serviciu excelent". 

În plus, Ana-Maria Baciu și Andreea Bende se bucură de o recunoaștere remarcabilă în cadrul clasamentelor individuale.

Ana-Maria Baciu, Managing Partner, este recunoscută ca un profesionist de top și inclusă în Band 1. Ea a fost în mod continuu inclusă în rezultatele acestei cercetări în ultimele 12 ediții ale ghidului. În ediția 2023 a ghidului este apreciată ca “unul dintre cei mai admirați experți în propietate intelectuală din această piață”, care oferă asistență juridică practică" și "nu este doar foarte experimentată, dar este și foarte isteață și receptive", conform editorialului Chambers and Partners Europe care reflect feedback-ul oferit de observatori independenți.

Andreea Bende, Partner, este recunoscută ca un profesioninst Up-and-Coming, fiind inclusă în clasament pentru al doilea an consecutiv. Datorită intereacțiunii loc cu Andreea, surse din piață o consideră ca fiind un specialist ”excelent”, care cunoaște mediul economic și elementele esențiale ale unui business", conform mențiunilor din editorialul Chambers and Partners.

Chambers and Partners este o companie independentă de top care derulează cercetări ale domeniului serviciilor profesionale juridice care acoperă peste 200 de jurisdicții. Realizează clasamente detaliate și informații despre cei mai importanți avocați și firme de avocatură din lume. Ediția sa europeană evaluează profesioniști și sociețăti care se remarcă într-o serie de domenii juridice, activi în Europa și oferă informații ce pot sprijini deciziile celor interesați de actorii din domeniul juridic.

Mai multe detalii despre metodologia utilizată de Chambers and Partners precum și rezultatele detaliate ale analizei pentru anul 2023 în Europa sunt disponibile aici.


O firmă de avocatură cu o manieră de lucru și standarde de calitate reconfirmate independent,
SIMION & BACIU a devenit rapid un reper pe piața serviciilor de avocatură de business cu un puternic caracter de reglementare din România.

Echipa de peste 25 de profesioniști propune un model de relaționare personalizat în raport cu clienții și partenerii de afaceri. Firma își desfășoară activitatea într-o structură matricială consultanță – litigii, în arii principale de practică precum Proprietate Intelectuală, Protecția Consumatorilor & Publicitate, Reglementare în domeniul jocurilor de noroc, Tehnologie & Media, Protecția Datelor cu Caracter Personal, Dreptul Societăților, Fuziuni & Achiziții, Reglementare în domeniul farmaceutic/medical și Soluționarea Disputelor.

SIMION & BACIU și membri ai echipei sale sunt activi în organizații profesionale terțe precum IMGL (International Masters of Gaming Law),  INTA (International Trademark Association), AmCham (American Chamber of Commerce in Romania) sau Confederația Patronală Concordia, fiind astfel permanent conectați la evoluția și noutățile mediului de afaceri și juridic românesc și internațional.

Membri ai echipei sunt apreciați independent la nivel mondial de ghiduri de specialitate precum Chambers and Partners, Legal 500, Managing IP, Who’sWhoLegal și WTR 1000 – toate evaluări realizate și pe baza reacțiilor colectate din partea clienților firmei.

Reputația ne este reconfirmată de distincții internaționale și naționale, inclusiv

 • Premiul Firma de Avocatură a Anului în România, acordat de Managing IP (2021 și 2022), cea mai apreciată distincție internațională în domeniul proprietății intelectuale
 • Recunoașterea ca Firmă de Top de prestigiosul ghid Legal500, începând cu anul 2019, încă de la înființarea firmei
 • Premiul Firma Anului în Domeniul Mărcilor, la gata Global IP Awards (2022)
 • Recunoașterea ca Firmă de Top de către IP STARS (2020, 2021 și 2022)
 • Recunoașterea de către Chambers and Partners, unul dintre cele mai apreciate ghiduri internaționale care evaluează activitatea caselor de avocatură din peste 200 de jurisdicții
 • Recunoașterea în categoria GOLD de către WTR 1000, în ambele categorii analizate pentru România: Enforcement & Litigation și Prosecution & Strategy (2023)
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 55 / 247
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Maria Teodora Busuioc, a noua pe listă anul trecut: ”Este o onoare pentru mine să am ocazia să întâlnesc persoanele care se află în miezul vieții juridice din România, care scriu nu numai doctrină, ci și legislație”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
CMS și ACCESS alături de Agir Global în achiziția subsidiarei din România a Sidma Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Elena Andrei și Horea Popescu (M&A)
Clifford Chance Badea asistă BERD și OTP Bank în finanțarea de 93 mil. EUR a unui parc eolian de 102 MW din România. Echipa, coordonată de Daniel Badea (Clifford Chance Bucharest Managing Partner) și Jared Grubb (Partener Finance)
Dispute Resolution | Volumul mandatelor care ridică probleme de drept complicate, acordate firmei Mitel & Asociații, a crescut și anul acesta. Magda Dima, partenerul coordonator al practicii: ”În prezent, gestionăm un număr impresionant de litigii complexe, care au un grad ridicat de sofisticare dat și de nevoia de înțelegere a componentelor tehnice specifice industriei din care provin clienții noștri”
Kinstellar a acordat consultanță companiei Canadian Nuclear Partners cu privire la acordul cadru cu Nuclearelectrica pentru retehnologizarea Unității 1 de la centrala nucleară de la Cernavodă. Partenerul Iustinian Captariu a coordonat echipa de avocați din mai multe arii de practică
Țuca Zbârcea & Asociații obține sesizarea CJUE într-un litigiu de achiziții publice în domeniul tehnologiilor medicale inovatoare
Clifford Chance Badea a asistat MORE în achiziția unui proiect cu o capacitate de 86 MW, prin care intră pe piața de energie regenerabilă din România. Nadia Badea, Partener Clifford Chance, coordonatoarea echipei de proiect: ”România se află pe radarul investitorilor de calibru în energie regenerabilă”
România primește câștig de cauzã în arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments, legat de dosarul falimentului Astra Asigurãri. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
 • BizBanker

 • BizLeader

   in curand...
 • SeeNews

  in curand...