ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Universitatea din Bucureşti propune candidaţilor cinci noi programe de licenţă şi master la admiterea de toamnă

09 Septembrie 2021   |   Agerpres

Potrivit sursei citate, două dintre specializările nou acreditate propun viitorilor studenţi şi masteranzi cursuri în limbile engleză şi germană.

 
 
Universitatea din Bucureşti propune candidaţilor cinci noi programe de licenţă şi master pentru admiterea de toamnă, care are loc în perioada 1-20 septembrie 2021, informează un comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior.
 
Potrivit sursei citate, două dintre specializările nou acreditate propun viitorilor studenţi şi masteranzi cursuri în limbile engleză şi germană.
 
Cele cinci programe de licenţă şi masterat se desfăşoară în cadrul facultăţilor de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei (licenţă - Ştiinţe cognitive, în limba engleză), Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (master - Modă, publicitate, consum), Administraţie şi Afaceri (licenţă - Administrarea afacerilor, la Focşani), Drept (master - Drept economic european, în limba germană) şi Teologie Ortodoxă "Justinian Patriarhul" (master - Spiritualitate creştină şi viaţă sănătoasă).
 
Astfel, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii din Bucureşti scoate la concurs, pentru anul universitar 2021-2022, un număr de 60 de locuri pentru noua specializare Ştiinţe cognitive, ale cărei cursuri şi seminare vor fi susţinute în limba engleză. Programul propune viitorilor săi studenţi cursuri din domenii academice tradiţionale precum psihologie, ştiinţe cognitive, lingvistică, filosofie şi neuroştiinţe.
 
Admiterea pentru unul dintre cele 60 de locuri - dintre care 5 la buget - se realizează online în perioada 9-16 septembrie 2021 pe baza unui dosar şi a unui eseu motivaţional redactat în limba engleză.
 
Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti propune candidaţilor, prin noul program masteral Modă, publicitate, consum o direcţie multidisciplinară, cercetarea modei şi a fenomenului impus de aceasta presupunând multiple abordări, atât sociologice, istorice, artistice, cât şi comunicaţionale. Noul program va aduce în faţa masteranzilor cadre didactice de la trei facultăţi ale UB - Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Facultatea de Istorie şi Facultatea de Administraţie şi Afaceri.
 
"Admiterea pentru cele 14 locuri bugetate şi pentru cele 36 de locuri cu taxă se realizează online, pe platforma disponibilă aici, în perioada 1-12 septembrie 2021, şi constă într-o probă scrisă (eseu motivaţional) şi o probă orală (prezentarea eseului motivaţional)", se arată în comunicat.
 
De asemenea, Facultatea de Administraţie şi Afaceri a Universităţii din Bucureşti scoate la concurs, pentru anul universitar 2021-2022, la Focşani, un număr de 75 de locuri pentru noua specializare, Administrarea Afacerilor. "Programul urmăreşte să creeze viitori specialişti cu multiple competenţe în domeniul afacerilor mici şi mijlocii, care să contribuie la crearea unui nou statut al omului de afaceri, în general, şi al antreprenorului, în special, ca principali actori ai sistemului economic concurenţial", afirmă sursa citată.
 
Şi Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti organizează, începând cu anul 2021-2022, programul de master internaţionalizat Drept economic european, în limba germană. Programul se va desfăşura în colaborare cu Facultatea de Drept a Universităţii din Wurzburg şi va reuni cadre didactice prestigioase ale universităţii partenere, ale Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti, dar şi ale altor universităţi din România şi Germania.
 
În acest an universitar, admiterea pentru cele 50 de locuri scoase la concurs - dintre care 5 la buget - va fi organizată sub forma unei probe de competenţă lingvistică (examen oral în limba germană) ce va fi notată cu admis/respins, urmată de un concurs de dosare.
 
Totodată, Facultatea de Teologie Ortodoxă "Justinian Patriarhul" a Universităţii din Bucureşti propune candidaţilor pentru sesiunea de admitere septembrie 2021 noul program de master Spiritualitate creştină şi viaţă sănătoasă, care are în vedere formarea de specialişti interesaţi de dialogul dintre medicină şi spiritualitatea creştină. "Programul întăreşte colaborarea academică dintre Universitatea din Bucureşti şi Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, astfel că o parte dintre cursurile programului masteral vor fi susţinute de cadre didactice de la UMF", mai susţine aceeaşi sursă.
 
Înscrierile au loc în perioada 1-12 septembrie 2021, urmând ca examenul (sub formă de interviu) să se desfăşoare în data de 15 septembrie 2021.
 
UB aminteşte că cele mai multe dintre facultăţile Universităţii din Bucureşti oferă viitorilor studenţi, masteranzi şi doctoranzi un proces online de înscriere şi admitere, precum şi posibilitatea de achitare online a taxei de înscriere pe platforma www.po.unibuc.ro.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 56 / 144
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Țuca Zbârcea & Asociații a oferit asistență juridică în legătură cu obținerea unei facilități de credit în valoare de 29,5 mil. € de către o societate parte a Weerts Group
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Țuca Zbârcea & Asociații obține la Înalta Curte de Casație și Justiție o hotărâre definitivă privind daune de 3.500.000 lei acordate pentru abuz de drept procesual
RTPR semnează a 28-a tranzacție de private equity din ultimii 2 ani. Firma de avocați a asistat cu succes Abris Capital Partners în exit-ul din Pehart Grup
Consolidare pe piață agricolă pentru un jucător important din domeniul comerțului cu produse agricole și de morărit, prin finanțarea asistată de Bulboacă și Asociații
Schoenherr își extinde Italian Desk într-o structură inovatoare la nivelul Europei Centrale și de Est
Wolf Theiss a asistat BCR cu privire la acordarea unei finanțări de 29,5 mil. € pentru clădirea de birouri Unirii View din București. Claudia Chiper (partener) a coordonat echipa
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Client Choice by Lexology | Patru avocați din România au primit recunoaștere anul acesta și au fost incluși în categoria Global Elite Thought Leader. Georgiana Bădescu (partener Schoenherr) și Luminița Popa (fondator Popa Legal), printre profesioniștii români recomandați de clienți pentru serviciile ireproșabile și calitatea asistenței oferite
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Irina Stănică, absolventă „Magna cum Laude” a Facultății de Drept și coordonatoarea practicii de Dreptul Muncii de la Toncescu și Asociații - KPMG Legal, promovată recent pe poziția de Partener: ”Evoluția unui avocat depinde de un echilibru între talent, muncă și capacitatea de adaptare la schimbare. Consider că un comportament etic, împreună cu competența tehnică și relațiile interpersonale, fac ca un avocat să facă un pas în față într-un mediu competitiv”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Consultanță
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...