ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Țuca Zbârcea & Asociații, desemnată „Firma de Avocatură a Anului din România” în cadrul IFLR Europe Awards

06 Mai 2021   |   BizLawyer

Țuca Zbârcea & Asociații a fost desemnată „Firma de Avocatură a Anului din România” în considerarea rolului avut într-o serie de tranzacții multijurisdicționale și cu mare impact local, printre care vânzarea activelor CEZ către fondul de investiții australian MIRA.

 
 
Publicația britanică International Financial Law Review – IFLR a anunțat ieri seară, în cadrul unei ceremonii virtuale, câștigătorii trofeelor anuale „IFLR Europe Awards”. Pentru a șasea oară, Țuca Zbârcea & Asociații s-a numărat printre premianți, firmei revenindu-i marele trofeu pentru România.

Țuca Zbârcea & Asociații a fost desemnată „Firma de Avocatură a Anului din România” în considerarea rolului avut într-o serie de tranzacții multijurisdicționale și cu mare impact local, printre care vânzarea activelor CEZ către fondul de investiții australian MIRA.

Această nouă distincție internațională marchează bilanțul a 12 luni în care ne-am propus să rămânem cât mai aproape de clienții noștri, să fim solidari și recunoscători. Le mulțumim pe această cale clienților și colaboratorilor noștri, precum și întregii noastre echipe – acest premiu reprezintă recunoașterea deplină a energiei și determinării, dar și profesionalismului membrilor firmei noastre, într-o perioadă marcată de incertitudini și turbulențe pe fondul pandemiei COVID-19”, a declarat Gabriel Zbârcea, Managing Partner al Țuca Zbârcea & Asociații.

 
Patru firme pe lista scurtă

În acest an, pe lista scurtă a premianților IFLR au fost patru firme: trei firme locale independente - Bondoc & Asociații, Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu (RTPR) și Țuca Zbârcea & Asociații, precum și biroul local al firmei internaționale Clifford Chance.

Anul trecut Clifford Chance Badea a primit premiul Casa de Avocatură a Anului în România pentru inovație în servicii juridice, în cadrul Premiilor IFLR Europa 2020. Premiul pentru România a revenit și în 2020 firmei coordonate de Daniel Badea, după recunoașterea primită în 2014, 2015, 2017 și 2018.

Citește și
→ Premiile IFLR Europa 2020: Clifford Chance Badea este pentru a 5-a oară Casa de Avocatură a Anului în România. Recunoașterea validează inovația în serviciile juridice

În 2019 Țuca Zbârcea & Asociații a fost desemnată cea mai inovatoare firmă de avocatură din România („Most Innovative Law Firm of the Year: Romania”) pentru rolul avut în tranzacția prin care compania franceză Sanofi a vândut divizia de medicamente generice din Europa (Zentiva) pentru 1,9 miliarde de euro către fondul Advent International.

Citește și
→ Țuca Zbârcea & Asociații, desemnată „Firma cea mai inovatoare din România” în cadrul IFLR Europe Awards




De altfel, firma Țuca Zbârcea & Asociații este deținătoarea altor două premii naționale, obținute în cadrul galelor „IFLR Europe Awards” din 2012 și 2016. Tot în 2016 i-a fost atribuit și trofeul „Tranzacția Anului” la nivel european („M&A Deal of the Year”) pentru achiziția activităților de energie și rețele ale Alstom, derulată de General Electric în peste 20 de jurisdicții, inclusiv România. Iar în 2018, International Financial Law Review – IFLR i-a decernat premiul „High Yield Deal of the Year”.

România a fost introdusă pentru prima dată în 2011 pe lista țărilor în care IFLR acordă acest premiu, Muşat & Asociaţii, fiind atunci desemnată de IFLR „Casa de avocatură a anului în România

Zeci de firme de avocatură din Marea Britanie, Germania, Olanda, Franţa, Italia, Spania, Grecia, Ucraina, Turcia, dar şi Rusia sau Statele Unite ale Americii au fost nominalizate la premiile din acest an. Printre acestea se numără: Freshfields Bruckhaus Deringer; Baker and McKenzie; Hogan Lovells, Norton Rose; Skadden Arps; Shearman and Sterling; Cleary Gottlieb Steen & Hamilton, Kirkland & Ellis, Latham & Watkins, Milbank, Paul Hastings, Allen & Overy,  Linklaters, Weil Gotshal & Manges, White & Case etc.

Pe lângă cele 26 de premii naţionale, International Financial Law Review – IFLR a mai acordat trofee si firmelor de avocatură şi echipelor implicate în cele mai importante proiecte ale anului trecut în diferite arii de practică.

Evenimentul „IFLR Europe Awards” este unul de referință în industrie, recunoscând meritele celor mai importante și mai active firme de avocatură din Europa cu expertiză în domeniile financiar-bancar, piețe de capital și fuziuni și achiziții.

International Financial Law Review – IFLR este editorul ghidului IFLR 1000 al celor mai activi consultanți pe piața financiară internațională.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1227 / 1985
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Schoenherr a asistat Hellman & Friedman în legătură cu investiția sa, alături de CVC, în Mehiläinen. Mădălina Neagu (partner) a coordonat echipa care a oferit consultanță juridică în România și Serbia
Exim Banca Românească participă la un credit sindicalizat de 110 mil. € atras de Moov Leasing. Filip & Company a asistat juridic băncile
Women Lawyers | Adela Nuță, Managing Associate BACIU PARTNERS, spune că un loc este modelat de oamenii care îl compun, la fel cum oamenii sunt influențați de spiritul locului. „Iar atunci când această dinamică este construită pe curaj, agilitate și dorința de a atinge excelența, profesia devine mai mult decât o carieră, devine o modalitate de a înțelege, influența și transforma realitatea din jur”
Leroy și Asociații a asistat ENGIE Romania în achiziția unui proiect eolian în județul Constanța. Ce avocați au fost în prima linie
Filip & Company a asistat Amstar Management în vânzarea hotelurilor Duke Romană și Duke Armenească din București. Ioana Roman (partener) a coordonat echipa
Cum lucrează avocații firmei Țuca Zbârcea & Asociații în proiectele de obținere și implementare a ajutoarelor de stat și cum îi pot ajuta pe clienții care solicită asistență | Șansele unui proiect depind de caracteristicile sale intrinseci, de îndeplinirea criteriilor de eligibilitate și de corectitudinea cu care sunt colectate documentele necesare depunerii dosarului. De vorbă cu Raluca Vasilache (Partener) și Andreea Oprișan (Partener) despre pașii care trebuie urmați și aspectele sensibile de care companiile trebuie să țină cont
RTPR, avocații băncilor în finanțarea sindicalizată de 3,1 miliarde lei acordată Electrica. Cosmin Tilea (Partner) și Andreea Nedeloiu (Counsel) au coordonat echipa
Women Lawyers | De vorbă cu Angela Porumb (Partener Mușat & Asociații), avocat o carieră de peste 20 de ani în avocatura de business, care a ales această firmă din dorința clară de a evolua: ”Pasul spre Mușat & Asociații a fost definitoriu pentru maturizarea și împlinirea mea ca avocat. Am avut în acest fel avantajul de a intra în dosare complexe, cu rezonanță juridică, cauze ce, dincolo de pregătirea teoretică, au implicat creativitate maximă și obligatoriu efort de echipă”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...