ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

AFIN Social Investment Fund, un one stop shop pentru economia socială

11 Martie 2025   |   Agerpres

AFIN - Fondul Social de Invesţii este un proiect finanţat prin apelul ESF-2023-SUPPLY-DEMAND, care îşi propune să faciliteze accesul la finanţare pentru organizaţiile de economie socială, contribuind la consolidarea unui ecosistem economic sustenabil şi incluziv.

 
 
AFIN Social Investment Fund va fi un one stop shop pentru economia socială, unde organizaţiile vor putea beneficia de finanţare, consultanţă, training, mentorat şi acces la piaţa de desfacere, a declarat, marţi, Angela Achiţei, preşedinte, Fundaţia ADV România, în cadrul conferinţei de lansare a proiectului.

"Acest fond de investiţii sociale pe care noi ne propunem să-l înfiinţăm în România în următorii doi ani vine pe o nevoie a întreprinderilor sociale şi a organizaţiilor cu impact social care au deja o maturitate în piaţă şi care au nevoie de alte tipuri de instrumente de sprijin. Va fi practic un instrument complementar cu ceea ce facem în momentul de faţă la AFIN IFN unde ne adresăm organizaţiilor care sunt mai la început de drum şi care poate nu sunt încă bancabile, nu reuşesc să atragă alte tipuri de finanţări, iar noi le pregătim să facă lucrul acesta. Aceste două instrumente vin la pachet cu alte servicii de consultanţă şi suport pe care noi le oferim prin Social Finance Association. Iată că, de fapt, ceea ce creăm noi este one stop shop pentru economia socială în care să poată beneficia şi de finanţare, să poată beneficia şi de consultanţă şi de training şi de mentorat şi de acces la piaţă de desfacere, pentru că urmărim şi acest lucru, în aşa fel încât să creştem acest sector", a spus Angela Achiţei.


Ea a menţionat că aceste iniţiative sunt îmbinate cu demersurile de lobby şi advocacy pe care organizaţie le duce la nivel naţional. În momentul de faţă organizaţia are 5 proiecte de lege în Parlament pentru a crea un ecosistem favorabil dezvoltării sectorului întreprinderilor sociale de inserţie.

AFIN - Fondul Social de Invesţii este un proiect finanţat prin apelul ESF-2023-SUPPLY-DEMAND, care îşi propune să faciliteze accesul la finanţare pentru organizaţiile de economie socială, contribuind la consolidarea unui ecosistem economic sustenabil şi incluziv.

Perioada de implementare este de 30 luni, respectiv 1 decembrie 2024 - 31 mai 2027, iar valoare totală este de 470.362 euro.

Proiectul AFIN - Social Investment Fund îşi propune să reducă decalajul financiar pentru întreprinderile sociale din România prin înfiinţarea unui Fond de Investiţii Sociale privat. Această iniţiativă va facilita accesul la finanţare, va consolida capacitatea întreprinderilor sociale şi va sprijini dezvoltarea ecosistemului economiei sociale. Proiectul reuneşte experţi financiari, investitori de impact şi actori ai economiei sociale pentru a dezvolta un instrument financiar sustenabil, aliniat reglementărilor din România şi din Uniunea Europeană.

Obiectivele proiectului sunt următoarele: evaluarea nevoilor de finanţare ale întreprinderilor sociale din România şi identificarea potenţialului de investiţii din partea actorilor sociali şi de business; dezvoltarea capacităţii profesionale şi manageriale a consorţiului de parteneri pentru înfiinţarea şi administrarea eficientă a unui Fond de Investiţii Sociale dedicat întreprinderilor sociale; crearea şi implementarea unui instrument financiar adaptat nevoilor întreprinderilor sociale, asigurând conformitatea cu legislaţia naţională şi europeană.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 381 / 19037
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
NNDKP dezvoltă una dintre cele mai solide practici locale de Dreptul Mediului, cu mandate de impact în industrii cheie, consultanță sofisticată și reprezentare în litigii complexe, gestionate de o echipă specializată | Mădălina Vasile, coordonatoarea practicii: ”Oferirea de asistență personalizată, adaptată realităților juridice și identificarea unor soluții practice și fezabile pentru problemele clienților vor rămâne prioritare”
Schoenherr a asistat Hellman & Friedman în legătură cu investiția sa, alături de CVC, în Mehiläinen. Mădălina Neagu (partner) a coordonat echipa care a oferit consultanță juridică în România și Serbia
Exim Banca Românească participă la un credit sindicalizat de 110 mil. € atras de Moov Leasing. Filip & Company a asistat juridic băncile
Women Lawyers | Adela Nuță, Managing Associate BACIU PARTNERS, spune că un loc este modelat de oamenii care îl compun, la fel cum oamenii sunt influențați de spiritul locului. „Iar atunci când această dinamică este construită pe curaj, agilitate și dorința de a atinge excelența, profesia devine mai mult decât o carieră, devine o modalitate de a înțelege, influența și transforma realitatea din jur”
Filip & Company a asistat Amstar Management în vânzarea hotelurilor Duke Romană și Duke Armenească din București. Ioana Roman (partener) a coordonat echipa
Cum lucrează avocații firmei Țuca Zbârcea & Asociații în proiectele de obținere și implementare a ajutoarelor de stat și cum îi pot ajuta pe clienții care solicită asistență | Șansele unui proiect depind de caracteristicile sale intrinseci, de îndeplinirea criteriilor de eligibilitate și de corectitudinea cu care sunt colectate documentele necesare depunerii dosarului. De vorbă cu Raluca Vasilache (Partener) și Andreea Oprișan (Partener) despre pașii care trebuie urmați și aspectele sensibile de care companiile trebuie să țină cont
Women Lawyers | De vorbă cu Angela Porumb (Partener Mușat & Asociații), avocat o carieră de peste 20 de ani în avocatura de business, care a ales această firmă din dorința clară de a evolua: ”Pasul spre Mușat & Asociații a fost definitoriu pentru maturizarea și împlinirea mea ca avocat. Am avut în acest fel avantajul de a intra în dosare complexe, cu rezonanță juridică, cauze ce, dincolo de pregătirea teoretică, au implicat creativitate maximă și obligatoriu efort de echipă”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
Filip & Company a asistat BT Pensii în preluarea fondului BRD Medio, care devine Pensia Mea Plus. Vânzătorii au lucrat cu avocații PNSA
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...