ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Companiile din România vor majora cu peste 20% bugetele pentru serviciile de management a riscului, în 2022

01 Februarie 2022   |   Agerpres

În acelaşi context, peste 15% dintre companiile din România vor accesa servicii de corporate intelligence, atunci când se află într-o tranzacţie, fie că este vorba despre o fuziune, fie despre o achiziţie.

 
 
Companiile din România vor investi, anul acesta, cu peste 20% mai mult pentru servicii de competitive intelligence (management al riscului, n.r.), pe fondul lipsei de predictibilitate socio-economică, dar şi a creşterii fenomenului de fraudă şi a criminalităţii cibernetice, relevă o analiză realizată de o organizaţie specializată în managementul riscului pentru mediul de afaceri.
 
Conform specialiştilor Corporate Intelligence Agency, creşterea bugetelor survine şi pe fondul scăderii toleranţei la risc din partea companiilor şi din nevoia acestora de protecţie suplimentară, într-o piaţă în care au loc schimbări foarte rapide, dar şi a conştientizării într-o mai mare măsură din partea conducerii companiilor multinaţionale a valorii adăugate ce poate fi obţinută prin intermediul unor astfel de servicii.
 
În acelaşi context, peste 15% dintre companiile din România vor accesa servicii de corporate intelligence, atunci când se află într-o tranzacţie, fie că este vorba despre o fuziune, fie despre o achiziţie.
 
"Printre cele mai frecvente riscuri cu care se confruntă companiile din România sunt cele generate de factorul uman: incompetenţa/persoane vulnerabile sau demotivate aflate în poziţii cheie, scurgeri de informaţii voite sau accidentale generate de proprii angajaţi sau chiar probleme de imagine cu impact direct la nivelul riscului reputaţional. Frauda ocupă un loc aparte între vulnerabilităţile şi riscurile la care sunt expuse companiile, în contextul în care numărul cazurilor de fraudă în România se află pe un trend crescător constant, iar anumite tipuri de fraudă şi de criminalitate cibernetică vor continua să fie cu risc ridicat şi în 2022", se menţionează în analiza de specialitate.
 
Specialiştii susţin că, în 2022, companiile vor fi interesate cu precădere de investigaţii privind sesizările primite prin intermediul canalelor de raportare web, de utilizarea de servicii de background check şi profiling la angajarea unor persoane în funcţii-cheie, de investigaţii de fraudă ocupaţională, de servicii de suport în documentarea activităţii unor angajaţi, ale căror acţiuni pot afecta compania.
 
"În acest context, se anticipează o nevoie crescută de utilizare a serviciilor specializate de competitive intelligence, inclusiv din zona Humint, cu accent deosebit în ceea ce priveşte operaţiunile complexe de infiltrare de personal. Totodată, Corporate Intelligence Agency estimează că va creşte numărul acţiunilor de tip Enhanced Due Diligence, al solicitărilor pentru market intelligence pentru jucătorii noi sau vechi din piaţă, concomitent cu creşterea solicitărilor pentru analize de risc organizaţional. De asemenea, ponderea companiilor din România care accesează servicii de corporate intelligence atunci când sunt implicate într-o tranzacţie va creşte, întrucât acestea sunt tot mai interesate de identificarea, evaluarea şi atenuarea cu uşurinţă a riscurilor şi problemelor cheie cu care s-ar putea confrunta în urma acordurilor încheiate. Mai mult, şi dinamica pieţei de M&A este în creştere", notează sursa citată.
 
Pe fondul lipsei de predictibilitate din punct de vedere socio-economic, companiile din România intenţionează să investească, anul acesta, cu peste 20% mai mult pentru servicii de competitive intelligence.
 
Corporate Intelligence Agency este o companie de management al riscului dedicată exclusiv mediului de afaceri, specializată în identificarea potenţialelor vulnerabilităţi, riscuri sau oportunităţi de business ale companiilor care apelează la serviciile sale. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 9251 / 17356
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Ana-Maria Baciu este singurul avocat din România nominalizat pentru premiul ‘Regulatory Lawyer or In-House Counsel of the Year’ acordat în cadrul Global Regulatory Awards 2024
NNDKP a asistat AAylex One în legătură cu o finanțare de 20 de milioane de euro acordată de CEC Bank și Alpha Bank Romania | Valentin Voinescu (Partener) și Cătălina Dan (Asociat Senior), în prim plan
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Baciu Partners anunță extinderea echipei de leadership: Andrei Cosma și Corina Roman sunt promovați în poziția de partener
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
Dispute Resolution | Echipa Stratulat Albulescu este implicată atât mandate cu elemente de extraneitate, cât și în proiecte care pun în discuție mai multe arii de practică. Firma are o activitate intensă pe plan local și a căpătat vizibilitate externă tot mai mare prin prisma mandatelor gestionate, listării în ghidurile juridice și prezenței la evenimentele de profil internaționale
Bondoc și Asociații SCA anulează un proces-verbal al ANPC de sancționare pentru practici comerciale incorecte în domeniul publicității și audiovizualului | Proiect gestionat de Ioana Katona (Partener) și Anca Radu (Associate)
Clifford Chance Badea a asistat PPC Group în acordul privind achiziția a 629MW de energie regenerabilă de la o companie din portofoliul Macquarie. Nadia Badea (Partener) și Loredana Ralea (Counsel) au coordonat echipa
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Avocații din practica de Energie & Resurse Naturale de la Wolf Theiss lucrează în proiectele Doicești și Cernavodă, cele mai mari din domeniul energiei nucleare. Adina Aurel (Counsel): ”Ceea ce ne-a atras la aceste proiecte este în primul rând inovaţia tehnologică în domeniul energiei nucleare” | Cele mai multe solicitări au fost pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile, dar volume de muncă mari au avut și mandatele din alte segmente ale practicii
RTPR, alături de OX2 la vânzarea unui parc eolian de 99MW, într-o tranzacție de 214 milioane euro, prima în România a grupului suedez | Echipa locală a fost coordonată de Mihai Ristici (Partner) și Vlad Stamatescu (Counsel). Colaborare cu echipa A&O Shearman condusă de Kamil Jankielewicz
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...