ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Acţiunile Sipex au fost incluse în indicele BETAeRO, la 9 luni de la listare

20 Martie 2023   |   Agerpres

Potrivit unui comunicat al companiei, indicele BETAeRO include cele mai tranzacţionate companii din Sistemul Multilateral de Tranzacţionare - SMT iar Sipex va avea o pondere de 1,51% în coşul indicelui, la preţul de referinţă al acţiunii de 0,372 lei şi un free-float de 0,1.

 
 
Acţiunile distribuitorului de materiale de construcţii Sipex, listat la Bursa de Valori Bucureşti în piaţa AeRO, au intrat în componenţa indicelui BETAeRO începând cu data de 20 martie 2023.
 
Potrivit unui comunicat al companiei, indicele BETAeRO include cele mai tranzacţionate companii din Sistemul Multilateral de Tranzacţionare - SMT iar Sipex va avea o pondere de 1,51% în coşul indicelui, la preţul de referinţă al acţiunii de 0,372 lei şi un free-float de 0,1.
 
Pentru ca o companie să fie inclusă în coşul indicelui BETAeRO este nevoie ca la momentul analizei să înregistreze un coeficient de lichiditate de cel puţin 0,5% (50 bps) şi capitalizarea free-float de minimum 5 milioane lei. Capitalizarea free-float pentru Sipex la data de 10 martie 2023, data deciziei Comisiei Indicilor BVB de includere în BETAeRO, era de 14,9 milioane lei.
 
"În mai puţin de un an de la listare observăm un interes din ce în ce mai mare pentru acţiunea Sipex. Includerea în indicele principal al pieţei AeRO întăreşte parteneriatul nostru cu piaţa de capital şi ne susţine entuziasmul de a continua eforturile de dezvoltare, cu obiectivul de transfer în piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti în următorii ani. Am utilizat diverse instrumente pentru a comunica proactiv cu piaţa de capital şi ne pregătim de primul eveniment de tipul Ziua Investitorilor în 26 mai unde invităm toţi investitorii să ne cunoască mai bine", a declarat Irinel Gheorghe, CEO Sipex.
 
Acţiunile companiei au început să fie tranzacţionate în piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din 3 iunie 2022 sub simbolul SPX . Listarea în piaţa AeRO a fost precedată de un plasament privat prin care compania a atras suma de 10,6 milioane de lei de la investitori. În cadrul plasamentului privat au fost vândute un total de 16.595.656 acţiuni, la un preţ de 0,64 lei/acţiune. La acest plasament au participat 54 de investitori.
 
"Eforturile depuse de Sipex în anii anteriori, prin dezvoltarea celor mai noi puncte de lucru, relocarea punctelor de lucru unde volumele de vânzări au crescut şi consolidarea segmentului B2B au generat o creştere cu 12,5% a cifrei de afaceri în anul 2022 comparativ cu anul anterior, până la 291,7 milioane lei", se precizează în comunicatul companiei.
 
În prezent, Sipex deţine 12 centre logistice la nivel naţional, un parc auto cu peste 191 de autovehicule cu un model de afaceri integrat, organizat în 3 linii de afaceri: vânzare şi distribuţie de materiale şi finisaje pentru construcţii, prestări servicii (consultanţă tehnică) şi vânzare de produse finite colorate.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5187 / 18325
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Garanția la plata cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
România căștigă arbitrajul ICSID cerut de 15 grupuri de investitori și 28 de persoane fizice din 7 țări, care cereau compensații de 256 mil. € pentru tratamentul aplicat de autorități | Tribunalul arbitral a decis că țara noastră nu a încălcat niciuna din garanțiile acordate investitorilor, iar reclamanții îi vor plăti jumătate din costurile de arbitraj suportate în acest dosar
Noi promovări în structura de conducere a firmei POPESCU & ASOCIAȚII. Adina VLAICU, Andreea MIHALACHE și Mirel RĂDESCU devin parte a echipei de management | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Sunt profesioniști de elită, cu notorietate și impact remarcabil în domeniile lor de expertiză, iar prezența lor în structura noastră de coordonare consolidează poziția firmei ca partener juridic de încredere în mediul de business”
Mitel & Asociatii recrutează avocat cu experienta (Real Estate)
Filip & Company a asistat PayPoint Services în contractarea unui credit sindicalizat de la UniCredit Bank și BERD | Alexandru Bîrsan (partener) şi Camelia Ianțuc (senior associate) au coordonat echipa de proiect
Băiculescu și Asociații asistă una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România într-o tranzacție de 2.000.000 RON | Antonia Prisacaru, Head of Litigation: ”Un exemplu de cooperare eficientă între echipă și client, dar și o provocare în gestionarea unor etape juridice complexe, de la litigii până la finalizarea negocierilor”
Primele mișcări pe piața muncii din avocatură | Băncilă Diaconu & Asociații recrutează un partener de la Stratulat Albulescu și un fost Head of Legal din sectorul bancar se alătură firmei Rizoiu & Asociații
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...