ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Afacerile noi de tehnologie din Europa de Sud-Est pot obţine finanţări de până la 300.000 de euro

16 Septembrie 2024   |   Agerpres

Fondatorii de startup-uri "early-stage" de tehnologie din România şi din Europa de Sud-Est se pot înscrie până pe data de 11 noiembrie 2024 la Startup Reaktor.

 
 
Startup-urile de tehnologie din Europa de Sud-Est, inclusiv România, aflate la început de drum, pot obţine finanţări cuprinse între 50.000 şi 300.000 de euro, în cadrul celei de-a V-a ediţie a evenimentului Startup Reaktor.

Potrivit unui comunicat de presă al iniţiatorilor programului, transmis luni AGERPRES, fondatorii de startup-uri "early-stage" de tehnologie din România şi din Europa de Sud-Est se pot înscrie până pe data de 11 noiembrie 2024 la Startup Reaktor, accelerator dedicat afacerilor care îşi doresc validare şi extindere internaţională rapidă, în special în zece ţări din Europa de Vest, Marea Britanie şi zona scandinavă.

"Activităţile din program urmăresc în special ca startup-urile să se poată lansa şi dezvolta rapid în pieţe internaţionale, să certifice valoarea investiţională a startup-ului la finalul programului şi să faciliteze atragerea de finanţări pre-seed între 50.000- 300.000 euro prin investitorii tradiţionali asociaţi programului: Seedblink,Tech Angels Romania şi EIT Digital. Programul este deschis startup-urilor care provin din domenii precum: data automation, inteli-genţă artificială, enterprise software, cleantech, servicii financiare, eHealth, dual-use, proptech, edutech & future of work, market places, SaaS, transport şi mobilitate, aerospace & defence, smart-city, securitate cibernetică, data & analytics şi agritech", precizează organizatorii.


Printre criteriile de evaluare a proiectelor se află: componenţa şi expertiza echipei, modelul de business, impactul vizat de către soluţie, potenţialul de scalare internaţională, dimensiunea pieţei vizate, competiţia identificată, acţiunile de validare realizate până în prezent.

Startup Reaktor beneficiază de susţinerea a peste 30 de organizaţii partenere din ecosistemul de startup-uri de tehnologie din Europa, iar fondatorii vor primi acces la consultanţa şi expertiza mentorilor internaţionali pentru a identifica şi pentru a se lansa pe o nouă piaţă europeană sau pentru a identifica canalele de distribuţie care pot genera tracţiune imediată în companiile lor.

"Asistenţa va fi oferită de peste 100 de experţi internaţionali din cele zece ţări partenere din Europa de Vest, Marea Britanie şi zona scandinavă. De asemenea, startup-urile vor fi susţinute pe parcursul întregului an pentru a lua parte la misiuni economice şi conferinţe europene care susţin dezvoltarea pe pieţe noi precum: Web Summit în Lisabona, Slush în Helsinki, 4YFN în Barcelona, Deep Tech Days în Paris, EU Startups Summit în Malta, Viva Technology în Paris, The Next Web Amsterdam, Tech Week în Londra, Pirate Summit în Cologne (Germania). Fondatorii vor termina programul prin Startup Reaktor DemoDay, un eveniment de pitching în cadrul căruia vor putea să prezinte business-urile în faţa investitorilor. De asemenea, vor primi un certificat care va include şi o evaluare a startup-urilor lor", subliniază sursa citată.

Startup Reaktor este un program lansat în anul 2021 de Romanian Tech Startups Association - ROTSA, care se află la a cincea ediţie, în parteneriat cu Techcelerator, EIT Digital, TechAngels Romania, SeedBlink, European Startup Network - Bruxelles, Strategy Tools - Norvegia şi investitori locali.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1 / 17558
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3 - 5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Semne de redresare: CMS European M&A Outlook 2025 | Piața de fuziuni și achiziții din Europa prezintă semne de redresare, ECE înregistrează o creștere în valoarea tranzacțiilor. Horea Popescu, Managing Partner CMS Romania si Coordonator Corporate M&A în ECE: ”Această revenire sugerează că, în ciuda așteptărilor diferite, Europa Centrală și de Est este văzută din ce în ce mai mult ca o piață promițătoare pentru fuziuni și achiziții, cu un puternic potențial de creștere”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
MidEuropa a angajat banca de investiţii Rothschild pentru vânzarea Regina Maria (România) și MediGroup (Serbia). Firma de avocați A&O Shearman, care colaborează pe piața locală cu RTPR, asigură suport juridic în pregătirea tranzacției | Este de așteptat ca unele dintre cele mai importante firme de private equity active în CEE și jucători strategici să își manifeste interesul, dar numai câțiva pretendenți pot susține prețul de 12-13x EBITDA solicitat de MidEuropa
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Reprezentarea părților în arbitraj (Powered by ZRVP)
Cum s-a desfășurat în această vară programul de internship organizat de Popescu & Asociații pentru studenții de la Drept și cum își alege firma viitorii colaboratori. Ce trebuie să știe tinerii aflați la început de drum care vor să se alăture uneia dintre cele mai puternice echipe de avocați | Capacitatea de a vedea lucrurile atât per ansamblu, cât și din diverse unghiuri de vedere, de a analiza situații complexe și de a veni cu soluții, combinată cu dorința de a învăța și de a se perfecționa, sunt calități apreciate și căutate la viitorii colegi
Kinstellar finalizează cu succes achiziția operațiunilor Noerr din București, după preluarea birourilor din Bratislava și Praga. Puternica practică de Tax and Finance de la Noerr consolidează oferta de servicii a firmei pe piața locală. Focus pe clienții vorbitori de limbă germană | Victor Constantinescu, coordonatorul echipei Kinstellar din București, care are acum cca. 50 de avocați și specialiști în consultanță de business: ”Odată cu integrarea echipei și expertizei Noerr, ne extindem capacitățile și consolidăm portofoliul de servicii”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
În spatele scenei, alături de performanta echipă de Dispute Resolution de la Țuca Zbârcea și Asociații, care gestionează peste 4.000 de dosare ̸ an, cu o valoare ce depășește acum 7 miliarde de euro. ”Abilitatea lor de a gestiona spețe complexe și sofisticate din diverse domenii este de neegalat”, spun ghidurile juridice internaționale | Cum lucrează profesioniștii din cel mai numeros departament al firmei, care sunt proiectele fanion și cine sunt avocații care coordonează grupurile de practică
Baciu Partners, Mușat & Asociaţii și Răzvan Dincă & Asociaţii, pe lista scurtă pentru distincția de ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2024, desfășurată la Londra. Ce spun ghidurile juridice despre activitatea firmelor
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...