ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Despre tinerii avocați care au intrat în rândul partenerilor din firmele mari | Azi, Olga Niță - primul avocat de la Filip & Company care a trecut prin toate etapele dezvoltării profesionale în cadrul acestei firme, pornind de la poziția de „summer student”: Peste ani mă văd tot aici, contribuind cot la cot cu ceilalți colegi la misiunea de valorizare a echipei și de creștere a companiei

29 Aprilie 2021   |   Ștefania Enache

Pe întreg parcursul său profesional, Olga Niță s-a ghidat după motto-ul „skill first, recognition second”. Avocatul a avut întotdeauna în vedere să ajungă în poziția de a îndeplini un anumit rol în mod faptic înainte să fie atașat acestui rol și un titlu oficial.

 
 
Pentru Olga Niță, proaspăt promovată pe poziția de Partener al firmei Filip & Company, evoluția unui avocat este sută la sută muncă.Din punctul său de vedere, este greu de vorbit despre talent în avocatură, se poate vorbi cel mult despre o înclinație spre gândirea analitică, iar inovația nu este altceva decât curajul de a alege calea mai puțin bătătorită. „Cel mai mult contează persoanele cu care lucrezi  - colaborarea cu persoanele cu mai multă experiență, cuplată cu delimitarea unei identități profesionale proprii. Meseria nu se fură, fiind un concept evolutiv, iar valorile firmei sunt cele care determină parcursul ei și longevitatea echipelor”, susține Olga Niță.

Portalul nostru continuă să îi prezinte pe tinerii avocați care au intrat în ultimul an în rândul partenerilor din firmele de avocatură cu echipe și proiecte mari. BizLawyer le-a prezentat recent pe Anca Zegrean (Biriș Goran), Andra Mihalache (Mușat & Asociații), Roxana Abrașu (NNDKP), Eugen Sârbu (Oglindă & Partners) și Cristi Tudor (Mușat & Asociații) și va continua acest demers cu alți tineri avocați care au intrat în prima linie în ultimele luni.


Pe întreg parcursul său profesional, Olga Niță s-a ghidat după motto-ul „skill first, recognition second”. Avocatul a avut întotdeauna în vedere să ajungă în poziția de a îndeplini un anumit rol în mod faptic înainte să fie atașat acestui rol și un titlu oficial.

Prin urmare responsabilitățile care vin odată cu promovarea sa în poziția de partener al firmei Filip & Company nu sunt neapărat noi. „Însă în mod clar unele vor căpăta o pondere diferită, cum ar fi activitatea de dezvoltare și coordonare a echipelor la nivelul Filip & Company, respectiv activitatea de business development. Cred că promovarea aceasta este un efect firesc al activității mele desfășurate în cadrul Filip & Company. În ceea ce mă privește, am încercat să-mi îndeplinesc cât mai bine rolul, în fiecare dintre pozițiile deținute (fiind primul partener în Filip & Company care a trecut prin toate etapele dezvoltării profesionale în cadrul acestei firme – de la poziția de „summer student” până la poziția de „partener”), însă având întotdeauna atitudinea de responsabilitate pentru orice proiect în care am fost implicată, încercând să preiau cât mai mult din munca făcută de persoanele cu rol senior”, subliniază avocatul.




Chiar dacă responsabilitățile nu sunt neapărat noi, rolul de partener vine la pachet și cu o implicare mai intensă în activitatea de dezvoltare și coordonare a echipelor la nivelul Filip & Company, respectiv activitatea de business development.

„Unul din proiectele mele de suflet este implementarea în activitatea de avocatură de consultanță a metodei „SCRUM” (folosită extensiv în activitatea de software development), care are în vedere utilizarea unui proces colaborativ, iterativ, incremental și evolutiv în ducerea la îndeplinire a proiectelor – cred că este un mod de lucru inovativ, care ar duce la o îmbunătățire a termenelor de livrare pe diverse proiecte, respectiv la o satisfacție crescută din partea echipei de proiect și a clienților”, menționează Olga Niță.

Avocatul este de părere că, în această meserie, există cicluri de dezvoltare profesională care nu corespund întru totul unor cicluri de vârstă, ci mai degrabă unor cicluri de maturitate tehnică și relațională. „Din punct de vedere (strict) temporal, un asemenea parcurs poate duce la o „ardere” a anumitor circluri de vârstă. Obiectivele unui tânăr avocat ar trebuie să fie lucru într-o echipă interesată de progesul profesional rapid al acestuia, dobândirea de abilități tehnice avansate (care vine la pachet cu încrederea din partea colegilor) și, nu în ultimul rând, o remunerație care să reflecte în mod corect munca pe care o prestează”, nuanțează Partenerul Filip & Company.

Olga Niță se declară extrem de fericită că a avut ocazia să crească și să se formeze profesional în Filip & Company. „Avantajul cel mai evident este misiunea clară conturată la nivelul echipei - „Destination 1st Century” (obiectivul de a deveni prima firmă de avocatură de pe piața locală care va implini 100 de ani). Ca să citez din Cristina Filip (managing partner Filip & Company),  „Suntem aici pentru drumul cel lung. Suntem atenți la nevoia celor care vin din urmă. Sunt oameni pe care îi creștem și dintre ei vrem să ne alegem succesorii.””, subliniază tânăra.



„Cel mai fericit moment de împlinire profesională a fost atunci când o persoană care mi-a fost mentor mi-a semnalat că a învățat ceva nou de la mine – dincolo de orice promovare, un asemenea moment marchează cu adevărat succesul profesional, respectiv faptul că am câștigat încrederea unor persoane pe care le admir mult. Și peste cinci ani mă văd tot în Filip & Company, contribuind cot la cot cu ceilalți colegi la misiunea de valorizare a echipei și de creștere a companiei.”
Olga Niță, Partener Filip & Company



Un portofoliu bogat de proiecte

Olga Niță deține un portofoliu bogat de proiecte. Avocatul a asistat atât clienți internaționali, cât și autohtoni, de dimensiuni mari și până la IMM-uri, din domenii extraordinar de diferite.

„Avem o bază diversă de clienți și ne bucurăm să continuăm în același stil, nișarea pe un anumit segment sau tip de clienți fiind, în opinia mea, calea cea mai scurtă spre stagnare din punct de vedere profesional și de business în industria serviciilor juridice. În toate proiecte mă implic direct și la orice nivel – este singurul mod în care pot simți cu adevărat pulsul unui proiect și dobândi o imagine cât mai completă asupra rolului pe care trebuie să-l îndeplinim pentru a oferi servicii de o calitate ireproșabilă clientului. Cred că munca unui partener este cel mai bine făcută atunci când se implică și în execuție, lucrând cot la cot cu echipa pe care o coordonează. Proiectele desfășurate în acest an sunt în mare parte confidențiale (nefiind finalizate încă, cu excepția proiectului de achiziție Ropeco de către clientul nostru, Romanian Business Consult, lider pe piața de integratori IT), însă pot spune că am fost (și sunt implicată) în câteva proiecte mari M&A, respectiv de piață de capital (oferte de vânzare), fiecare cu un grad de complexitate ridicat (datorat structurii, caracterului inovator din perspectiva practicii existente, respectiv a calendarului accelerat)”, a declarat Olga Niță pentru BizLawyer.




 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1010 / 1767
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Departamentul de Dispute Resolution contribuie cu peste 80% la cifra de afaceri a firmei Șerban & Asociații și este de așteptat ca veniturile să crească anul acesta. Casa de avocați este în discuții pentru preluarea unor mandate de arbitraj internațional | Radu Șerban (Partener): ”Volumul de muncă a fost unul intens, atât pe latura de penal a departamentului, cât și pe cea de civil, iar gradul de sofisticare este unul foarte ridicat”
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...