![ZRP](/banners/zrvp_bigad03.gif)
Aproximativ 43% dintre multinaţionale acordă beneficii extrasalariale angajaţilor (studiu)
30 Iulie 2024
AgerpresPotrivit cercetării, cele mai întâlnite beneficii extrasalariale minime oferite în prezent sunt programele de asistenţă medicală pentru angajaţi şi asigurările de viaţă (73%), concediul de maternitate (70%) şi concediul de paternitate (69%).
Aproximativ 43% dintre companiile multinaţionale acordă deja beneficii minime globale, iar dintre acestea aproape trei sferturi se concentrează cu precădere pe patru tipuri de beneficii, conform studiului Aon 2024 Global Benefits Trends.
Potrivit cercetării, cele mai întâlnite beneficii extrasalariale minime oferite în prezent sunt programele de asistenţă medicală pentru angajaţi şi asigurările de viaţă (73%), concediul de maternitate (70%) şi concediul de paternitate (69%).
În cadrul studiului au fost analizate răspunsurile primite de la companiile multinaţionale participante cu privire la evoluţia rolurilor, responsabilităţilor şi priorităţilor profesioniştilor care se ocupă de elaborarea beneficiilor pentru angajaţi.
Potrivit cercetării, cele mai întâlnite beneficii extrasalariale minime oferite în prezent sunt programele de asistenţă medicală pentru angajaţi şi asigurările de viaţă (73%), concediul de maternitate (70%) şi concediul de paternitate (69%).
În cadrul studiului au fost analizate răspunsurile primite de la companiile multinaţionale participante cu privire la evoluţia rolurilor, responsabilităţilor şi priorităţilor profesioniştilor care se ocupă de elaborarea beneficiilor pentru angajaţi.
"Acest lucru este important, deoarece la nivel global programele sunt într-o continuă schimbare. În acest context, 89% dintre corporaţiile chestionate consideră că prioritatea principală este competitivitatea programelor de beneficii", susţin autorii studiului.
La nivel global, companiile se confruntă cu tendinţa constantă de creştere a costurilor beneficiilor, cu schimbarea percepţiilor privind mobilitatea angajaţilor, provocările legate de aplicarea noilor reglementări privind transparenţa salarială, echitatea socială şi motivarea angajaţilor, dar şi rolul tehnologiei în susţinerea culturii organizaţionale.
"Organizaţiile trebuie să gestioneze provocările cauzate de deficitul forţei de muncă, să se adapteze şi să implementeze rapid o suită de pachete minime standard de beneficii pentru a susţine eforturile de atragere şi retenţie a talentelor. În următorii doi ani, ne aşteptam la dublarea numărului de programe de beneficii minime şi la creşterea interesului pentru zona de wellbeing, a programelor care susţin sănătatea preventivă şi sănătatea mintală", a declarat Eugen Anicescu, CEO Aon România.
Studiul relevă faptul că, în prezent, există o creştere a implementării măsurilor de acordare a beneficiilor minime din punct de vedere strategic, mult mai bine aliniate la obiectivele largi ale corporaţiei. Cu toate acestea, actualele strategii pot fi extinse şi îmbunătăţite: 96% dintre companii se concentrează pe acordarea asigurărilor de sănătate, dar mai puţine companii pun accent pe programele de pensii (74%) şi concediu (72%).
Dintre entităţile chestionate, 59% menţionează că ţin cont de părerile angajaţilor atunci când elaborează priorităţile strategice. Astfel, pentru 64% dintre companii, strategiile devin din ce în ce mai detaliate, dar 72% lasă implementarea strategiei în sarcina echipelor locale de beneficii, ceea ce duce la o experienţă inconsecventă a angajaţilor.
La nivel global, una din trei multinaţionale îşi elaborează strategia globală de beneficii şi o revizuieşte anual. Cele mai răspândite standarde globale de beneficii minime pe care companiile le oferă în prezent susţin priorităţi strategice precum diversitatea, echitatea, incluziunea şi apartenenţa (DEIB), bunăstarea angajaţilor, mediu, societatea şi guvernanta (ESG), bunăstarea holistică şi viitorul muncii.
"Pentru succesul atragerii, motivării şi păstrării talentelor în organizaţie este esenţială înţelegerea profundă a nevoilor acestora. În plus, este necesară o elaborare creativă a unor strategii aliniate cu obiectivele organizaţiei, astfel încât pachetele de beneficii să fie personalizate conform profilului angajatului. Totodată, acestea trebuie să se diferenţieze de concurenţă, asigurând un echilibru între gestionarea eficientă a costurilor şi susţinerea unei experienţe pozitive a angajaţilor", a declarat Adrian Low-Vesa, Head of Health Solutions CEE, Aon.
Sondajul a fost realizat din martie până în aprilie 2024 şi a primit 288 de răspunsuri de la participanţi din industrii tehnologice, financiare sau comerciale din 31 de ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA), Asia Pacific (APAC), Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord (UK), America de Nord şi America de Sud. Raportul complet este disponibil aici.
Aon este o companie globală de consultanţă specializată în managementul riscului, pensii şi sănătate. Aon România, parte a grupului Aon plc., este unul dintre liderii pieţei de brokeraj de asigurări şi consultanţă în managementul riscului, oferind servicii calitative şi inovatoare pentru companii industriale şi comerciale, autorităţi publice, grupuri de interes, ONG-uri şi indivizi.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 1150 / 18458 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |
![](/banners/musatad01.gif)
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Wolf Theiss a asistat fondatorii Embryos Fertility Clinic cu privire la vânzarea pachetului majoritar de părţi sociale către Integral Capital Group, alături de care a stat RTPR | Ce avocați au fost în cele două echipe
Practica de protecție a datelor este o componentă strategică a firmei Wolf Theiss, existând o cerere crescătoare în acest domeniu. Viitorul acestei arii este unul promițător, având în vedere majorarea volumului de date prelucrate și evoluțiile tehnologice rapide, spun avocații | Flavius Florea - Counsel: „Un aspect cheie este legat de avansul tehnologic, cum ar fi utilizarea tot mai frecventă a inteligenței artificiale și provocările aferente respectării principiilor GDPR”
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2025 | Baciu Partners, Răzvan Dincă & Asociaţii și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru TZA, Mușat, Schoenherr, ZRVP și NNDKP. Cum arată elita profesioniștilor din domeniu și ce spun clienții despre aceștia
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...