
Țuca Zbârcea & Asociații, desemnată „Firma de Avocatură a Anului din România” în cadrul IFLR Europe Awards
06 Mai 2021
BizLawyerȚuca Zbârcea & Asociații a fost desemnată „Firma de Avocatură a Anului din România” în considerarea rolului avut într-o serie de tranzacții multijurisdicționale și cu mare impact local, printre care vânzarea activelor CEZ către fondul de investiții australian MIRA.
![]() |
Publicația britanică International Financial Law Review – IFLR a anunțat ieri seară, în cadrul unei ceremonii virtuale, câștigătorii trofeelor anuale „IFLR Europe Awards”. Pentru a șasea oară, Țuca Zbârcea & Asociații s-a numărat printre premianți, firmei revenindu-i marele trofeu pentru România.
Țuca Zbârcea & Asociații a fost desemnată „Firma de Avocatură a Anului din România” în considerarea rolului avut într-o serie de tranzacții multijurisdicționale și cu mare impact local, printre care vânzarea activelor CEZ către fondul de investiții australian MIRA.
„Această nouă distincție internațională marchează bilanțul a 12 luni în care ne-am propus să rămânem cât mai aproape de clienții noștri, să fim solidari și recunoscători. Le mulțumim pe această cale clienților și colaboratorilor noștri, precum și întregii noastre echipe – acest premiu reprezintă recunoașterea deplină a energiei și determinării, dar și profesionalismului membrilor firmei noastre, într-o perioadă marcată de incertitudini și turbulențe pe fondul pandemiei COVID-19”, a declarat Gabriel Zbârcea, Managing Partner al Țuca Zbârcea & Asociații.
Țuca Zbârcea & Asociații a fost desemnată „Firma de Avocatură a Anului din România” în considerarea rolului avut într-o serie de tranzacții multijurisdicționale și cu mare impact local, printre care vânzarea activelor CEZ către fondul de investiții australian MIRA.
„Această nouă distincție internațională marchează bilanțul a 12 luni în care ne-am propus să rămânem cât mai aproape de clienții noștri, să fim solidari și recunoscători. Le mulțumim pe această cale clienților și colaboratorilor noștri, precum și întregii noastre echipe – acest premiu reprezintă recunoașterea deplină a energiei și determinării, dar și profesionalismului membrilor firmei noastre, într-o perioadă marcată de incertitudini și turbulențe pe fondul pandemiei COVID-19”, a declarat Gabriel Zbârcea, Managing Partner al Țuca Zbârcea & Asociații.
Patru firme pe lista scurtă
În acest an, pe lista scurtă a premianților IFLR au fost patru firme: trei firme locale independente - Bondoc & Asociații, Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu (RTPR) și Țuca Zbârcea & Asociații, precum și biroul local al firmei internaționale Clifford Chance.
Anul trecut Clifford Chance Badea a primit premiul Casa de Avocatură a Anului în România pentru inovație în servicii juridice, în cadrul Premiilor IFLR Europa 2020. Premiul pentru România a revenit și în 2020 firmei coordonate de Daniel Badea, după recunoașterea primită în 2014, 2015, 2017 și 2018.
Citește și
→ Premiile IFLR Europa 2020: Clifford Chance Badea este pentru a 5-a oară Casa de Avocatură a Anului în România. Recunoașterea validează inovația în serviciile juridice
În 2019 Țuca Zbârcea & Asociații a fost desemnată cea mai inovatoare firmă de avocatură din România („Most Innovative Law Firm of the Year: Romania”) pentru rolul avut în tranzacția prin care compania franceză Sanofi a vândut divizia de medicamente generice din Europa (Zentiva) pentru 1,9 miliarde de euro către fondul Advent International.
Citește și
→ Țuca Zbârcea & Asociații, desemnată „Firma cea mai inovatoare din România” în cadrul IFLR Europe Awards
De altfel, firma Țuca Zbârcea & Asociații este deținătoarea altor două premii naționale, obținute în cadrul galelor „IFLR Europe Awards” din 2012 și 2016. Tot în 2016 i-a fost atribuit și trofeul „Tranzacția Anului” la nivel european („M&A Deal of the Year”) pentru achiziția activităților de energie și rețele ale Alstom, derulată de General Electric în peste 20 de jurisdicții, inclusiv România. Iar în 2018, International Financial Law Review – IFLR i-a decernat premiul „High Yield Deal of the Year”.
România a fost introdusă pentru prima dată în 2011 pe lista țărilor în care IFLR acordă acest premiu, Muşat & Asociaţii, fiind atunci desemnată de IFLR „Casa de avocatură a anului în România“
Zeci de firme de avocatură din Marea Britanie, Germania, Olanda, Franţa, Italia, Spania, Grecia, Ucraina, Turcia, dar şi Rusia sau Statele Unite ale Americii au fost nominalizate la premiile din acest an. Printre acestea se numără: Freshfields Bruckhaus Deringer; Baker and McKenzie; Hogan Lovells, Norton Rose; Skadden Arps; Shearman and Sterling; Cleary Gottlieb Steen & Hamilton, Kirkland & Ellis, Latham & Watkins, Milbank, Paul Hastings, Allen & Overy, Linklaters, Weil Gotshal & Manges, White & Case etc.
Pe lângă cele 26 de premii naţionale, International Financial Law Review – IFLR a mai acordat trofee si firmelor de avocatură şi echipelor implicate în cele mai importante proiecte ale anului trecut în diferite arii de practică.
Evenimentul „IFLR Europe Awards” este unul de referință în industrie, recunoscând meritele celor mai importante și mai active firme de avocatură din Europa cu expertiză în domeniile financiar-bancar, piețe de capital și fuziuni și achiziții.
International Financial Law Review – IFLR este editorul ghidului IFLR 1000 al celor mai activi consultanți pe piața financiară internațională.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 1280 / 2038 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...